2024 Yılında Çıkması Planlanan Telefon Modelleri

Yeni telefon modelleri, teknoloji tutkunları tarafından büyük bir heyecanla beklenir. Bu heyecanın arkasında birkaç önemli neden vardır. Yeni modeller önceki versiyonlara göre birçok yenilik sunar. Daha hızlı işlemciler, gelişmiş kamera sistemleri, uzun pil ömrü gibi özellikler kullanıcılar için günlük hayatta daha verimli bir deneyim yaratır. Yeni tasarım anlayışları ile geliştirilen cep telefonu modellerinde şık tasarım özellikleri ve dayanıklı materyaller kullanıldığı gibi durumlar ile karşılaşılabilir. Son sürüm işletim sistemleriyle gelen güncellemeler sayesinde yeni telefonlar, yeni özellikler ve yüksek performans sunar. 2024 yılında çıkması merakla beklenen farklı markalara ait telefon modelleri mevcuttur. Samsung, Xiaomi, iPhone ve daha birçok markanın çıkaracağı telefonların ne olduğunu ve özelliklerini öğrenmek için içeriği okumaya devam edebilirsiniz.

2024 Yılı İçerisinde Hangi Telefon Modelleri Çıkacak?

Pek çok marka 2024 yılı içerisinde çıkarmayı planladığı bazı telefon modellerini tanıttı. Amiral gemisi telefonlarını sunan bu markalar arasında iPhone, Samsung, Vivo, Xiaomi yer alır. Ayrıca Xiaomi’nin bir alt markası olan Redmi de üstün özelliklere sahip modelini çıkarmaya hazırlanıyor. Redmi son model 2024 yılında tanıtılan Redmi Note 13 Pro Plus 5G oluyor.

Redmi markasının üst segment üyesi olan bu modelin ekranı 6.67 inç boyutuyla dikkat çeker. 1220×2712 120Hz ekrana sahip model, MediaTek Dimensity 7200 Ultra yonga setiyle öne çıkar. 512 GB’a kadar depolama alanı ve 12 GB’a kadar Ram’e sahip olan telefon, ekran içi parmak izi sensör özelliği de sunar. Batarya özellikleri ise 120W şarjlı 5.000 mAh’tır. Redmi Note 13 Pro Plus 5G’nin yalnızca 19 dakika içerisinde %100 şarj olabileceği iddia ediliyor. Ana kamerası 200MP, diğer kameraları ise ultra geniş 8MP, 2MP makro özelliktedir ve ön kamerası 16MP’dir.

Yeni çıkacak Android telefon modelleri arasında Vivo 2024 yılı için X100 serisini tanıtıyor. Vivo yeni telefonu iki farklı model olarak sunuyor. Bu modeller X100 ve X100 Pro olarak biliniyor. İki model de güçlü teknik özelliklere sahip. Yeni çıkacak Android telefon modelleri arasında yıldızı parlayan X100 Pro modeli, standart versiyona göre birkaç tane artı özellik taşır. İki modelin ortak özelliklerine bakıldığında ise portre fotoğrafı konusundaki iddiasının ne kadar etkili olduğunu söylemek mümkündür.

2024 Yılında Tanıtılan Akıllı Telefonlar ve Özellikleri Neler Olacak?

Birçok marka yeni ve gelişmiş özelliklere sahip telefon modellerini bu yıl piyasa çıkarıyor. Peki Samsung, Xiaomi, Apple gibi markaların sunacağı yeni akıllı telefonlar neler? Siz de bu markaların tanıttığı telefonların özelliklerini merak ediyorsanız detayları inceleyebilirsiniz.

2024 Yılı İçerisinde Çıkacak Olan Xiaomi Modelleri

Xiaomi markası Çin’de büyük bir tanıtım ile amiral gemisi sınıfına dahil olan iki farklı modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Xiaomi yeni çıkacak telefonlar arasında Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro bulunuyor. Wi-Fi 6 telefonlar gibi gelişmiş pek çok özelliği olan Xiaomi 14 Pro’nun özellikleri arasında 3100×1440 çözünürlüğünde ve 6.73 inç büyüklüğünde olan ekranı yer alıyor. Cihazın 12 GB ve 16 GB RAM ve 256 GB/512 GB/1 TB depolama alanı seçenekleri bulunuyor. Ayrıca Dolby Atmos destekli stereo hoparlörler, IP68 sertifikası ile suya ve toza dayanıklılık, 120W kablolu hızlı şarj, 50W ve 10W kablosuz şarj gibi güçlü özellikleri mevcuttur.

Xiaomi 14 Pro kamera özellikleriyle de hayli öne çıkıyor. Arka tarafta bulunan üçlü kamera sistemi, 50 MP ana kamera, 115° ultra geniş açılı lens ve 3.2X zoom yapabilen telefoto lensle tasarlanır. Ana kamera, Light Hunter 900 sensörüyle düşük ışık koşullarında yüksek performans sunar. Hyper OIS sistemi sayesinde de çekim esnasında titremeyi minimum seviyeye indirir. Leica Summilux lensi ve çeşitli diyafram açıklıkları ile farklı çekim koşullarına uyum sağlar. 32 MP çözünürlüklü olan ön kamera ile 4K 60fps video kaydı yapabilirsiniz.

2024 Yılı İçerisinde Çıkacak Olan Samsung Modelleri

Piyasaya çıkacak yeni telefonlar arasında her bütçeye hitap eden birçok seçenek yer alır. Samsung yeni çıkacak telefonlar her yıl büyük bir kitlenin ilgisini çeker. Bu yıl çıkacak telefonlar arasında üç farklı Samsung cep telefonu modeli olduğu söylentiler arasında bulunuyordu. Yeni çıkacak Android telefonlar arasında Samsung Galaxy S24 piyasaya sunuldu. Samsung Galaxy S24 özelliklerinin öne çıkanları şu şekildedir:

  • Yeni teknolojisi ve yapay zeka desteğiyle Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine sahiptir.
  • Ana kamerası 50 MP, ayrıntılı fotoğraflar çekilmesine yardım eder. 30X zoom ve 2X/3X olmak üzere çift telefoto lens ile geniş bir çekim imkanı sağlar.
  • Bataryası 4000 mAh olan model, hızlı şarj özelliği ile %50’ye kadar dolumu 30 dakikada gerçekleştirebilir.
  • Android 14 işletim sistemi ile yenilikçi ve güncel bir deneyim sunar.
  • Galaxy AI yapay zeka tabanlı sistemini taşıyarak birçok gelişmiş özellik sağlar.

2024 Yılı İçerisinde Çıkacak Olan iPhone 16

2024 yılında yeni serisini tanıtacağı düşünülen Apple için beklenen tarih Eylül ayını işaret ediyor. iPhone yeni çıkaracağı telefon serisinin; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max şeklinde dört farklı versiyondan oluşacağı tahmin ediliyor. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde Apple A18, diğer iki modelde ise Apple A18 Pro işlemcisinin bulunacağı da söylentiler arasında. iOS telefon kullanıcılarının merakla beklediği yeni iPhone modellerinden biri de iddialara göre iPhone SE 4 olacak.

Siz de yeni çıkacak akıllı telefonların avantajlarından yararlanmak istiyorsanız modelleri inceleyebilir, yeni nesil teknolojinin keyfini çıkaracağınız bir tercih yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
PlayStation 5 Oyun Tavsiyeleri
Devamını Oku

PlayStation 5 Oyun Tavsiyeleri

Teknolojinin en son harikası PlayStation 5, farklı oyun türleriyle oyun tutkunlarına unutulmaz deneyim sunan konsollardan biridir. Bu güçlü…