Apple, en son piyasaya sunduğu iPad mini modelinin üzerinden yıllar geçtikten sonra bu modeli yeniledi. Günümüzün hızla gelişen teknoloji dünyasında bu süre uzun bir ara olarak kabul ediliyor. Her yıl birden fazla telefon, tablet ve bilgisayarda yeni ürün tanıtımı yapan Apple, iPad mini için aynı hızda ilerlemedi. Bu yazımızda Apple iPad Mini 64 GB özellikleri hakkında bilgi vereceğiz.

Yenilenen bu modelinde oldukça etkileyici geliştirmeler bulunuyor. Yeni iPad Mini, hızlı ve güçlü A12 Bionic işlemciye sahip olarak yerini alıyor. Ayrıca hareket halindeyken bile not almayı ve çizim yapmayı kolaylaştıran Apple Pencil desteğini de bu yeni modelinde sunuyor.

Daha parlak ve canlı ekran kalitesi, daha iyi kameralarla birlikte bir telefon kadar küçük boyutlarda tablete sahip olmanın avantajlarını yaşatıyor.

Değişiklik Olmayan Tek Alan: Tasarım

Her özelliği güncellenen yeni iPad mini, daha önceki tasarımıyla karışımıza çıkıyor. 7,9 inç ekran büyüklüğü oldukça tatmin edici olsa da hala çevresinde büyük beyaz çerçeve bulunması, yeni ekranlara alışan kesim için rahatsız edici gelebiliyor. Ancak kullanımı sırasında herhangi bir engel yaratmadığı için sonrasında normal geliyor olacaktır.

Yeni cihazlarındaki şarj yuvasında USB-C teknolojine geçiş yapan Apple, bunu tüm yeni çıkan cihazlarında kullanmakta ısrarcı bir tutum sergiliyordu. Ancak yeni iPad mini’lerde böyle bir değişikliğe gitmemiş görünüyor.

Mini tablet kullanıcılarını en çok sevindiren durum ise ağırlığında da bir değişiklik olmaması olacaktır. iPad mini yenilense de hala aynı şekilde tek elle kullanılabilecek ve her yerde taşınabilecek kadar küçük ve hafif duruyor.

Ayrıca ekranın altında parmak izi tanıma teknojisi ve ana sayfaya dönme tuşu bulunuyor.

Mini Retina Ekran

iPad mini kullanıcılarını en çok tatmin eden görünür özelliklerinin başında ekran kalitesi geliyor. Küçük ekranında retina teknolojisinin bulunması sayesinde muhteşem bir görsel deneyim sunuyor.

Ayrıca iPad mini ekranı, doğru ve canlı renklerin gösterimi konusunda da oldukça başarılı performans sergiliyor. Ekran parlaklığının artırılmış olması her detaya kusursuz bir şekilde hakim olmanızı sağlıyor.

True Tone teknolojisi sayesinde film ya da video izlerken ortam ışığına göre renkleri otomatik ayarlayabiliyor. Bu özelliği sayesinde izlediğiniz filmlerin içine çok rahat girebiliyor ve aldığınız keyfi katlayabiliyorsunuz.

apple ipad mini 64 gb ozellikleri teknosa

Apple Pencil Desteği

Yeni iPad mini, çalışma şeklinizi tamamen değiştirecek bir özellikle geliyor. İlk kez Apple Pencil’ı destekliyor. Bu sayede not alma uygulamalarında daha kolay ve hızlı notlar alabiliyor ve tabletinizi daha verimli kullanabiliyorsunuz.

Apple Pencil’ın sunduğu hassasiyet ve eğim algılama özelliği, tabletlerde resim yapmayı sevenlerin takdirini kazanan bir özellik oluyor.

iPad Pro’larda kalemi manyetik olarak tabletin gövdesine takabiliyorsunuz. Ancak bu durum iPad mini için söz konusu olmuyor. Apple Pencil’ı ayrıca taşıyıp saklamanız gerekiyor.

En Küçük Tablet En Hızlı Performans

Apple, çığır açan yapay öğrenme teknolojisine sahip Neural Engine işlemcisini A12 Bionic çip desteğiyle birlikte yeni iPad mini tabletlerde kullanıyor. Böylece cihaz şimdiye kadar üretilen en hızlı küçük tablet olma özelliğini kazanıyor. Bu sayede ekranda birden fazla işlemi büyük bir rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırdığınızda da herhangi bir sorun yaşamıyor olacaksınız.

Yeni iPad mini’nin gelişen işlemci hızı en çok mobil oyun tutkunlarını sevindiriyor olabilir. Çünkü artık iPad mini ile yüksek performans gerektiren oyunları donma ya da takılma yaşamadan akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Retina ekran kalitesiyle oynadığınız oyundan aldığınız keyif oldukça fazla olacaktır.

Yenilenen Kamera Performansı

Yeni iPad mini, geliştirilmiş 8 megapiksel kameraya sahip olarak üretiliyor. Kamera performansı günümüz mobil cihazlarıyla kıyaslandığında bazı yönlerinde tatmin etmeyebiliyor.

Dışarıda ve gündüz yaptığınız çekimlerde fotoğraftaki derinliği çok iyi yansıtıyor. Fotoğraflarda yansıma ve gerçek renkleri olduğu gibi görebiliyorsunuz. Yeterli ışık olan ortamlarda yaptığınız çekimlerin performansı oldukça yüksek çıkıyor.

Ancak yeteri kadar ışık olmayan ortamlarda yapılan çekimler çok iyi olmuyor. Böyle ortamlarda elde edeceğiniz görüntüler kötü de olmuyor aslında. Sadece diğer fotoğraflarla kıyasladığınızda aynı detayları ve derinlikleri göremiyorsunuz.

Yeterli ışığa sahip ortamlarda Full HD video çekimi yapabiliyorken, daha az ışığa sahip loş ortamlarda ise sadece HD kalitesine çıkabiliyorsunuz.

Pil Ömrü

Apple, iPad mini tabletlerin pil ömrünü wi-fi ile internete bağlı olduğunuzda 10 saat boyunca kesintisiz internette sörf yapabileceksiniz şeklinde açıklıyor. Ancak kullanıcıların yaptığı testlerde bundan daha uzun sürelere ulaşılıyor. Wi-fi ile internete bağlanan kullanıcılar yaklaşık 12 saat internette sörf yapabildiklerini iletiyor.

Pil ömrü kullanım şekline ve ortam şartlarına bağlı olarak değişeceği için bu sürelere yakın sonuçlar veriyor olacaktır.

Sonuç

Tablet teknolojisi telefonların küçük ekranları yeterli gelmemeye başladığında hayatımıza girmişti. Şimdi telefonlar tabletler kadar büyüdükçe küçük bir tablete daha az ihtiyaç duyulabiliyor.

Ancak sürekli hareket halinde olması gereken yöneticiler, her zaman elinin altında eskiz defteri olan yaratıcı sanatçılar, notlar almak isteyen yazarlar için yeni iPad mini oldukça fazla avantaj sunuyor. Hafif ve küçük olması sayesinde her yere yanınızda taşıyabiliyor ve ihtiyaç duyduğunuz anda hemen ulaşabiliyorsunuz.

Yeni iPad mini, donanım olarak güncel teknoloji ve özelliklerle yeniden yaratılmış olarak piyasadaki yerini alıyor.

Yukarıda Apple iPad Mini 64 GB özellikleri Hakkında bilgiler verdik.

Siz de tüm Apple iPad modellerini daha yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xiaomi telefonlarda bilinmeyen ozellikler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Telefonlarda Bilinmeyen Özellikler

Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek…
iphone 13 ne zaman teknosa
Devamını Oku

iPhone 13 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, yeni ürün lansmanlarında en çok söylentiye maruz kalan ve bu konuda en sıkı güvenlik önlemleri alan markaların…
katlanabilir telefon ozellikleri neler
Devamını Oku

Katlanabilir Telefon Özellikleri Neler?

Teknoloji her yıl muhteşem bir hızla gelişmeye devam ediyor. Daha önce bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz ürünler artık hayatlarımızın…
su gecirmez telefonlar hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Su Geçirmez Telefonlar Hakkında Bilgiler

Günlük hayatımızın vazgeçilmez cihazları arasında ilk sırada akıllı telefonlar yer alıyor. Her yeni modelde gelişen özellikleriyle de tüm…