Teknoloji dünyasındaki gelişmeler son yıllarda oldukça hızlı şekilde ilerliyor. Bu gelişmelerin en çok yaşandığı alanların başında ise televizyon dünyası geliyor. Her ne kadar mobil cihazlar ve bilgisayarlar hayatımızda fazlasıyla yer kaplıyor olsa da, geçmişten bugüne her zaman televizyon kullanmayı da ihmal etmiyoruz. Diğer cihazların küçük ekranında istediğimiz konforu yakalayamadığımız için büyük ekran televizyonlar evlerimizin vazgeçilmez teknolojik cihazlarının başında yer alıyor. Televizyon teknolojisinde yaşanan gelişmeler çoğunlukla görüntü ve ses teknolojisi ile sahip olduğu özellikler konusunda oluyor. LCD ve Plazma televizyonlar ile başlayan gelişim serüveni 4K Ultra HD, Smart TV ve en son 8K televizyonlar ile devam ediyor. Görüntü kalitesi sadece çözünürlük konusunda değil, renk yoğunluğu ve kontrast gibi izleme deneyimini geliştirecek birçok alanda yaşanıyor. Bunların yanında ekran boyutları da her dönem biraz daha büyümeye devam ediyor. Çünkü televizyonları görüntü kalitesinin yanı sıra büyük ekranda bir şeyler izleyebilmek için de tercih ediyoruz. Bu nedenle dünyanın önde gelen televizyon üreticileri kaliteli görüntüyü daha büyük ekranda verebilmek için birbirleriyle yarışıyor. Gelin dünyanın en büyük televizyonu kaç ekran birlikte bakalım.

Piyasada Bulunan En Büyük Televizyon Kaç Ekran

Yüksek çözünürlüklü akıllı televizyon piyasasında öne çıkmak isteyen televizyon üreticileri en son 8K televizyonları kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. 8K televizyonlarda izleme deneyimini artırmak için kıvrılabilen ekran teknolojisiyle birleştiren LG, bu konuda ön saflardaki yerini korumaya devam ediyor. Bunun yanı sıra teknolojik gelişmelerdeki hızlı yükselişini devasa boyutlardaki yeni televizyonunu da duyurarak aradaki farkı açmak istiyor.

Süper lüks evleri hedefleyen Extreme Ev Sineması olarak tanımlanan televizyon şimdiye kadar yapılmış en büyük LED ekranlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 8K ve Ultra HD çözünürlüğe sahip televizyonda sinema boyutunda bir ekran sunabilmek için Direct View LED teknolojisi kullanılıyor.

LG’nin piyasaya sunduğu bu devasa televizyon, 325 inç’lik boyuta sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Büyük ekran olması nedeniyle LG, aynı anda birden fazla televizyon kanalını izleme imkanı da sunuyor. Televizyonun tanıtım fotoğraflarından anlaşıldığına göre aynı anda 20 kanala kadar rahatlıkla izlenebiliyor.

Süper lüks evleri hedeflemiş olsa da LG, daha küçük boyutlardaki evleri de düşünüyor. 325 inç’lik bu televizyon için evinizde yeterli alanınız yoksa 108 inç’e kadar küçültülebiliyor. Web sitesinden yaptığı resmi duyurusunda LG, 108 inç’ten 325 inç’e kadar boyutları değişebilirken görüntü kalitesini de 2K’dan 8K’ya kadar yükseltebilecek konfigürasyonlara sahip olduğu belirtiliyor. Her sistemi özel yapılıyor ve monte ediliyor. Evin boyutlarına göre tasarlandığı için televizyonda ihtiyacınız olan ne varsa her şeyiyle birlikte teslim ediliyor.

LG’nin 325 inç televizyonunda kullandığı DVLED teknolojisi, 2018 yılında Samsung’un 292 inç televizyonu olan Wall TV’de kullanılan Micro LED teknolojisine oldukça benziyor. DVLED ekranda yer alan her panel, bir görüntü oluşturabilmek için ihtiyacı olan ışığı ve rengi yaratan milyonlarca küçük LED’den oluşuyor. Bu teknolojinin özünde ise, sinema perdesindeki görüntüyü taklit etmek yatıyor.

DVLED teknolojisi, Direct View LED TV’nin kısaltması olarak kullanılıyor. Bu teknolojide televizyonda normal LCD katmanı yerine LED arka aydınlatma kullanılıyor. Bu özellik, renk gamı, parlaklık, kontrast ve görüş açıları gibi faktörler üzerinde daha iyi kontrol sağlanmasına yardımcı oluyor. DVLED ekranlar, daha büyük bir ekran oluşturma özelliğine sahip olan üst düzey bir projektörün görüntüsüyle karşılaştırıldığında en iyi izleme deneyimini sunan görüntü olarak görülüyor.

325 inç DVLED ekran, 8K çözünürlüğe ve 16:9 en boy oranına sahip oluyor. HDR videoların kusursuz oynatılabilmesi için 1200 Nit’lik bir parlaklığı bulunuyor. LG tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bu televizyonlar 160 derecelik görüş açısıyla her yerden rahatlıkla izlenebiliyor. Ayrıca televizyonda kullanılan işlemci görüntüyü gerçek zamanlı olarak ortam ışığına göre otomatik kendisi ayarlıyor.

LG, 325 inç’lik devasa televizyonuyla ilgili sahip olduğu özelliklerin hepsini açıklasa da fiyatı konusunda herhangi bir bilgi vermiyor. Bunun sebebi olarak da, 108 inç’ten 325 inç’e kadar farklı boyutlarda olabildiği için hepsinin fiyatlarının farklı olacağını belirtiyor.

LG firmasının üst düzey yöneticileri, 325 inç’lik televizyonlarını ev görüntüleme sistemlerinin süper arabası olarak tanımlıyor. Ayrıca lüks yaşam tarzına sahip olan insanlara hitap ederek el yapımı kalite ve performans sunulduğu belirtiliyor.

LG DVLED Ev Sineması Görüntüleme teknolojisinin yaklaşık olarak 10 yıllık kullanım ömrü olduğu iletiliyor. 100 bin saat boyunca sorunsuz olarak çalışacak şekilde derecelendiriliyor.

LG bu televizyonu ile Samsung’un geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü ve o dönemdeki en büyük televizyon olan 292 inç’lik Wall TV’nin boyutlarını geride bırakıyor. Teknoloji uzmanları, yakın gelecekte Samsung tarafından buna karşı bir hamle gelmesini bekliyor.

Dünyanin En Buyuk Televizyonu Hangisi Teknosa

Dünyanın En Büyük Televizyonu

Dünyanın en büyük televizyonu kaç ekran dediğimizde, LG’nin piyasaya sürdüğü 325 inç’lik televizyonu 8K görüntü kalitesinde dünyanın en büyük televizyonu olarak kayıtlara geçiyor. Ancak 4K görüntü kalitesinde daha büyük başka bir televizyon daha bulunuyor. Titan Zeus TV, sahip olduğu boyutlarıyla çıtayı bambaşka bir boyuta çekiyor. Titan Screens firmasının bir müşterisinin talebi üzerine özel olarak geliştirdiği televizyon tam 370 inç ekran boyutlarına sahip olarak üretiliyor.

370 inç televizyon şu anda standart bir eve sığmayacak boyutlar içeriyor. Bu televizyon ancak yüksek tavanlı villa tarzı evlere sığabiliyor. Çünkü televizyonun yükseliği 5 metre ve genişliği ise 8 metreyi buluyor.

Bu televizyon özel bir üretim olduğu için şu anda piyasada bulunmuyor ve firma televizyonun satış fiyatı konusunda da herhangi bir bilgi vermiyor.

Yukarıda dünyanın en büyük televizyonu kaç ekran anlattık.

Siz de en iyi televizyonları incelemek için buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
en iyi isitici markalari neler teknosa
Devamını Oku

En İyi Isıtıcı Markaları

En iyi ısıtıcılar, enerji faturanızda biraz tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Alan ısıtıcıları, farklı koşullara uyacak şekilde tüm…
notebook format nasil atilir teknosa
Devamını Oku

Notebook Nasıl Format Atılır?

Bilgisayar teknolojisinde yaşanan geliştirmeler ve kullanıcı dostu cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte artık onları eskisiden daha fazla kullanıyoruz. Özellikle mobil…
En iyi ses kayıt cihazı önerileri
Devamını Oku

En İyi Ses Kayıt Cihazı Önerileri

Ses kayıt cihazı, herhangi bir ortamdan gelen sesleri kaydetmek için kullanılan elektroniklerden biridir. Bu tür cihazlar, çeşitli amaçlarla…