Ev temizliğinden bahsedildiğinde aklımıza ilk gelen şey genellikle elektrik süpürgesi oluyor. Elektrik süpürgeleri, temizlik sırasında bize önemli ölçüde zaman kazandırdığı ve daha az yorulmamızı sağladığı için evimizin vazgeçilmez eşyaları arasında yer alıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte evlerimizde kullandığımız eşyaların da özellikleri gelişmeye devam ediyor. Daha önce kullandığımız geleneksel elektrik süpürgeleriyle evlerimizde yeterli hijyeni sağlayamazken artık hem daha hijyenik bir temizlik yapabiliyor hem de daha kısa sürede yaptığımız için zaman kazanmış oluyoruz. Elektrik süpürgelerinde hayatımızı kolaylaştıran en büyük gelişmelerin başında kablolardan kurtulmak geliyor. Emiş gücü yüksek ve şarjlı dikey elektrik süpürgeleri sayesinde evimizin her yerini rahatça temizleyebiliyoruz. Elektrik süpürgelerinin de birçok farklı çeşidi bulunuyor. Bu yazımızda dikey süpürge nedir? Faydaları neler anlatmaya çalışacağız.

Dikey Elektrikli Süpürge Nedir?

Dikey süpürge nedir dediğimizde kısaca dik olarak kullanılabilen ve genelde şarj ile kablosuz kullanıma imkan veren süpürgeler olarak tanımlayabiliriz.

Geleneksel ev temizliğinde hayatımızı zorlaştıran bazı unsurlar bulunuyordu. Bunların başında temizlik sırasında bir kabloya bağlı kalmak geliyordu. Bunun yanı sıra temizlik için harcadığımız süre hiç azalmıyor ve temizlik sonrasında oldukça yoruluyorduk.

Ev eşyalarında yaşanan teknolojik gelişmeler büyük ölçüde hayatımızı kolaylaştırmak için gerçekleşiyor, aynı zamanda yapılan işlerin daha iyi olmasını sağlıyor. Elektrik süpürgelerinde yapılan geliştirmeler de geçmişten günümüze hep bu yönde oluyor.

Kablosuz süpürgelerin üretilmeye başlanması yıllar öncesine dayanıyor. Ancak bu süpürgeler yeteri kadar şarj depolayamadığı için hep düşük motor gücüyle üretiliyordu. Yapılan geliştirmeler sayesinde motor hacmi artırılıp kullanım süresinin de uzatılması sağlandı ve dikey süpürgeler böylece hayatımıza girmeye başladı.

Sahip olduğu ergonomik tasarımı ve yüksek emiş gücü sayesinde dikey süpürgeler, artık hayatımızın vazgeçilmez cihazları arasında yer alıyor.

Dikey süpürge kullanmak bize ne gibi faydalar sağlıyor?

Daha Rahat Hareket İmkanı Sunuyor

Geleneksel elektrik süpürgeleriyle temizlik yaparken çoğu zaman bir kablo kargaşası yaşanıyor. Daha uzak yerleri de temizleyebilmek için elektrik süpürgelerinin kablosu oldukça uzun oluyor. Ancak bu durum her zaman avantaj yaratmayabiliyor. Çünkü temizlik sırasında sürekli olarak ya cihazın tekerlekleri ya da bizim takılmamıza sebep oluyor. Ayrıca geniş bir evimiz varsa kablo yeteri kadar uzamayabiliyor. Temizlik sırasında kablo gerildiğinde ya prizden çıkıyor ya da ileriye gitmemize engel oluyor. Böyle bir durumda da mecburen temizliği yarıda bırakıp kabloyu bulunduğu prizden çıkarıyor ve daha yakındaki başka bir prize takıp temizliğe devam ediyoruz.

Geleneksel elektrik süpürgeleriyle temizlik sınırımızı evimizden çok priz noktaları belirliyor.

Şarjlı dikey süpürgeler hayatımıza girdikten sonra bu tarz sorunlardan da kurtulmuş oluyoruz. Herhangi bir kablosu olmadığı için şarjı dolu olan dikey süpürgemiz ile evin istediğimiz bölgesini kolaylıkla temizleyebiliyoruz. Bize sağladığı hareket özgürlüğü sayesinde hızlı bir şekilde temizliği bitirebiliyoruz.

Ayrıca dikey süpürgelerin tek parça olması da bize ekstra bir avantaj sağlıyor. İki parça süpürgeyi evin içerisinde gezdirmek, merdivenler varsa çıkarıp indirmek oldukça yorucu oluyor. Dikey süpürgeyi istediğimiz yere rahatça taşıyıp temizliğimizi istediğimiz gibi yapabiliyoruz.

Ayrıca süpürge başlığında bulunan tekeri sayesinde her türlü zeminde hızlı ve kolay bir şekilde hareket ettirebiliyoruz.

Daha Kolay Temizleme İmkanı Sağlıyor

Dikey süpürgeler genellikle toz torbasız olarak üretiliyor. Toz haznesi sapında yer aldığı için geleneksel modellere göre daha küçük oluyor. Bu nedenle sıklıkla toz haznesini temizlemeniz gerekebiliyor. Bu bir dezavantaj gibi görünüyor olsa da dikey süpürgelerin birçok modelinde temizliği oldukça kolay yapabileceğiniz bir mekanizma bulunuyor.

Temizliğiniz bittiğinde ya da toz haznesinin kapasitesi dolmaya başladığında hazneyi yerinden çıkartıyorsunuz ve boşaltacağınız yere geliyorsunuz. Haznenin üzerinde içini temizleyebileceğiniz bir kol bulunuyor. Bu kolu aşağı doğru ittirdiğinizde haznenin kapağı açılıyor ve içerisindeki tozu, kiri bir hamlede tamamen boşaltıyor. Daha sonra tekrar yerine takıp bir sonraki temizlikte güvenle kullanabilyorsunuz. Ayrıca hazneyi boşaltırken hiçbir şekilde içerisindeki tozla temasınız olmuyor. Böylece kendi hijyeninizi de sağlamış oluyorsunuz.

Hafifliği Sayesinde Daha Az Yoruluyorsunuz

Dikey süpürgelerin en önemli avantajlarından biri de hafiflikleri oluyor. Geleneksel elektrik süpürgeleri oldukça ağır bir motora sahip oldukları için elde zor taşınıyor. Ancak yeni nesil dikey süpürgelerin motorları üzerinde bulunuyor. Bu nedenle diğer süpürgelerden daha farklı bir motor teknolojisi kullanılıyor.

Dikey süpürgelerde hem geleneksel modellerden daha hafif bir motor bulunuyor hem de emiş gücü daha yüksek oluyor.

dikey süpürge teknosa

Dikey Süpürgeler Her Yeri Temizleme İmkanı Sağlıyor

Dikey süpürgeler temizlik sırasında her yere rahatça ulaşabilmenizi sağlıyor. Hatta her yeri temizleyebilme özelliği sadece tüm odaları kapsamıyor. Kelimenin tam anlamıyla her yerden bahsediliyor.

Hafif olması ve ergonomik aparatları sayesinde kollarınız ağrımadan ya da zorlanmadan ulaşılması zor noktaları bile rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Tavanın köşelerine kolayca uzatabiliyor, kanepelerin altına çok uğraşmadan ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca ek yerinden çıkararak dikey süpürgenizi bir el süpürgesi haline getirebiliyor ve koltuk aralarını da temizleyebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken temizlik yaptığınız alana uygun olarak başlığı takmak oluyor.

Yüksek Performanslı Temizlik Yapmanızı Sağlıyor

Dikey süpürgeler yüksek emiş gücünün yanı sıra güçlü hava akımı teknolojisinden de destek alıyor. Çektiği tozu ve kiri toz haznesinde yüksek hava akımıyla saklıyor.

Ayrıca birçok dikey süpürge modelinin içerisinde motorlu bir fırça çubuğu bulunuyor. Bu fırça sayesinde halıların dibine yerleşmiş olan tozlar temizlik sırasında bulundukları yerden çıkıyor ve süpürge tarafından içeri çekiliyor. Böylece ince kirler, dökülen saçlar gibi temizlenmesi zor maddeleri verimli bir şekilde süpürebiliyor.

HEPA Filtre İle Sağlığınızı Düşünüyor

Ev temizliği sırasında elektrikli süpürgelerin toz haznesinden dışarıya hava çıkışı sağlanıyor. Bu hava çıkışında genellikle çok küçük toz parçaları ve alerjen maddeler de sızıyor. Yani temiz olarak gördüğümüz evimizin havasına sağlığımız açısından oldukça tehlikeli maddeler karışmış oluyor.

Bu durum özellikle alerjik rahatsızlıkları olan kişileri çok fazla etkiliyor. Sağlıklı olsanız bile alerjen maddelere sürekli olarak maruz kalmanız ilerleyen zamanlarda solunum yollarında rahatsızlık yaşamanıza neden olabiliyor.

Dikey süpürgelerin toz haznelerinde güçlü HEPA filtre sistemi bulunuyor. HEPA filtre sayesinde haznenin içerisinde bulunan çok küçük toz partikülleri ve alerjen maddeler dışarı çıkamıyor ve filtrede takılı kalıyor. Süpürgenin içerisinde bulunan hava da bu filtre sayesinde temizlendikten sonra dışarıya verilmiş oluyor.

Dikey süpürgelerle hem evimizi hem de havayı temizlemiş oluyoruz.

Temizlik Alışkanlığınızı Değiştiriyor

Evimizi temizlerken genellikle ya haftada bir ya da iki haftada bir gibi periyotlar belirliyoruz. Çünkü temizliğe belli bir zaman ayırmamız gerekiyor ve temizlik sonrasında oldukça yorgun hissediyoruz. Özellikle geleneksel elektrik süpürgelerini kullanırken çok fazla eğilmemiz ve daha iyi temizlemesi için fırçaya bir miktar baskı uygulamamız gerekiyor. Bu da tüm evi temizlediğimiz zaman oldukça yorucu oluyor.

Yeni nesil dikey süpürgelerin kullanımı bundan çok daha pratik oluyor. Sadece şarj ünitesinden çıkarıyoruz ve hemen temizliğe başlayabiliyoruz. Kabloların kurulması, süpürgenin taşınması gibi sorunlarımız olmuyor. Güçlü emiş gücü ve fırçaları sayesinde temizlik sırasında ekstra bir baskı uygulamak zorunda da kalmıyoruz.

Dikey süpürgelerin farklı alanlarda kullanabileceğimiz çok çeşitli başlıkları bulunuyor. Bu başlıkların ergonomik tasarımları sayesinde temizlik sırasında sürekli eğilip kalkmamıza gerek kalmıyor.

Kullanımı çok kolay ve hızlı olduğu için istediğimiz her an temizlik yapabilme imkanına sahip oluyoruz. Evin herhangi bir yeri kirlendiğinde bile sadece orayı hemen temizleyebiliyoruz.

Dikey süpürge kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra evimizin daha uzun süre temiz kaldığını görmeye başlıyoruz. Temizlik süremiz kısaldığı için kendimize ayıracağımız zamanı da artırmış oluyoruz.

Yukarıda dikey süpürge nedir? Faydaları neler anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi dikey süpürgeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hangi kahve makinesi teknosa
Devamını Oku

Hangi Kahve Makinesini Almalıyım?

Özellikle hemen her köşe başına açılan kahve dükkanları ile yıllar geçtikçe kahve kültürümüz de gelişiyor. Hangi kahve çekirdeğinin…