Huawei Watch GT akıllı saat serisi her zaman harika özelliklerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Daha önce WearOS işletim sistemini kullanan Huawei, Watch GT3 modeliyle birlikte HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Donanım kalitesi ve pil performansı açısından çoğu WearOS cihazını geride bırakıyor. Huawei Watch GT3, mümkün olandan çok daha fazla işlevsellik sunması yeni kullanmaya başladığı HarmonyOS sayesinde gerçekleşirken pil ömrünü de korumayı başarıyor. Sahip olduğu biyometrik sensör dizisi ile kalp atış hızını, cilt sıcaklığını, stresi ve uykuyu etkileyici bir şekilde izliyor. Bu özelliklerine rağmen pil ömrü çok fazla etkilenmiyor.

Huawei Watch GT3 Tasarımı

Aslında Huawei Watch GT3’ün en çarpıcı yanı büyük ve parlak ekranı oluyor. 46 mm’lik saatin dışında daha zarif bir model arayanlar için 42 mm’lik boyutu da bulunuyor. Her iki boyutta da üç farklı kaplama seçeneği yer alan Huawei Watch GT3’ü ister sportif, ister deri, isterseniz de metal kordonlu olarak alabiliyorsunuz.

Akıllı saatlerde büyük kadranı seviyorsanız 46 mm’lik modeli, 466 x 466 çözünürlüğe sahip ve 1,43 inç’lik yuvarlak panel denk geliyor. 42 mm’lik seçenekte bu boyut 1,32 inç’e kadar küçülüyor. Saatlerin kalınlığı ise 1 cm’den biraz daha fazla olması çok kalın olmadığını gösteriyor. Ancak ağırlık konusunda olumsuz bir etki yapmıyor.

Huawei Watch GT3, hafif paslanmaz çelik ve plastik bir kasaya yerleştirilmiş parlak AMOLED dokunmatik ekrana sahip çekici bir akıllı saat olarak dikkat çekiyor. Kasası, mevcut menü seçeneğini seçmek için basılabilen ya da kaydırma ve yakınlaştırma için döndürülebilen bir dijital kurma koluna sahip olarak üretiliyor. Ekrandaki kısa yollar kullanım kolaylığı açısından önemli avantajlar sunuyor.

huawei watch gt3 daha yakindan taniyalim teknosa

Huawei Watch GT3 Özellikleri

Huawei Watch GT3, etkileyici bir fitness izleme özelliklerine sahip sportif bir akıllı saat olarak öne çıkıyor. Watch GT3 modelinde Huawei kalp atış sensörlerinde ciddi bir iyileştirme sunuyor. Buna artı olarak SpO2 sensörü bulunuyor. Sensörleri istediğiniz zaman çalıştırabildiğiniz gibi tüm gün etkin kalmasını da sağlayabiliyorsunuz. Ancak tüm gün etkin olduğunda pil gücünde gözle görülür bir değişiklik oluyor.

Huawei Watch GT3 ile telefonunuza gelen aramaları cevaplayabileceğiniz bir mikrofon sistemi bulunuyor. Telefonunuzun rehberine de otomatik olarak bağlanabildiği için sadece gelen aramaları cevaplamıyor, saatiniz üzerinden de arama yapabiliyorsunuz. Saatin ayrı bir SIM kartı olmadığı için telefonunuza Bluetooth ile bağlı olmanız gerekiyor. Bu şekilde arama özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT3 müzik özelliğini de destekliyor. Telefonunuzda bulunan şarkı listenize saatiniz üzerinden ulaşabiliyor ve telefonunuzdan müzik çalarken saatinizi uzaktan kumanda olarak da kullanabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT3 ile Sağlık ve Fitness Takibi

Huawei, yeni Watch GT3’ün kalp atış hızı monitörünü yükselterek damarlarınızı kontrol eden ve nabzınızı ölçen sinyal alıcı sayısını artırıyor. Saat ayrıca cildinize değdiği noktasından daha güvenilir bilgi alabilmek için kemerli bir taban tasarımından faydalanıyor ve arka kısmında paraziti azaltmak için bir mikro-nano optik film kullanıyor. Yapılan kullanıcı testlerinde kalp atış hızını bu şekilde daha doğru tespit ettiği görülüyor.

Huawei Watch GT3 ayrıca kişiye özel koşu ve sağlık verileri oluşturuyor. Bu bilgileri günlük davranışlarınızla birleştirip kişiselleştirilmiş bir program hazırlayabiliyor. Ayrıca tıpkı Watch GT2’de olduğu gibi uyku takibi, kalp atış hızı ve stres izleme gibi özellikleri aynı şekilde yeni modelde de devam ediyor. Koşucular için standart GPS izlemenin yanında Galileo, Beidou, Glonass ve Qzdd’yi de içeren çift bantlı beş sistemli uyduların keyfini çıkarabiliyor. g

Geçmiş nesil akıllı saat modellerine göre %50 daha iyi konum izleme sözü veriyor. Bu sayede yerleşim yerlerinden çok uzaklaşılsa bile rahatlıkla konum bulunabiliyor.

Huawei Watch GT3’te 100’den fazla antrenman izleme modu yer alıyor. Konum izlemedeki geliştirmeler sayesinde koşu rotanızı çok yakın mesafeye kadar tespit edebiliyor. Ayrıca sosyal medya aracılığı ile son rotanızı paylaşabiliyorsunuz. Huawei Health uygulamasını kullanarak rotanızı bir video haline bile getirebiliyorsunuz.

Her antrenmandan sonra toparlanabilmeniz ve bir sonraki sporunuz için ne zaman hazır olacağınızı tahmin edebiliyor. Bu özellik, koşu saatlerinde son dönemde yaygınlaşan bir özellik olduğu için bir akıllı saatte kullanılması hoş bir durum yaratıyor. Egzersiz yapmayı seven ancak aşırı mı yoksa az mı yaptığından tam olarak emin olamayan herkes için çok değerli bir asistan oluyor.

Saatin en önemli özelliği olarak, Huawei Health uygulamasında bir hedef belirlemenizi sağlayan ve boyunuza, kilonuza, yaşınıza, mevcut antrenman alışkanlığınıza uygun bir plan oluşturan yapay zeka koşu antrenörü yer alıyor. Antrenmana başlamak istediğiniz tarihi ve etkinliğinizi seçtikten sonra ortaya çıkan planı tekviminizle senkronize ediyor.

Huawei Watch GT3 Pil Ömrü

Pil ömrü, Huawei Watch serisinin her zaman temel ilkesi oluyor. Watch GT3 akıllı saatinizin pili tipik kullanımda 14 güne kadar dayanıyor. Bu süre 46 mm’lik versiyonlarda geçerli oluyor. 42 mm’lik seçenek için pil ömrü yaklaşık 7 gün sürüyor. Sensörlerin sürekli çalışmasını devre dışı bıraktığınızda ve günde ortalama bir antrenman süresince sensörü çalıştırdığınızda 42 mm’lik Watch GT3 modelinin pilini 6 gün sonra yeniden şarj etmeniz gerekiyor. Bu süreler, sensörlerle dolu parlak bir AMOLED ekranlı akıllı saat için önemli bir özellik oluyor.

Huawei Watch GT3′ ü yakından tanıtarak detaylı bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi teknolojik donanımlara sahip huawei akıllı saatleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xiaomi mi note 10 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Mi Note 10 Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi Note 10, üst segment özellikleri içerisinde barındıran orta segmentteki bir akıllı telefon olarak dikkatleri üzerine çekiyor.…
cep telefonunda coklu kameralar ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunda Çoklu Kamera Ne İşe Yarar?

Hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı en fazla fotoğraf çekmek için kullanıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve buluştuğumuz herkesle…
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…
kaybedilen iphone telefon nasil bulunur teknosa
Devamını Oku

Kaybedilen iPhone Telefon Nasıl Bulunur?

Akıllı telefon teknolojisi gelişmeye devam ettikçe her türlü işimizi bu cihazlarla halletmeye başladık. Tüm belgelerimiz ve fotoğraflarımız gibi…
telefon kılıfı nasıl temizlenir
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Temizleme?

Gün içerisinde her türlü işimizi halledebildiğimiz akıllı telefonlarımızı hiçbir zaman yanımızdan ayırmıyoruz. Telefonları sürekli elimizde ya da cebimizde…