Outdoor spor yapanlar kadar sosyal medyada vlog çekim yapanların vazgeçilmez ihtiyaçlarının başında aksiyon kameraları geliyor. Çünkü herkes yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isterken bunu sevdikleriyle de paylaşmak istiyor. Ancak hareket halinde çekim yapmak ve kaliteli görüntüler yakalamak her kamerayla mümkün olmuyor. Boyutları ve çekim kalitesiyle aksiyon kameraları bu konuda en büyük yardımcımız oluyor. Bu yazımızda aksiyon kamerası nedir ne işe yarar anlatmaya çalışacağız.

Aksiyon Kamerası Ne İşe Yarıyor?

Aksiyon kamerası nerelerde kullanılır dediğimizde isminden de anlaşıldığı gibi, hareket halindeyken çekim yapmamızı sağlayan kameraları ifade ediyor. Burada bahsedilen hareketler küçük hareketler olmuyor. Daha çok bisiklet, koşu ya da sörf gibi ekstrem sporlar için kullanılıyor. Ortaya çıkışı bu tarz sporlar olsa da günümüzde kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte günlük seyahatlerde ya da kamp gibi outdoor aktivitelerde vlog için de kullanılabiliyor.

Aksiyon Kamerası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aksiyon kameralarının kullanımı arttıkça üretilen modeller ve özellikleri de her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle aksiyon kamerası almaya karar verdiğinizde seçim yapması oldukça güçleşiyor.

Hangi aksiyon kamerası alacağınıza karar vermeden önce kamerayı ne amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Su sporlarıyla uğraşıyorsanız dayanıklı ve su geçirmez modelleri tercih edebilir, aracınıza monte ederek kullanmak istiyorsanız görüntü sabitleme özelliği iyi olan kameraları seçebilirsiniz. Burada kameranın özellikleri kadar hangi aksesuarlarla da kullanmanız gerektiğini belirliyorsunuz.

Bu nedenle kullanım amacınız önemli konuların başında geliyor. Görüntü ve çekim kalitesi iyi bir kameranın yanında su geçirmez kılıf ya da kasklara monte edilen araçları da almanız gerekebiliyor.

Bunların yanında artık aksiyon kameraları uzaktan kumanda edilebiliyor. Cep telefonu uyumlu modelleriyle kameranızı sabitledikten sonra istediğiniz zaman çekim yapmayı başlatıp istediğinizde durdurabiliyorsunuz. Ayrıca GPS uyumu sayesinde bulunduğunuz yeri, çekim zamanını ve gittiğiniz rotayı da kaydedebiliyorsunuz.

4K Çözünürlük Aksiyon Kameralarında Önemli mi?

Son yıllarda kamera, televizyon gibi görüntüyle ilgili olan tüm teknolojik cihazlarda 4K modası yaşanıyor.

Aksiyon kameraları ilk çıktığı yıllardan sonra uzun bir süre görüntü kalitesi düşük olarak üretiliyordu. En fazla HD kalitesine ulaşılan çekimler bir de hareketli olunca ortaya çok kötü görüntüler çıkıyordu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte artık aksiyon kameraları 4K çözünürlükte çekim yapabiliyor.

Aksiyon kameraları özellikle hızlı hareket ederken çekim yapmak için kullanılıyor. Bu nedenle görüntü kalitesi diğer kameralara göre daha önemli hale geliyor. Çünkü hareketli çekimler izlenmesi daha zor görüntüler oluyor.

4K çekim kalitesiyle birlikte spor yaparken çektiğiniz görüntüleri artık net bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

aksiyon kamerasi teknosa

Aksiyon Kamerası Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aksiyon kamerasını kullanmaya başladıktan sonra artık günlük yaşantınızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmeye başlıyor. Gittiğiniz her yere onu da götürmeye ve yaptığınız her hareketi kaydetmeye başlıyorsunuz. Peki aksiyon kamerası nasıl kullanılır?

Aksiyon kameraları oldukça küçük ve hafif cihazlardır. Bu nedenle kullanımı kolay ancak düşme riski yüksek oluyor. Kameranızı sabitlediğiniz monopod ya da başka bir araçtan düşme riskine karşın ek olarak ip de bağlayabiliyorsunuz. Köşesinde ip askı için bulunan özel yerini kullanabiliyorsunuz bunun için. Böylece herhangi bir düşme durumunda ekstra güvenlik önlemi almış oluyorsunuz.

Aksiyon kameralarında bir diğer önemli konu pil durumu oluyor. Saatler süren bir ekstrem spor ya da bir doğa turuna çıkacaksanız pilinizin en az dört beş saat dayanacak kadar dolu olduğundan emin olmalısınız. Her zaman yanınızda yedek pil bulundurmak da oldukça işe yarıyor.

Aksiyon kameraları yanında çeşitli aksesuarlarla birlikte kullanılıyor. Bir yolculuğa ya da çekim yapmaya çıkıyorsanız bu aksesuarları yanınıza aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. Çünkü bunlar çoğunlukla kameranızı koruyan aksesuarlar oluyor. Su geçirmez kılıflar, kask ya da arabaya monte edilen montaj araçları ve lens koruyucuları en önemli aksesuarlar arasında yer alıyor.

Kullanım ipuçlarına dikkat ettiğiniz ve yardımcı araçlarınızı yanınızdan ayırmadığınızda size sadece birbirinden güzel videolar çekip hayatın tadını çıkarmak kalıyor.

Yukarıda aksiyon kamerası nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi kameralar için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
microsoft teams nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Microsoft Teams Nasıl Kullanılır?

Microsoft, Teams’i “Office 365’te sohbet tabanlı bir çalışma alanı” olarak tanımlıyor ve ekip çalışmasını geliştirmek için ekiplerin tek…
En iyi drone önerileri
Devamını Oku

En İyi Drone Önerileri

Son yıllarda hızla popülerlik kazanan droneler, teknoloji tutkunları ve doğa severler için vazgeçilmez birer araç haline geldi. Hem…
En İyi Isıtıcı Önerileri
Devamını Oku

En İyi Isıtıcı Önerileri

Elektrikten ışıma ısısı üreterek çalışan elektronik cihazlara elektrikli ısıtıcı denir. Kullanım kolaylığı nedeniyle hemen hemen yaşamın her alanında…
ios 16 ile neler degisti teknosa
Devamını Oku

iOS 16 İle Neler Değişti?

Teknoloji meraklılarının en çok beklediği geliştirmelerin başında iOS’un yeni sürümü iOS 16’nın özellikleri geliyor. iOS 16, yeniden tasarlanmış,…