Annelerimiz için hediye seçmek hepimizin en çok zorlandığı şeylerden biri oluyor. Dünyada her şeyden daha çok değer verdiğimiz bir insana ne hediye alsak az gibi geliyor. Bir de hediye seçenekleri çoğaldıkça aklımız daha çok karışıyor ve ne alacağımızı bilemiyoruz. Ev işlerinde çok yorulduklarını gördüğümüz için, annelerimize hediye almak istediğimizde aklımıza ilk gelen küçük ev aletleri oluyor. Onların günlük işlerini kolaylaştıracak bir seçim yapmamız bizi de mutlu ediyor. Annelerimize vereceğimiz en güzel hediyelerin başında ona ayıracağımız zaman geliyor. Birlikte vakit geçirmek, onunla sohbet etmek ve keyifli anlar yaşamak tüm alacağımız hediyelerden daha değerli onlar için. Ama yine de gönüllerini almak, onları düşündüğümüzü bir kez daha göstermek için güzel bir hediye seçmemiz iyi olabilir. Bu yazımızda size fikir vermesi açısından anneler günü hediye tavsiyeleri paylaşacağız.

Anneler Günü Hediyesi Olarak Neler Alabiliriz?

Annenizin evdeki yaşamında hayatını kolaylaştıracak elektrikli ev aletleri hediye için çok iyi bir tercih olabilir.

Ev İşlerinin En Büyük yardımcısı: Süpürgeler

Annelerimizi evde en çok yoran ve zamanını alan işlerin başında ev temizliği geliyor. Ona bu anneler gününde bir süpürge hediye ederek hem daha az yorulmasını sağlayabilir hem de birlikte daha fazla zaman geçirebiliriz.

Annemize nasıl bir süpürge alacağımız konusunda karar vermemiz oldukça zor olabiliyor. Elektrikli süpürgelerin dışında yeni geliştirilen robot süpürgelerin de piyasada daha fazla yer kaplamaya başlaması karar vermemizi zorlaştırıyor. Bunun için öncelikle hediye için ayırdığımız bütçemize göre karar vermemiz faydalı olacaktır. Evin uygun olduğunu düşünüyorsak robot süpürgeleri tercih edebilir ya da daha düşük bütçemiz varsa kullanımı kolay, güzel bir elektrik süpürgesi alabiliriz.

Seçenekler arasında dikkat etmemiz gereken en önemli şey kullanışlı olması ve annemizin işini kolaylaştıracak özelliklerde olmasıdır.

Yaşam Kalitesini Artırmanın Bir Yolu: Hava Nemlendiricileri

Annelerimizin yaşam koşullarını daha kaliteli hale getirmek ve ona sağlıklı bir ortam yaratmak için anneler gününde hava nemlendirici hediye edebiliriz.

Sağlıklı bir yaşam alanı için evdeki nem oranı oldukça önemli bir etken oluyor. Eğer annemizin yaşadığı yer kuru bir havaya sahipse, bu durum bir süre sonra bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Boğaz kuruluğu, ciltte ve dudaklarda kuruma gibi sorunlar yaşamaması için bir hava nemlendirici almak güzel bir hediye alternatifi olabilir.

Hava nemlendirici doğru bir şekilde kullanılırsa ciltteki ve boğazdaki kurumayı gidermenin yanı sıra grip gibi hastalıklardan da korunmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda evdeki bitkileri nemli tutarken mobilyaları ve zemini de koruyor.

Sıkıcı Ev İşlerine Daha Az Zaman Harcamak İçin: Ütü

Belki de ev işleri arasında en sıkıcı olanların başında ütü yapmak geliyor. Evde düzenli olarak ütü yapılıyorsa annemizin işini kolaylaştırmak için ona güçlü bir buharlı ütü hediye edebiliriz.

Ütü yaparken en çok zaman ve güç harcanan konu giysilerin kırışıklıklarının açılması oluyor. Bunun sebeplerinin başında da ütünün buhar gücünün düşük olması geliyor. Kazanlı ya da kazansız ütü modellerinden yüksek buhar çıkış gücüne sahip ütüleri tercih edersek evde ütü için ayrılan zamanı azaltabiliriz.

En Güzel ve Hızlı Kahvaltıların Mimarı: Tost Makineleri

Annelerimizin mutfaktaki en büyük kurtarıcılarından biri de tost makineleri oluyor. Hızlı ve lezzetli kahvaltılar için sabah yapılmış güzel bir tost, güne nefis bir başlangıç sağlıyor.

Ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte artık tost makineleri sadece tost yapmak için de kullanılmıyor. Et ve balık gibi yiyecekleri ızgara olarak pişirmek için ya da yemekleri ısıtmak için de büyük kolaylık sağlıyor.

Anneler gününde annemize alacağımız çok amaçlı tost makinesi ile pratik lezzetler hazırlamasına yardımcı olurken biz de sabahları ona küçük sürprizler hazırlayabiliriz.

Mutfaktaki Küçük Ama En Etkili Yardımcı: Blender

Bu anneler gününde annemize ne hediye alacağımıza hala karar veremediysek, mutfaktaki işlerini kolaylaştıracak bir hediye düşünebiliriz. Boyutu küçük ama yaptığı işler oldukça büyük olan bir blender seti, annemizin mutfakta daha az zaman geçirmesine yardımcı oluyor.

Mutfakta harikalar yaratan annelerimizi en çok çırpma, doğrama ya da karıştırma gibi işler yoruyor. Blender setleri, bu tarz işlerde onların en büyük yardımcıları haline geliyor. Böylece hem annemiz mutfakta harikalar yaratıyor hem de ailemize daha çok zaman ayırabiliyor.

anneler gunu hediye teknosa

Mutfakta Şef Gibi Hissettirmek İçin: Mikser

Yemek yapmayı seven annelerimizin mutfaktaki en büyük yardımcılarından biri de mikser oluyor. Anneler gününde ihtiyacına yönelik hediye edeceğimiz mikser, annemizin kendisini bir şef gibi hissetmesini sağlıyor.

Eğer yumurta, kek, turta gibi pratik yemekler yapmayı seviyorsa hediye olarak el mikserini tercih edebiliriz. El mikserleri hem mutfakta daha az yer kaplıyor hem de bütçemiz düşükse ideal hediyeler arasında yerini alıyor.

Eğer annemiz evde ekmek, pizza gibi hamur işleri de yapmayı seviyorsa o zaman tercihimizi sabit mikserden yana kullanabiliriz. Sabit mikser sayesinde,  hamur yoğururken ya da bir şeyleri çırpması gerektiğinde hiç yorulmadan kolayca halledebiliyor.

Pratik ve Lezzetli: Fritöz

Başta patates kızartması olmak üzere tüm kızartmalar en lezzetli yemeklerin başında geliyor. Evde kızartma yapmak daha sağlıklı olmasına rağmen temizlik açısından yorucu olabiliyor. Ocağa ve çevresine sıçrayan yağlar yemek sonrası annelerimize eziyet haline gelebiliyor. Ayrıca kızgın yağ nedeniyle mutfakta istenmeyen kazalar yaşanıp güvenlik sorunu yaratabiliyor.

Bu nedenle kızartma yemeklerini sevenlerin anneler günü hediye listesinin başında fritöz geliyor. Kızartma yemeklerinde fritöz kullanılması ilk başta güvenlik açısından oldukça fayda sağlıyor. Kapağı sayesinde kızgın yağın sıçramasını engellerken, kızartmanın da daha kısa sürede bitmesini sağlıyor.

Birkaç tuşa basarak yönetilen cihazlar olduğu için kullanım kolaylığı da sağlıyor.

Olmazsa Olmaz Küçük Ev Aleti: Su Isıtıcısı

Günümüz mutfaklarının olmazsa olmaz cihazlarından biri su ısıtıcısı oluyor. Mutfakta en çok ihtiyaç duyulan şeylerin başında sıcak su geliyor ve suyun kaynaması için her zaman beklenecek zamanınız olmayabiliyor. Bu durumlarda yardımımıza su ısıtıcısı koşuyor.

Anneler günü için hediye seçimimizi henüz yapmadıysak ve bir su ısıtıcımız yoksa ilk tercihlerimiz arasında yerini alabilir.

Bu sayede hem yemek yaparken ya da bulaşık yıkarken sıcak suya ihtiyacı olduğunda zaman kaybetmeden işini bitirmesini sağlayacaktır hem de sabahları çay ya da kahve hazırlarken hızlı bir şekilde hazır olacaktır.

Güne Sağlıklı Başlangıç İçin: Meyve Sıkacağı

Günümüzde en çok şikayet ettiğimiz şeylerin başında gıdalarda kullanılan katkı maddeleri geliyor. Özellikle sağlık için içtiğimiz meyve suları hastalıkların kaynağı olabiliyor. Bu nedenle meyve sıkacağı, mutfakta işe yarayan küçük ev aletlerinden biri olarak yerini alıyor.

Bizim sağlığımızı herkesten daha fazla düşünen annelerimize, bizim de onun sağlığını düşündüğümüzü anlatmanın en güzel yollarından biri de meyve sıkacağı hediyesi olabilir.

Meyve sıkacağını seçerken bütçemize göre motor gücü yüksek ve temizlemesi en kolay olanı tercih edersek, annemiz cihazı sorunsuz bir şekilde uzun süre kullanabilir. Anneler günü gibi özel günlerde ona taze sıkılmış meyve suyu hazırlayarak özel olduğunu da hissettirebiliriz.

Keyifli Çay Kahve Molaları

Günün en keyifli anlarından biri çay ya da kahve içtiğimiz zamanlar oluyor. Güne başlarken, gün ortasında ya da akşamları, günün her saatinde içiyor ve her sohbetimize dahil ediyoruz. Kültürümüzde ve damak tadımızda büyük bir yeri olduğu için çay ve kahve makineleri de ayrı bir öneme sahip. Anneler günü hediye tavsiyeleri içerisinde bir çay kahve makinesi alarak annenizle keyifli sohbetlere dalabilirsiniz.

Gelişen teknolojiyle birlikte çaydanlıkların yerini çay makineleri alırken, cezvenin de yerini kahve makineleri almış durumda. Çay ve kahve makineleri hem enerjiden hem de zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor. Annelerimize hediye edeceğimiz çay ve kahve makinesinin kullanımının kolay olmasına da dikkat edersek, anneler günü hediyesi için güzel bir seçenek olabilir.

Yukarıda mümkün olduğunca anneler günü hediye tavsiyeleri vermeye çalıştık.

Tüm bu tavsiye ürünleri incelemek ve kolayca annenize hediye etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
akilli aydinlatma sistemleri nedir teknosa
Devamını Oku

Akıllı Aydınlatma Sistemleri Nedir?

Aydınlatma amacı ile kullanılan cihazların çoğu oldukça fazla enerji harcıyor. Bu alanda teknoloji ilerledikçe hayatımızda bize yardımcı olan…
okul pratik sac modelleri teknosa
Devamını Oku

Okul için Pratik Saç Modelleri

Okula geri dönmek, bir çırpıda hazırlanacak günlük bir rutine geri dönmek demek oluyor. Kitapları, defterleri ve kalemleri çantaya…
klima ile isinma teknosa
Devamını Oku

Klima İle Isınma Ne Kadar Yakar?

Yaşam alanlarımızı konforlu hale getiren faktörlerden biri de ortam sıcaklığı oluyor. Bulunduğumuz ortamın sıcaklığı kendimize en uygun seviyede…