Evlerimizin en güzel köşesi her zaman televizyon için ayrılmış oluyor. Televizyonlar en çok kullandığımız ve önem verdiğimiz beyaz eşyalarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle teknolojik gelişmelerin çoğu önce televizyonlar için yapılıyor. Yakın geçmişte LCD ekran televizyonlar hayatımıza girmişken çok kısa bir süre sonra LED ve OLED gibi ekran teknolojileriyle tanıştık. Görüntü kalitesinin de artmasıyla birlikte bu gelişmeler hızlı bir şekilde devam ediyor. En son gelinen noktada LG tarafından geliştirilen, 4K çözünürlüğe ve en canlı renk kalitesine sahip NanoCell TV’ler bulunuyor. Bu yazımızda nanocell TV nedir bilgiler vereceğiz.

NanoCell TV’nin en önemli özelliği daha çok telefon ve tabletlerde gördüğümüz IPS ekrana sahip olmasıdır. IPS ekran, kullanıcılarına geniş görüş açısı ve harika renkler sunuyor. IPS ekran teknolojisi daha önce televizyonlarda kullanılamıyordu. LG’nin geliştirdiği nanometre boyutunda istenmeyen ışıkları ortadan kaldırıp renkleri filtreleme özelliği sayesinde artık televizyonlarda da kullanılabiliyor.

NanoCell TV’ler donuk renkleri filtreliyor ve ekran saflığını artırmak için temizleyici olarak nano partiküller kullanıyor. Bu sayede en saf renkler ortaya çıkıyor. Renkler, içerisinde başka renklerin tonlarını barındırmadığı için en net haliyle görünüyor. Yani kırmızılar tam bir kırmızı, yeşiller net bir yeşil oluyor.

NanoCell Teknolojisi Nasıl Çalışır?

NanoCell teknolojisi, gereksiz ışık dalgalarını emerek yüksek kalitede renkleri en saf haliyle göstermek için nanometre boyutunda parçacıklardan oluşuyor.

Bu teknolojiyi diğerlerinden ayıran en büyük avantajı, en iyi görüntüyü vermek için renkleri tam olarak filtreleyebiliyor olmasıdır. NanoCell televizyonlarda örneğin sarı ve turuncu tonlarının içinde olmadığı saf kırmızı renkleri görüyorsunuz. Renk kararsızlığına neden olmadığı için hiçbir rengi solgun olarak görmüyorsunuz.

En İyi Görüş Açılarından Birini NanoCell TV Sunuyor

Nanocell TV nedir dediğimizde, NanoCell televizyonların en önemli özelliklerinden biri de en geniş görüş açılarından birine sahip olması. Farklı açılardan televizyon izlediğinizde normal televizyonlarda bir renk kaybı ve ekranın bazı noktalarında kararma görülürken NanoCell teknolojisinde böyle sorunlar yaşanmıyor.

Televizyonu yanından da izleseniz sanki tam karşısından izliyormuş gibi aynı canlı renkleri ve parlak ekranı görebiliyorsunuz. Bu özelliği sayesinde ailece televizyon izleme keyfi bambaşka bir deneyime dönüşüyor.

Daha Parlak ve Daha Ayrıntılı Görüntüler

LG’nin sunduğu NanoCell TV’ler ultra parlak ekran teknolojisini de içerisinde bulunduruyor. Nano teknoloji sayesinde bir milyardan fazla rengi desteklediği için daha fazla titreşim ve keskinlik sağlıyor. Nano siyah kontrol noktaları ile güçlü bir kontrast sunuyor. Bu özellik ışık sızmalarını en aza indiriyor. Böylece en karanlık sahneleri bile izlerken görüntünün atmosferini bozmadan ideal parlaklıkta izlemenize yardımcı oluyor.

4K ve HDR Görüntü Teknolojisi Neler Sunuyor?

Nanocell TV nedir anlatmaya çalışırken, LG NanoCell TV’lerin doğru kontrast ve parlaklık sunabilmesinin önemli sebepleri sadece sahip olduğu görüntü teknolojisiyle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda 4K çözünürlük sayesinde Full HD televizyonların sunduğu kaliteyi 4 katına çıkarıyor.

Yüksek dinamik aralıklı görüntü sağlayan HDR teknolojisinin tüm formatlarını da destekliyor. Böylece izlediğiniz görüntünün HDR formatı ne olursa olsun aynı kalitede görüntüye ve doğru kontrast ile keskin detaylara sahip oluyorsunuz.

Şu anda mevcut televizyon yayınlarında 4K görüntü kalitesi bulunmuyor. Ancak bu durum böylesine bir kaliteden mahrum kalacağınız anlamına gelmiyor. Video içerik platformlarında ve dijital platformlarda yayınlanan filmler ve videoların büyük çoğunluğu 4K kalitesinde sunuluyor. NanoCell TV’lerde bu platformlarda kolayca giriş yapıp bu teknolojinin tadını sonuna kadar çıkarabiliyorsunuz.

Evde Sinema Keyfi Yaşamak İçin İhtiyacınız Olan Her Şey NanoCell Televizyonlarda Bulunuyor

Televizzyonların hayatımıza kattığı en büyük değerlerden biri evde sinema keyfi yaşamamızı sağlıyor olmasıdır. Televizyonlar, ailece karşısına geçip evimizin rahatlığında istediğimiz şeyleri izleme imkanı sağlıyor.

Bu keyfi artırmak için hem televizyon markaları hem de içerik üreticileri son teknolojiyi kullanmaya devam ediyor. Bu teknolojinin geldiği noktalardan biri de Dolby Vision ve Dolby Atmos görüntü ve ses teknolojileri oluyor.

Dolby Vision görüntü teknolojisi HDR formatını dinamik aralıklarla işlemesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Görüntülerin her bir karesini ayrı ayrı değerlendirip hepsi için en doğru renk ayarlamasını yapıyor ve sahnenin tüm detaylarının en net şekilde ekrana gelmesini sağlıyor.

Sahneleri hiç durmadan ayarlıyor olmasının yanı sıra Dolby Vision, televizyonların sahip olabileceği en yüksek parlaklıktan daha fazlasına ulaşmamıza imkan sağlıyor. Doğru ve canlı renkleri görebilmemiz için de 64 milyar renk desteği bulunuyor. Bu şu ana kadar herhangi bir televizyondan elde edebileceğiniz renklerin çok üzerinde bir özellik.

Televizyonlarda Dolby Atmos ses teknolojisini ilk defa LG, OLED televizyonlarında kullanmıştı. Kullanıcıları tarafından çok beğenilen bu özellik televizyon izleme deneyimini en üst seviyeye çıkaran NanoCell televizyonlarda da bulunuyor.

Dolby Atmos teknolojisi 360 derece ses deneyimi sunuyor. Klasik hoparlörlerde ses birkaç kanal üzerinden çıkarken Dolby Atmos teknolojisinde onlarca kanal kullanılıyor. Bu sayede izlediğiniz görüntülerde duyduğunuz sesler sanki yanı başınızda oluyormuş gibi hissediyorsunuz.

Ayrıca sesin 3 boyutlu olarak odanın içerisine yayılmasına imkan sağlayan bir yapısı bulunuyor. Normalde sinema salonlarında ya da ev sinema sistemlerinde birden fazla hoparlörün farklı yerlere yerleştirilmesiyle elde edilen bu özellik NanoCell televizyonlarda ek bir sisteme gerek kalmadan sunuluyor. Televizyonda bulunan hoparlörler sesi dağıtması için farklı yönlerde yerleştiriliyor. Ses kalitesi en yüksek seviyede olduğu için televizyondan çıkan ses tüm ortama yayılarak ulaşıyor.

Dolby Vision ve Dolby Atmos teknolojileriyle daha önce hiç yaşamadığınız bir görüntü ve ses deneyimi yaşıyor olacaksınız.

Alexa ve Google Asistan ile Televiyon Boyut Değiştiriyor

LG NanoCell televizyonlarda Alpha 7 Gen 2 işlemci bulunuyor. Bu işlemci aynı zamanda yapay zeka ses algılama teknolojisine de sahip oluyor. Bu sayede NanoCell televizyonunuzu sadece konuşarak bile idare edebiliyorsunuz.

Bu işlemci aynı zamanda makine öğrenme teknolojisini de içinde barındırıyor. Böylece HDR özelliğinde hangi sahnelerde ekranın neresinde karanlık noktaların oluştuğunu öğreniyor ve sonraki izlediğiniz içeriklerin her sahnesinde parlaklığı ve kontrastı en iyi hale getiriyor. İzlediğiniz tüm filmler ve videolar daha da gerçekçi bir hale geliyor.

Google Asistan özelliği sayesinde, televizyonu biraz kullandıktan sonra Google yapay zekası devreye giriyor. Size izlemekten hoşlanacağınız, yeni keşifler yapabileceğiniz içerikler sunmaya başlıyor. Google sizi tanıdıkça ne izleyeceğinizi düşünüp içerikler arasında zaman kaybetmemeye başlıyorsunuz. Her geçen gün daha fazla televizyon izlemek için vakit kazanmış oluyorsunuz.

Nanocell Televizyonlarda Gerçek Oyun Deneyimi Yaşıyorsunuz

Görüntü kalitesi geliştikçe televizyonlarda oyun oynama keyfi de artmaya başlıyor. Oyun konsolunuzu ya da bilgisayarınızı televizyonunuza bağladığınızda dev ekranda oynamanın zevkini sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz.

NanoCell televizyonlarda oyun oynama deneyimi farklı bir boyutta karşınıza çıkıyor. Sunduğu 4K ekran çözünürlüğünün yanında gerçek renklerin olmasıyla oyunu sadece oynamıyor, ilk anından itibaren içine giriyorsunuz.

Yüksek performans gerektiren aksiyon oyunlarında herhangi bir takılma ve gecikme yaşanmadığı için en akıcı oyun deneyimini sunuyor.

NanoCell televizyonlar görüntü ve yapay zeka teknolojisinin yanında HDMI 2.1 bağlantı hızını da destekliyor. HDMI 2.1 bağlantı, günümüzün en yüksek hızına sahip olduğunu gösteriyor. Bu sayede oyun oynarken görüntünün aktarım hızı mükemmel seviyede olduğu için oyunda herhangi bir takılma yaşanmıyor ve konsollarda yaptığınız hareketin hemen ekrana yansımasını görebiliyorsunuz.

Yukarıda nanocell TV nedir bilgiler verdik.

Siz de en iyi LG televizyonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
dogal uydu teknosa
Devamını Oku

Doğal Uydu Nedir?

Kısaca uydu, bir gezegen ya da farklı bir uydunun çevresinde sabit bir yörüngede dönüyor gibi görünen gök cismi…
akilli priz ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Akıllı Priz Ne İşe Yarar?

Hayalinizdeki akıllı evi inşa etmeye başlamak istiyorsanız ve başlamak için kolay bir yer arıyorsanız, akıllı prizler sizin için…
apple airpods mackbook nasil baglanir teknosa
Devamını Oku

Apple Airpods Macbook’a Nasıl Bağlanır?

Apple AirPods kulaklık, alışılmışın dışında bir kulaklık deneyimi sunuyor. Apple AirPods, şarj olduğu kutudan çıkartıldığında çalışmaya başlıyor. iPhone,…