Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler ev aletlerine yansımaya başladıkça hayatımız biraz daha kolaylaşıyor ve yaşam kalitemiz artıyor. Evimizdeki işlere yardımcı olan aletlerin özellikleri arttıkça, onları seçerken kararsızlık yaşamamıza neden olabiliyor. Vakit geçirmekten en çok keyif aldığımız yerlerin başında gelen evlerimizin temiz olmasını çoğumuz istiyoruz. Hem kendimizi daha iyi hissetmek hem de sağlığımız için buna dikkat etmek zorundayız. Ev temizliğinin vazgeçilmez aletleri ise elektrik süpürgeleri oluyor. Her geçen yıl daha fazla özellik eklenen elektrik süpürgeleri daha kullanışlı hale gelmeye başladı. Artık eskiye göre o kadar fazla elektrik süpürgesi modeli var ki, yeni bir süpürge almaya karar verdiğimizde elektrik süpürgesi seçimi oldukça zorlaşıyor. Biz de sizler için bu yazımızda elektrik süpürgesi alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Kolay Kullanabilmek, İlk Bakacağımız Özellik Olmalı

Elektrikli ev aletlerinde yaşanan teknolojik gelişmeler sadece performans özelliklerinde değil, tasarım anlamında da yaşanıyor. Her şeyin kolay kullanılacak şekilde tasarlandığı günümüzde seçeceğiniz elektrik süpürgesinin tasarımı da seçim kararınızda önemli bir etken olmalı. Boyutları, tutuş şekli ve temizlik esnasında daha az yorulmanızı sağlayacak bir tasarım büyük kolaylık sağlayabilir.

Motor ve Emiş Gücü Temizliğin Kalitesini Artırır

Elektrik süpürgelerinin performansı genellikle emiş gücüyle gösterilir. Emiş gücü yüksek bir elektrik süpürgesi tercih ederseniz, temizlik işleriniz hem daha kısa sürede hem de daha kolay biter. Elektrik süpürgelerinin emiş gücü ile motor güçleri birbirleriyle bağlantılıdır. Motor gücü yüksek olan süpürgelerin emiş güçleri de yüksek olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. O da çok yüksek emiş gücünün her zaman çok faydalı olmadığıdır. Bir süpürgenin emiş gücü çok fazla olursa, temizlik esnasında süpürgenin halıya yapışmasına neden olabilir. Bu da temizlik sırasında işinizi zorlaştıracak bir sorun yaratabilir.

Emiş gücü ayarlanabilen elektrik süpürgelerini tercih ederseniz, hem motor gücünü azaltmamış hem de emiş gücünü kendinize göre ayarlamış olursunuz.

Toz Çekme Özelliği Önemli Bir Başka Detay

Elektrik süpürgesinin emiş gücünün yanı sıra toz çekme özelliği de seçim yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta oluyor. Çünkü toz çekme özelliği sadece emiş gücüne değil, süpürgenizin başlığına ve fırça tasarımına da bağlıdır. Temizleyeceğiniz yüzeydeki toz, ilk bu noktayla temas ettiği için elektrik süpürgenizin iyi bir temizlik işi çıkarabilmesini sağlayacak önemli bir detaydır.

Bu nedenle tercih edeceğiniz süpürgenin başlıklarının çeşitliliğine dikkat etmelisiniz. Halı, koltuk ve hatta parke yüzeyler için ayrı başlık ve fırça seçeneği sunan elektrik süpürgeleri sizin için oldukça kullanışlı olacaktır.

Sessiz Süpürge

Evinizi temizlerken sadece çevremizi değil kendimizi de rahatsız eden en büyük sorun gürültüdür. Bir de temizlik uzun sürerse bu soruna katlanmak oldukça güç olur. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak için düşük desibelle çalışan elektrik süpürgeleri tercih sıralamanızda üst sıralarda olabilir. Özellikle tamamen sessiz modellerden birini seçmeniz, evde birisi uyurken bile temizlik yapabilmenizi sağlar. Seçim yaparken bu detayı da atlamayın.

Torbalı ya da Torbasız Elektrik Süpürgesi

Bildiğimiz tarzda elektrik süpürgeleri çok uzun yıllar torbalı olarak kullanılıyordu. Gelişen teknolojinin yaptığı katkılardan biri de süpürgelerde torbasız seçeneğinin eklenmesi oldu. Torba kullanımından ve masrafından sıkıldıysanız torbasız seçeneğini de düşünebilirsiniz.

Ancak torbasız elektrik süpürgeleri pratik bir kullanıma mı sahip, bunu da düşünmeniz gerekiyor. Çünkü torbasız modellerde tozların ve kirlerin biriktiği hazneyi sizin temizlemeniz gerekiyor. Eğer bunu yapmak sizin için sorun olmayacaksa torbasız modelleri seçenekleriniz arasında değerlendirebilirsiniz.

Daha pratik bir kullanımdan yanaysanız, toz torbalı elektrik süpürgelerini tercih edebilirsiniz. Bu şekilde torbası dolduğunda çıkarıp attıktan sonra yeni bir tanesini takmak daha kolay olur.

elektrik supurgesi alirken teknosa

Doğru Filtre Seçimi Temizlik Açısından Ayrı Bir Öneme Sahip

Temizlik sırasında süpürgenizin içinden dışarıya toz ve alerjen maddelerin sızması sağlık açısından sorun yarabilecek bir faktördür. Bunu önlemek için piyasada kullanımı yaygın olan HEPA filtre seçeneğine önem vermelisiniz.

HEPA filtre, yüksek verimli partikül filtresi olarak geçer ve toz torbalı elektrik süpürgelerinde kullanılan bir filtre düzeneğidir. HEPA filtrenin farklı filtrasyon seviyeleri bulunur. Bu seviye arttıkça filtre ettiği partikül oranı da artar. Eğer evinizde astım ya da alerji hastası bir kimse bulunuyorsa yüksek seviyeli HEPA filtreye sahip elektrik süpürgelerini tercih etmeniz, evinizdeki hijyen açısından faydalı bir seçenektir.

Eğer toz torbasız bir elektrik süpürgesi tercih edecekseniz siklon filtre özelliğini kontrol edebilirsiniz. Siklon filtreli elektrik süpürgeleri yüksek emiş gücü performansı gösteren aletlerdir. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi bu tip süpürgelerin en büyük sorunu her temizlikten sonra süpürgenin de temizlenmesi gerektiğidir.

Elektrik Süpürgesi Seçerken Evinizdeki Sevimli Dostlarınızı da Unutmayın

Artık birçoğumuzun evinde hayatımıza ortak olan sevimli dostlarımız bulunuyor. Günlük yaşadığımız stresi atmak ya da onlarla bir şeyler paylaşmak her ne kadar iyi gelse de evimizdeki temizlik konusunda dikkat etmemizi gerektiren etkileri vardır. Tüyleri konusunda sorun yaşamamak için buna uygun bir elektrik süpürgesi tercih etmelisiniz. Küçük dostlarımızın tüylerini sorunsuz emecek ve kokuları da yok edecek süpürge tercihi yaşam kalitenize olumlu yönde katkı sağlar. Evimizi temizlerken en önemli kriterimiz derinlemesine hijyen sağlamak olmalıdır. Ve küçük dostlarımızın tüyleri de evin her yayına kolayca yayılabilir.

Enerji Tasarrufu İçin Sınıfına Dikkat Edin

Son yıllarda elektrikli ev aletlerinde hayatımıza giren ve büyük bir öneme sahip olan enerji verimliliği konusuna dikkat etmeniz de oldukça önemli oluyor. Elektrik süpürgesi tercihinizi yaparken diğer özelliklerinin yanında enerji sınıfını mutlaka kontrol edin. Enerji sınıfı A gibi en yüksek enerji verimliliğine sahip modelleri tercih etmeniz hem elektrik faturanız için hem de dünyamızı korumak için yararlı bir özelliktir.

Elektrik süpürgelerinde enerji sınıfları A ile G arasındaki harflerle ifade edilir. G kategorisinin en düşük enerji verimi sınıfı olduğunu bilmelisiniz. İyi bir temizleme performansı için emiş gücünün yanında enerji verimliliğini de kontrol edin.

Satış Sonrası Destek, Stres Yaşamamanız İçin Önemli

Elektrik süpürgeleri, uzun süreli evimizde kullanacağımız ev aletlerindendir. Tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi elektrik süpürgesi seçerken de satış sonrası destek hizmetleri önemlidir. Seçiminizi yaparken markanın size sunduğu garanti süresi ve yedek parça desteğini öğrenmelisiniz. Garanti süresi uzun olan ve uzun süre yedek parça desteği verebilen markaları tercih etmeniz uzun vadede daha az sorun yaşamanızı sağlar.

Beğenerek aldığınız süpürgelerin parçaları çok kaliteli olmayabilir ya da teknik servisleri yaygın olmayabilir. Birkaç yıl sonra süpürgenizde yaşanacak sorunun çözümü için çok fazla uğraşmanız gerekebilir. Bu tarz sorunlar yaşamamak için satış sonrası destek politikalarını iyi inceleyin. Süpürgenin aparatlarına ayrı bir garanti verip vermediğini kontrol edin. Teknik servis ağının yaygınlığına ve yedek parçaların fiyatlarına da ayrıca bakın. Seçiminizi yaparken bu özellikleri de dikkate alırsanız elektrik süpürgenizi aldıktan sonra da rahat edersiniz.

Yukarıda mümkün olduğunca elektrik süpürgesi alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaşmaya çalıştık. Bu sayede elektrik süpürgesi nasıl seçilmeli sorusuna yanıt bularak, elektrik süpürgesi seçerken daha bilinçli tercihler yapabilirsiniz.

Siz de en iyi elektrik süpürgelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
teknolojik yilbasi hediyesi teknosa
Devamını Oku

Teknolojik Yılbaşı Hediyeleri

Yılbaşı yaklaştıkça sevdiklerimizi mutlu edecek hediye arama heyecanımız da artmaya başlıyor. İş yerlerinde çekilişler yapılıp ekip arkadaşlarımız için…
Derin dondurucu nasıl temizlenir
Devamını Oku

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Yaz sebzelerini kış aylarında tüketmeye devam etmek, etleri depolamak ve kışlık erzak hazırlığını saklamak için derin dondurucular fazlasıyla…