Tabletler dizüstü bilgisayarlardan daha pratik kullanıma sahip oldukları için mobil cihazlar arasında çok fazla tercih edilen ürünler oluyor. Ayrıca sahip oldukları özellikler açısından akıllı telefonlardan daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Gelişen mobil teknoloji sayesinde artık her işimizi uzaktan halledebilmek istiyoruz. Bunu yaparken hareket özgürlüğümüzden de ödün vermek istemiyoruz. Teknolojiden beklentimiz değiştikçe tablet kullanımı hayatımızda daha fazla yer kaplamaya başladı. Piyasada çok fazla marka ve modelde tablet bulunuyor. Bunlar arasından en doğru ürünü seçmek de günden güne zorlaşıyor. İhtiyaçlarımızı karşılayacak ve bütçemize uygun bir tablet seçimi yapmak için daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor. Biz de bu yazımızda ideal tablet boyutu ne olmalı sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Doğru Tablet Boyutuna Nasıl Karar Vereceğiz?

Tercih edeceğiniz tabletin boyutuna karar vermeden önce ne amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Tabletlerin boyutları 7 inç olarak başlıyor ve 10,1 inç’e kadar çıkıyor.

Tablet boyutları genel olarak büyük ve küçük ekran olarak ikiye ayrılıyor. 8 inç ve üzerinde boyuta sahip tabletler büyük ekranlı, 8 inç’in altında olanlar ise küçük ekranlı olarak tanımlanıyor.

Küçük Ekranlı Tabletler

Günlük hayatınızda mobil olmayı seviyorsanız hafif ve küçük bir tablet ihtiyacınızı karşılıyor olacaktır. Çünkü sürekli seyahat halinde olduğunuzda, yanınızda taşıması kolay cihazları tercih ediyorsunuz. Bu nedenle küçük ekranlı tabletler seçeneklerinizin ilk sıralarında yer alıyor olmalı.

Ayrıca mobil cihazları tek elle kullanabiliyor olmak da size büyük avantajlar sağlayabiliyor. Bir yandan hareket ederken diğer taraftan tabletinizden işlerinizi halledebiliyor ya da gündemi takip edebiliyorsunuz.

Tabletlerinden elektronik kitap okumayı sevenlerin de ilk tercihi küçük ekranlı tabletler oluyor. E-kitap okuyucuların içerisine sadece kitap indirilebiliyor ve başka amaçlarla kullanılamıyor. İstediğiniz zaman kitabınızı okuyup istediğiniz zaman da başka şeyler yapabilmek istiyorsanız küçük ekranlı tabletler yeterli olacaktır.

Ancak internet sitelerinde gezinirken ya da elektronik dergi ve gazeteleri okurken küçük ekranlı tabletlerde zorlanabiliyorsunuz. Yazıların küçüklüğü bu konuda en büyük rahatsızlığı oluştururken bazı dergilerin ekran boyutu küçük tabletlere uygun olmadığı için eksik görebiliyorsunuz.

ideal tablet boyutu teknosa

Büyük Ekranlı Tabletler

Tabletlerin ekranları büyüdükçe boyutları da büyüyor ve daha ağır oluyorlar. Aynı anda birden fazla işlem yapabilmek istiyorsanız ve hem eğlenceli vakit geçirip hem de çalışmalarınızı yapmak istiyorsanız büyük ekranlı tabletler işlerinizi kolaylaştırıyor olacaktır.

Mobil oyunları oynamayı seviyorsanız ekranı daha büyük görmek istersiniz. Oyunda çevrenizdeki her şeye hakim olup hiçbir şey kaçırmadan oynamak önemlidir. Bu şekilde, oyundan aldığınız keyfi katlıyor olacaksınız.

Büyük ekranlı tabletler eğleceli vakit geçirmenizin yanında işlerinizi yapmanız için de size kaliteli bir ortam sunuyor. Çalışmalarınızı daha detaylı görebiliyor, bir ekrana birden fazla şey sığdırabiliyorsunuz. Büyük ekranlı tabletlerde çalışma performansınız da olumlu olarak etkileniyor olacaktır.

Ayrıca oyun oynarken ya da çalışırken sürekli ekrana dikkatli bir şekilde bakmanız gerekiyor. Uzun süre yazılar okumak ya da özellikle aksiyon oyunlarında her yere dikkat etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra uzun süre televizyon ya da video izlemeyi de seviyor olabilirsiniz.

Yüksek çözünürlüklü ekran kalitesine sahip büyük tabletler bu konuda en büyük yardımcınız oluyor Çünkü bu tarz durumlar gözlerinizin daha çabuk yorulmasına sebep oluyor ve bunun sonucunda gününüzün geri kalanında kaliteli zaman geçiremiyorsunuz. Ancak büyük tabletlerde gözleriniz daha az yorulduğu için uzun süre ekrana bakabiliyorsunuz. Hem eğlence hem de iş performansınızı önemli ölçüde etkiliyor olacaktır.

Elektronik gazete ve dergi okumak da büyük tabletlerde daha keyifli oluyor. Sayfaların tamamını görebildiğiniz için herhangi bir şey kaçırmıyorsunuz. Yazılar okuyamayacağınız kadar küçükse de ekranı rahatça büyütebiliyorsunuz.

Büyük tabletlerin en büyük dezavantajı, taşıma alanı ve ağırlıkları oluyor. Diğer tabletlere göre daha ağır olduğu için uzun süre taşımak zorunda kaldığınızda aradaki farkı hissediyorsunuz. Ayrıca hem ağırlığından hem de boyutlarından ötürü tek elle kullanıma imkan vermiyor. Mutlaka iki elinizle kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da tabletle uğraşırken hareket imkanınızı kısıtlıyor.

Bu yazımızda ideal tablet boyutu ne olmalı anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi tabletleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telegram gruplari nasil aranir teknosa
Devamını Oku

Telegram Grupları Nasıl Aranır

Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil…
microsoft teams nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Microsoft Teams Nasıl Kullanılır?

Microsoft, Teams’i “Office 365’te sohbet tabanlı bir çalışma alanı” olarak tanımlıyor ve ekip çalışmasını geliştirmek için ekiplerin tek…
En Hafif Gaming Mouse Önerileri
Devamını Oku

En Hafif Gaming Mouse Önerileri

Gaming dünyasında zafer, saniyelerin ve milimetlerin arasındaki farklarla belirlenir. Oyun sırasında hızlı tepki vermek, doğru nişan almak ve…