Samsung, orta segment telefon pazarında rekabeti artıracak yeni modeller sunmaya devam ediyor. Samsung Galaxy A21, sahip olduğu özelliklerle bu segmentte öne çıkan en iyi modeller arasında yerini alıyor. Galaxy A21, 6,5 inç büyüklüğünde sonsuz ekrana sahip ve arkasında 4 adet kamerası bulunuyor. Bunun gibi güzel özellikleri avantaj sağlarken segmenti yükseltmemek için bazı özellikleri kısıtlanmış olarak görünüyor. Hadi gelin birlikte Samsung Galaxy A21’e daha yakından bakalım.

Samsung Galaxy A21 Tasarımı

6.5 inç ekranı ve 193 gram ağırlığı nedeniyle Galaxy A21 kendi segmentinin büyük telefonları arasında yer alıyor. Ancak tasarımının şıklığı nedeniyle bu özelliği herhangi bir şikayet yaratmıyor.

Samsung Galaxy A21 mat siyah renkte kullanıcılarına sunuluyor. Bu durum daha maceracı renklerde telefon kullanmak isteyenleri pek tatmin etmeyebiliyor. Ancak görüntü açısından oldukça etkileyici duruyor.

Galaxy A21’in kasası Samsung’un son dönemde geliştirdiği diğer telefonlarında olduğu gibi parlak ve keskin görünümlü, dayanıklı plastikten üretiliyor. Yapısı plastik olsa da gördüğünüzde ve dokunduğunuzda metalik bir his veriyor. Hem arka kamerasının hem de ön kamerasının yerleşimi estetik olarak tasarlanmış duruyor.

Açma kapama ve ses düğmeleri telefonun sağ tarafında bulunurken, sol taraf sim kart ve hafıza kartları için ayrılıyor. Düğmelerin belirgin bir konumda olması kullanım açısından kolaylık sağlıyor.

Ayrıca ön yüzün çoğunluğu ekran için ayrılmış olarak tasarlanıyor. Son dönemde piyasaya sürülen daha ince kenarlıklı telefonlarla karşılaştırıldığında Galaxy A21’in kenarlıkları kalın gibi görünüyor olabilir. Ancak orta segment telefonlar arasında daha geniş ekrana sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy A21’in genel olarak hem ön hem de arka yüzü düşünülecek olursa, tasarımı minimalist çizgilerde tutarlılık gösteriyor ve kullanıcıları tarafından beğeniliyor.

Galaxy A21 suya dayanıklı olmadığı için bu tarz durumlardan etkilenmemek için ekstra bir kılıf ile kullanılması gerekebiliyor.

samsung galaxy a21 telefon teknosa

Samsung Galaxy A21 Ekranı

Samsung Galaxy A21, 1600 X 720 ekran çözünürlüğüne sahip olarak üretiliyor. Çözünürlüğü düşük gibi görünüyor olsa da HD+ görüntü kalitesi sunan ekranlar arasında yer alıyor. Ayrıca A serisi diğer telefonlar gibi Galaxy A21 ekranı da Samsung’un Infinity teknolojisine göre tasarlanıyor.

Bu özelliği sayesinde neredeyse çerçevesiz gibi bir ekran deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Ön kamerası sol üst köşede çok küçük bir delik şeklinde yer alıyor. Ekranın genişliğine göre çok ufak görünse de kameranın yeri çok net belli oluyor. Ancak bir şeyler izlerken konumu nedeniyle çok rahatsız edici olmuyor.

HD+ görüntü kalitesi sayesinde ekrandaki tüm renkler ve ayrıntılar açısından güzel bir netlik sağlıyor. Görüntü kalitesi piyasada bulabileceğinizin en iyisi olduğu söylenemiyor ancak kendi segmentine göre oldukça iyi bir konumda olduğu söylenebilir.

Ekranın genişliği ve görüntü kalitesi ortalamanın üzerinde olması birçok dezavantajı kapatıyor. Ekranın büyüklüğü nedeniyle çizilme ve darbelere karşı daha korumasız oluyor. Bu nedenle Galaxy A21 telefonun yanında bir ekran koruyucu da almanız telefonunuzu korumanız açısından oldukça fayda sağlıyor olacaktır.

Samsung Galaxy A21 Kamerası

Samsung Galaxy A21’in dörtlü kamera takımı bir adet 16 MP ana kamerayla başlıyor. Dört kamera arasında en önemli lens görevi bu kamerada bulunuyor. Diğer üç kameranın sahip olduğu özelliklerin hepsi ana kamerayı desteklemek için yer alıyor.

Arka plan bulanıklığı olan resimler için mükemmel bir 2 MP derinlik kamerası yer alıyor. Bu kamera sayesinde portre fotoğraflarınız tam istediğiniz görüntü kalitesinde oluyor.

Ayrıca 8 MP görüntü kalitesinde geniş açılı bir lens de bulunuyor. Bu kamera sayesinde tek bir fotoğraf çektiğinizde daha fazla objeyi bir arada yakalayabiliyorsunuz.

Son olarak bir de 2 MP makro lens bulunuyor. Bu lens sayesinde tüm güzel detayları yakın plan çekimlerle yakalayabiliyorsunuz.

Tüm bu lenslerin bir araya gelmesiyle, bir telefondan elde edebileceğiniz en iyi resimleri yakalamanız mümkün oluyor. Bunların yanı sıra çeşitli kamera özellikleriyle oynayarak çok daha profesyonel görünüme sahip fotoğraflara sahip olabiliyorsunuz.

Arka kamerasının mükemmel özelliklerinin yanı sıra selfie kamerası da 13 MP çözünürlükte yer alıyor. Böylece Galaxy A21 ile çektiğiniz selfieler de diğer telefonlar kadar kaliteli oluyor.

Samsung Galaxy A21 telefonların genel olarak kamera özelliklerine bakıldığında akıllı telefonunu daha çok fotoğraf çekmek için kullanmak isteyen ancak telefona sırf bunun için çok fazla bütçe ayırmak istemeyen kullanıcılar hedeflenmiş gibi görünüyor. Çünkü Galaxy A21 ile çektiğiniz fotoğrafların üst segment telefonlarla çekilenlerden hiçbir farkı bulunmuyor.

Samsung Galaxy A21 Depolama Alanı ve Performansı

Samsung Galaxy A21, 32 GB dahili depolama alanı ile birlikte piyasaya sürülüyor. Ancak daha çok fotoğraf çekimi için kullanılacak bir telefon gibi durduğu için bu alan yeterli gelmiyor olacaktır. Bu nedenle Galaxy A21 telefon ile birlikte harici depolama için bir SD kart alınması fayda sağlıyor.

Samsung Galaxy A21 içerisinde 2GHz MediaTek Helio P35 işlemci ve 3 GB RAM bulunuyor. 8 çekirdekli işlemcisi sayesinde günlük işlemelerde kullanıcılarını yarı yolda bırakmıyor. Ayrıca 3 GB RAM de çoklu görevler için oldukça yeterli bir seviyede bulunuyor.

Normal telefon kullanıcıları için yeterli performansı gösterdiği söylenebiliyor. Dokunmatik ekranın tepki süresi ve uygulamaların açılma hızı tüm ihtiyaçları karşılıyor. Ekranlar arasında geçiş yapmak da hızlı oluyor ancak ekran çok büyük olduğu için burada bazı sorunlar yaşanabiliyor.

Telefondan mobil oyunlar oynamayı seviyorsanız, hafif ve orta seviyede oyunları tercih etmeniz gerekiyor. Yüksek perfomans gerektiren oyunlarda telefonun performansı ciddi derecede düşüyor. Bu da eğlenmek için oynadığınız oyunda canınızın sıkılmasına neden olabiliyor.

Genel olarak Samsung Galaxy A21 telefonun performansı günlük işlerin halledilmesinde oldukça yeterli seviyede bulunuyor. Ancak daha özel bir performans beklememeniz gerekiyor.

Samsung Galaxy A21 Pil Ömrü

Samsung Galaxy A21, 4000 mAh pil ile çalışıyor. Büyük ekranlı telefonlar için büyük kapasiteye sahip piller gerekiyor. Galaxy A21’in sahip olduğu pil, bu konuda oldukça yeterli seviyede görünüyor. Samsung tarafından yapılan resmi açıklamada, Galaxy A21’de bulunan pil ile yaklaşık 54 saat konuşma süresi olduğu belirtiliyor.

Ancak pillerin kullanım ömrü genellikle kullanıcıya göre değişiyor. Telefonunuzu normal sınırlar içerisinde kullandığınıza dikkat ettiğinizde dolu bir pille bir günü rahatlıkla geçirebildiğinizi görüyorsunuz.

Yukarıda Samsung Galaxy A21’e daha yakından baktık.

Siz de en iyi Samsung Telefonları incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…
samsung watch 3 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Samsung Watch 3 Özellikleri

Teknolojik gelişmeler sonucunda akıllı cihazlar her zaman yanımızda olması gereken en büyük yardımcılarımız olmuş durumda. Bu ihtiyaçtan dolayı…
iPad 8 Nesil Teknosa
Devamını Oku

iPad 8. Nesil İncelemesi

Apple’ın ince ve hafif 8. Nesil iPad’i neredeyse bir önceki modeliyle benzer görünüyor. Apple, iPad modellerinde dış görünüşü…