Akıllı telefonu olan birçok kişi, telefonunu oyun oynamak için de sıklıkla kullanıyor. Özellikle son yıllarda mobil oyun dünyasında birçok yeni seçenek ortaya çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Mobil oyunlar önceleri Candy Crush ve Angry Birds gibi oyunlarla sınırlıyken; son yıllarda özellikle; PUBG Mobile, Call of Duty Mobile ve Fortnite gibi yeni oyun sürümleriyle büyük bir yükselişe geçti. Nvidia GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi bulut oyun hizmetlerinin de piyasaya sürülmesiyle akıllı telefonlarda PC ve konsol oyunlarını oynayabilmek oldukça kolay hale geldi. Oyun alanında yaşanan bu gelişmeler, meraklıları için sevindirici olmasına karşın; bu gibi incelikli ve zor oyunları dokunmatik ekran kontrolleri ile oynamak ise zaman zaman sinir bozucu da olabiliyor. Özellikle Call of Duty gibi hızlı tempolu oyunlar söz konusu olduğunda; oyun içerisinde anlık tepki verilemediği durumlarda, oyuncunun oynadığı karakterin hızlıca ölmesiyle oyun sonuçlanabiliyor. İşte tam da bu noktada bu gibi sorunların önüne geçen oyuncunun kontrol yeteneğini arttıran bir seçenek ortaya çıkıyor: Telefon Oyun Konsolu…

Telefon oyun konsolu nedir ve ne işe yarar? İşte detaylar:

Telefon Oyun Konsollarıyla Mobil Oyun Deneyimi

Akıllı telefonlarda oyun oynamak cihazların dahili bileşenleri güçlendikçe yıllar içinde önemli ölçüde daha iyi hale geldi. Böylelikle iOS ve Android telefonlarda, çok sayıda eğlenceli oyun içeren oyun kütüphanesi kullanıcılara sunulmaya başlandı. Ancak dokunmatik telefonlarda, incelikli ve kontrolün en üst seviyede olması gereken oyunları oynayabilmek zor. Özellikle oyuncunun ekranın tümüne hâkim olması gerektiği oyunlarda, yalnızca dokunmatik ekran üzerinde kontrol sağlanabilmesi nedeniyle ekranın yarısı parmaklarla kapanıyor. Telefon oyun konsollar ise bu soruna bir çözüm olabiliyor. Telefonla herhangi bir somut veya dokunsal tutuş olmadan sadece konsolu tutarak oyun oynayabilmek mümkün oluyor. Oldukça kolay ve üst düzey bir deneyim yakalanmış oluyor.

Oyun konsolları bağlantısı açısından Android kullanıcıları, bir süredir çeşitli Bluetooth denetleyicilerini kullanabiliyor. iOS kullanıcıları için ise başlangıçta MFI denetleyicileriyle sınırlanıyorken; Apple iOS 13’ün piyasaya sürülmesiyle standart Bluetooth denetleyicileri için de destek açıldı. Böylelikle artık tüm iOS ve Android akıllı telefonlar, oyun konsolları bağlantısını destekleyebiliyor. Bazı konsollar Bluetooth bağlantısı üzerinden desteklenirken bazıları ise USB-C veya Lightning gibi bağlantıları da sunuyor.

telefon oyun konsol nedir teknosa

Mobil Oyun Konsolları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1-Uyumluluk

Her şeyden önce, oyun konsolunun mevcut mobil cihaza uyum sağlayıp, çalışabileceğinden emin olmak gerekiyor. Birçok mobil oyun konsolu yalnızca Android’e yönelik oluyor. Ancak iPhone uyumluluğu sağlayan seçenekler de bulunuyor. Özellikle Android veya iOS’un eski bir sürümü kullanılıyorsa sürüm uyumluluğuna dikkat etmek önemli. Çünkü bazı oyun konsollarının mobil cihaza uyum sağlayıp çalışabilmesi için daha yeni sürümler gerekli olabiliyor.

2- Oyunlar

Bazı oyunlar belirli kontrol türlerine daha uygun geliştiriliyor. Bu nedenle oynanan oyun türlerini düşünmek önem taşıyor. Örneğin, çok sayıda savaş oyunu ve birinci şahıs nişancı oyunu oynanıyorsa veya platform oyunları gibi daha fazla hassasiyet gerektiren oyunlar tercih ediliyorsa; mobil oyun konsolları oldukça fayda sağlayabilir. Ancak daha çok bulmaca ve benzeri türdeki oyunlar oynanıyorsa ekstra bir kontrol cihazı kullanmaya gerek kalmıyor.

3- Montaj

Mobil oyun konsoluyla oyun oynanacaksa telefonu veya tableti tutmak için ekstra bir malzeme gerekebiliyor. Bazı mobil oyun konsolları bir montaj parçasıyla birlikte geliyor. Bazılarında ise ekstra bir parça bulunmuyor. Böyle olduğunda telefon için ayrıca bir stant almak gerekebiliyor. Bu stantlar, telefon yerleştirilerek ya da takılarak kullanılıyor.

En Popüler Telefon Oyun Konsolları

  • Razer Kishi
  • Backbone One
  • GameSir X3 Type-C
  • Rotor Riot Wired Game Controller
  • GameSir X2
  • Nacon MG-X
  • Sony DualSense
  • Xbox Wireless Controller

Kontrolsüz Tutucu Konsollar

Yukarıdaki telefon oyun konsollarının yanı sıra daha basit ve ekonomik seçenekler de mevcut bulunuyor. Bu modellerde kontrol telefonun dokunmatik ekranından sağlanıyor. Daha uygun fiyatlı olmasının nedeni yukarıdaki modeller gibi kontrollerinin bulunmaması oluyor. Bu seçeneklerde telefon konsol benzeri bir tutucuya yerleştiriliyor. Bu konsolların çoğunda fan sistemi de mevcut. Bu sayede telefonun yüksek seviyelerde ısınmasının önüne geçilebiliyor. Bazılarında bulunan “powerbank” özelliği sayesinde ise telefon oyun oynandığı sırada şarj edilebiliyor. Ayarlanabilir olmaları yönüyle farklı boyutlardaki akıllı telefonlara uyum sağlanıyor. Bütçeye göre seçilecek kontrol mekanizmalı ya da tutucu telefon oyun konsollarıyla oyun deneyiminizi arttırabilirsiniz. Mobil telefonuyla sıklıkla oyun oynayan kullanıcılar için telefon oyun konsolları kaçırılmaması gereken seçenekler olarak öne çıkıyor.

Siz en iyi telefon oyun aksesuarlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
aile ile oynanacak oyunlar teknosa
Devamını Oku

Aile ile Oynanacak Oyunlar

Aile ile zaman geçirmek harikadır. Akılda kalıcı kılmak için bu anlara oyunlar ekleyebilirsiniz. Bu oyunlar, bir aradayken heyecanı…
Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar
Devamını Oku

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

Yeni çıkan bilgisayar oyunlarının büyük çoğunluğu yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyar. Bu oyunları çalıştırmak için güçlü işlemci, güncel…