Yaşam alanlarınızda güvenlik elde etmek için kamera sistemlerini kullanabilirsiniz. Olası tehlikeleri önceden fark edip buna göre önlem almanızı sağlayan güvenlik kamera sistemleri, sizi ve sevdiklerinizi korur. Görüntülü bir şekilde kameranın açısındaki alanları izleyebilmenizi sağlayan bu sistemler, ağ bağlantılı cihazlarla eşleşebilir. Cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi cihazlar üzerinden kamera görüntülerini canlı ya da geriye dönük bir şekilde takip edebilirsiniz. Güvenlik kamera sistemi alırken dikkat edilmesi gerekenler sayesinde ihtiyaçlarınıza en uygun kamerayı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Aradığınız kriterleri karşılayan güvenlik kamera sistemleri için bu detayları bilmenizde fayda vardır.

Güvenlik Kamera Sistemi Kullanım Amacı

Güvenlik kamera sistemleri oldukça geniş bir kullanım alanına hitap eder. Evde, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında, toplu alanlarda güvenlik kamera sistemleri oldukça işlevseldir. İş yerinde güvenlik kamera sistemi kullanmanın amacı, personellerin daha verimli çalışmasını sağlamaktır. Bu sistem sayesinde üretimi, personelleri kontrol ederek verimi üst seviyeye çıkarmak mümkündür. Ayrıca iş yerinde yaşanan problemleri ya da dışardan gelebilecek tehlikeleri tespit etmek için de işlevseldir.

Evde güvenlik kamerası kullanmanın amacı tamamen güvenliktir. Hem evin içinde hem de dışında kullanabileceğiniz bu sistem, dışarda olduğunuz zamanlarda evinizi izlemenizi sağlar. Böylece özellikle uzun süre evde olmayacağınızda, evinizin güvenliğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir tehlikeden önce uyarı veren bu sistemler, önlem almanızı da sağlar. Hırsızlık gibi bir durum yaşadığınızda ise geriye dönük olarak kayıtları izleyebilir ve suçluyu tespit edebilirsiniz.

Araçların içinde, özellikle toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek olumsuz olayları kayıt altına alabilmek için de güvenlik kamera sistemleri kullanılır. Benzer şekilde hırsızlık, şiddet vb. olayları önlemek için AVM, mağaza, müze gibi alanlarda da güvenlik kamerası vardır. Güvenlik kamera sistemlerinden, çeşitli alanlarda benzer işlevler ile yararlanılır.

Güvenlik Kamera Sistemi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenlik kamera sistemi satın alırken dikkat etmeniz gereken pek çok unsur vardır. Bunlar sayesinde kullanım alanınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun modeli bulabilir ve yüksek verimlilikte kullanabilirsiniz. İşte güvenlik kamerası satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken 5 faktör!

Kullanılan Teknoloji

Güvenlik kamerasının hangi teknoloji ile üretildiğine dikkat etmelisiniz. Çünkü bu teknolojiye göre kameraların modelleri değişiklik gösterir. Analog HD, IP kamera, CCTV, termal gibi çeşitli teknolojilere sahip güvenlik kameraları farklı kullanım alanlarına hitap eder.

Kullanım Alanı

Güvenlik kamera sistemini, kullanacağınız alana göre seçmeniz oldukça önemlidir. Bu anlamda, iç ortamda mı yoksa dış ortamda mı kullanacağınıza bağlı olarak kamera kasası seçimi yapmalısınız. Özellikle dış ortamda kullanacağınız kameraların daha dayanıklı ve sağlam olması gerekir. Su ve hava geçirmeyen modellere yönelerek uzun ömürlü kullanım imkanı elde edebilirsiniz. Dış ortamda yaygın bir şekilde kullanılan IP65, IP66 sınıfı korumalı bullet kameralar veya muhafazalı kutu kameraları oldukça dayanıklıdır. Dışarıdaki hava koşullarından etkilenmeden uzun süre sağlam kalabilen bu kameralar, görüntü kaydetme işlevlerini kaliteli bir şekilde yerine getirebilir.

Kamerayı yerleştireceğiniz yere uygun tasarımı tercih etmeniz de oldukça önemlidir. İç mekanlarda daha küçük kameraları kullanabilir ve ortamı izleyebilirsiniz. Eğer iş yeri, mağaza gibi bir yere kamera yerleştirecekseniz de olası tehlikeleri önlemek için kameraların görünür olmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece herhangi bir hırsızlık durumundan önce bu kameralar caydırıcı nitelik taşıyabilir.

Çözünürlük

Çözünürlük, görüntünün netlik kalitesi açısından önemli bir detaydır. Güvenlik kameranızın kaydettiği görüntülerin maksimum netlikte olması için yüksek çözünürlüğe sahip modelleri tercih etmelisiniz. Böylece tüm objeleri ve hareketleri net bir şekilde görebilirsiniz. IP CCTV kameralar, yüksek çözünürlük özellikleri ile öne çıkar. Askeri alanlarda, AVM’lerde, halka açık yerlerde bu güvenlik kameralarını kullanarak her bir detayı net bir şekilde izleme imkanı elde edebilirsiniz.

Güvenlik kamerasının yüksek çözünürlüklü olması, özellikle hırsızlık, gasp, şiddet gibi olaylarda suçluları tespit edebilme açısından önem arz eder. Herhangi bir olumsuz durumda taraflardan hangisinin suçlu olduğunu tespit etmek için de güvenlik kamerasının yüksek çözünürlüğü oldukça önemlidir.

Görüş Alanı

Güvenlik kamerası sistemleri kullandığınız alanda hangi görüş açısını izlemek istediğinize karar verip buna uygun kamera almalısınız. Görüş alanı, güvenlik kamerasının ne kadarlık açıyı gösterdiğiyle ilgilidir. Eğer geniş bir açıyı izlemek istiyorsanız, 360 derece özellikli kameraları tercih edebilirsiniz. Özellikle sağa sola, yukarı aşağı hareket edebilen kameralar, bu konuda işlevsel olabilir. Daha geniş açıyı görebilmek için hareket edebilen kameraları seçebilirsiniz.

Görüş alanı ile ilgili seçim yaparken zoom, uzaklaştırma gibi özellikleri de dikkate alabilirsiniz. İstediğiniz zaman kameranın görüş açısını genişletip istediğinizde daraltabileceğiniz bir model tercih edebilirsiniz. Böylece izlemek istediğiniz görüş alanına göre açıyı ayarlayabilirsiniz.

Fonksiyonel Özellikler

Kameranın sahip olduğu ek özelliklere göre seçim yapabilirsiniz. Bu özellikler, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şekilde olmalıdır. Örneğin; kamera ışığının yetersiz olduğu alanlarda ve zamanlarda bile kayıt yapabilmek için gece görüş özelliğine sahip bir model tercih edebilirsiniz. Eğer olası bir tehlikeyi önceden net bir şekilde tespit edebilmek istiyorsanız, hareket algılama özellikli kameraları kullanabilirsiniz. Böylece yabancılara karşı önlem alabilirsiniz.

Wi-Fi özelliği bulunan güvenlik kameraları, internet ağına kablosuz bir şekilde bağlanabilir. Bu sayede uzaktan anlık olarak kamera görüntülerini izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Wi-Fi kameraların kurulumu da oldukça basittir. Kamerada ses özelliğinin bulunması, ortamdaki sesleri duyabilmenizi sağlar. Bir mikrofon yardımıyla sesleri dinleyebilirsiniz. Güvenlik kamerası aksesuarları ile kameranızın fonksiyonelliğini artırabilirsiniz.

Aradığınız özelliklere sahip güvenlik kamera sistemini bulmak için birden fazla çeşidi bir arada inceleyebilir ve ihtiyaçlarınıza, kullanım alanınıza, isteklerinize ve bütçenize hitap eden modeli kolayca bulabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
elektrikli bisiklet rehberi teknosa
Devamını Oku

Elektrikli Bisiklet Seçim Rehberi

İlk kez elektrikli bisiklet sürmek, bir süper gücü keşfetmek gibi gelebilir. Bunun nedeni, pedal destekli elektrikli bisikletlerin iki…
yapay zekanin tarihcesi teknosa
Devamını Oku

Yapay Zekanın Tarihçesi

Bilgisayar ve internet teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte, birçok işte hem zaman kazanmaya hem de yapamayacağımız şeyleri yapabilmeye başlıyoruz.…