Dünyadaki teknoloji devleri son dönemde giyilebilir teknolojik cihazlar geliştirmeye daha fazla ağırlık veriyor. Akıllı saatlerden sonra akıllı gözlükler de çok yakında kullanabileceğimiz diğer cihazlar arasına katılacak gibi görünüyor. Facebook ile Ray-Ban arasında yapılan akıllı gözlük ortaklığının hemen ardından Xiaomi, yeni akıllı gözlüklerinin tanıtımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yenilikçi yaklaşımı ve geliştirdiği teknolojilerle sürekli gündemde kalmayı başarak Xiaomi, yeni akıllı gözlüklerinde MicroLED optik dalga kılavuzu teknolojisini kullanıyor. Bu sayede akıllı gözlükler sıradan bir gözlük tasarımıyla birleşebiliyor. Yalnızca 51 gram ağırlığında olan Xiaomi akıllı gözlüklerle mesaj ve bildirimlerin görüntülenmesinden fotoğraf çekime kadar birçok şey yapılabiliyor. Bu yazımızda Xiaomi akıllı gözlük geliyor bunu anlatmaya çalışacağız.

Gelişmiş MicroLED Optik Dalga Kılavuzu Teknolojisi

Giyilebilir teknolojide, yeni cihazların normal aksesuarlarla aynı görünüme sahip olması önemli bir ayrıntı oluyor. Ancak bu şekilde o cihaz daha kullanışlı olabiliyor.

Akıllı gözlüklerin de normal gözlüklerle aynı şekle sahip olabilmesi için kullanılan görüntüleme ve diğer bileşenlerin çok ince tasarlanması gerekiyordu. Xiaomi akıllı gözlüklerde bu sorun MicroLED görüntüleme teknolojisi kullanılarak çözülmüş görünüyor. Bu teknoloji sayesinde cihazın toplam ağırlığı da önemli ölçüde azaltılmış oluyor.

OLED ekran teknolojisi gibi MicroLED’lerin de pikselleri ayrı ayrı aydınlatılıyor. Görüntüleme sistemi olarak ekranı çerçeveye sorunsuz olarak yerleştirmek için MicroLED en ideal seçim oluyor. Ayrıca bu ekranların diğerlerine göre yüksek piksel yoğunluğu ve daha uzun kullanım ömrü bulunuyor. Kompakt bir yapıya sahip oldukları için de daha kolay entegrasyonu sağlanıyor.

Gözlük içerisinde bulunan ekran, mikroskop altında bir pirinç tanesi boyutunda görülebiliyor. Bu da ekranın gözlük çerçevesi içerisine mükemmel bir şekilde oturmasını sağlıyor.

Xiaomi akıllı gözlüklerde kullanılan optik dalga kılavuzu teknolojisi, ışığın benzersiz bir şekilde kırılmasını sağlıyor. Merceğin iç yüzeyine kazınmış ızgara yapısı, ışığı insan gözüne en güvenli şekilde yönlendiriyor. Bu kırılma başka ürünlerde çoklu mercek sistemi ya da aynalarla sağlanabilirken bu cihazda tek bir mercek içinde yapılabiliyor.

Optik dalga kılavuzu teknolojisi, cihazın boyutunu ve ağırlığını da önemli ölçüde azaltıyor. Bu sayede normal gözlüklerle aynı şekle sahip olabiliyor.

İkinci Akıllı Telefon Cihazı Yerine Bağımsız Bir Giyilebilir Cihaz

Xiaomi Akıllı Gözlüklerin, sensörleri ve iletişim dahil tüm özellikleri için toplamda 500’e yakın bileşeni içerdiği bilgisi iletiliyor. Bu nedenle akıllı telefonunuzun ikinci ekranı olmak yerine bağımsız çalışabilme özelliğine sahip yeni bir akıllı cihaz olarak görülüyor. Akıllı telefonunuzdaki temel bildirimler ve çağrı görüntüleme gibi özelliklere ek olarak navigasyon, fotoğraf çekme, teleprompter ve gerçek zamanlı metin ve fotoğraf çevirileri gibi işlemleri bağımsız olarak yapabiliyor.

Akıllı gözlüklerin kullanışlı olabilmesi ve kullanırken sorun yaşatmaması için önemli bilgileri, kritik olduğu anda görüntüleyebilmek için anahtar etkileşim mantığı geliştiriliyor. Akıllı telefonunuza gelen tüm bildirimlerin gözünüzün önünde gösterilmesi hem kullanım açısından tehlike doğurabiliyor hem de kullanımı zorlaştırıyor. Bildirimlerin kontrol altına alınabilmesi için birincil etkileşim yöntemi olarak XiaoAi AI Assistant teknolojisi geliştiriliyor. Bu sayede anahtar bildirimi, telefon görüşmeleri, navigasyon ve fotoğraf çekme gibi işlemlerin yapılabilmesi sağlanıyor. Bu teknolojinin sağladığı en önemli fayda ise, en önemli bilgilerin ihtiyaç anında görüntülenebiliyor olması oluyor.

Xiaomi Akıllı Gözlükler, kullanıcılarının karşısına sürekli bildirim çıkarmamak için ev alarmları, işte kullandığınız uygulamalardan gelen acil bilgiler ve önemli kişilerden gelen mesajlar gibi sizin için en önemli olacak mesajları seçiyor ve ekranda gösteriyor.

Akıllı gözlüklerin en önemli kullanımlarından biri de telefon görüşmeleri oluyor. Xiaomi Akıllı Gözlükleri kullanırken sizi arayan kişinin numarasını ekranda görebiliyorsunuz. Cihazda yerleşik olarak bulunan mikrofon ve hoparlör kullanılarak her iki tarafın da birbirini net bir şekilde duyabilmesi sağlanıyor.

Birçok bilim kurgu filminde gördüğümüz navigasyon özelliği akıllı gözlüklerin en kullanışlı özellikleri arasında yer alıyor. Araç kullanırken ya da bisiklet sürerken Xiaomi Akıllı Gözlüklerin navigasyon özelliğini kullandığınızda gözlerinizi yolda güvenli ve rahat bir şekilde tutarken önünüzdeki yollar ve haritalar gerçek zamanlı olarak gözünüzün önüne geliyor.

Xiaomi Akıllı Gözlükte bulunan 5 MP kamera ile hareket halindeyken bile oldukça iyi fotoğraf çekilebiliyor ve fotoğraflardaki metinler çevrilebiliyor. Fotoğraf çekerken bunu belirtmek için kameranın yanındaki gösterge ışığı da yanıyor. Ayrıca tescilli çeviri algoritması mikrofondan alınan sesi gerçek zamanlı olarak çevirip metne dönüştürebiliyor. Bu kadar yüksek düzeyde işlevsellik için gözlükte 4 çekirdekli ARM işlemci, pil, dokunmatik yüzey, Wi-Fi ve Bluetooth, Android işletim sistemi ve bunlardan daha fazlası bulunuyor. Bütün bu özelliklere rağmen cihaz geleneksel gözlük formunda tasarlanabiliyor ve ağırlığı sadece 51 gramda kalabiliyor.

Yukarıda Xiaomi akıllı gözlük geliyor anlatmaya çalıştık.

Sizler de en teknolojik donanımlara sahip gözlükleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ideal tablet boyutu ne olmali teknosa
Devamını Oku

İdeal Tablet Boyutu Ne Olmalı?

Tabletler dizüstü bilgisayarlardan daha pratik kullanıma sahip oldukları için mobil cihazlar arasında çok fazla tercih edilen ürünler oluyor.…
bilgisayar sogutucu ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Soğutucu Ne İşe Yarar?

Günlük hayatımızda bilgisayar kullanımımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hem iş hem de eğlenceli aktiviteler anlamında bilgisayarlar, teknolojinin…
En İyi 10 Su Sebili Tavsiyesi
Devamını Oku

En İyi 10 Su Sebili Tavsiyesi

Su tüketimi, sağlığımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Her bir damlasında doğanın tazeliğini hissetmek, sağlıklı yaşamın en temel adımlarından biridir.…
dizustu bilgisayar nasil sogutulur teknosa
Devamını Oku

Dizüstü Bilgisayar Nasıl Soğutulur?

Eskiden performansları daha düşük olduğu için fazla tercih edilmeyen dizüstü bilgisayarlar, gelişen teknolojiyle beraber en çok kullandığımız cihazlar…