Evdeki belki de en çok zamanımızı alan işlerin başında bulaşıklar geliyor. Hemen her gün oluşan bulaşıkları düzenli olarak yıkamamız gerekiyor. Bu nedenle bulaşık makineleri hayatımızı en çok kolaylaştıran beyaz eşyalarımız arasında yer alıyor. Akşamları ailemizle ya da arkadaşlarımızla toplanıp kalabalık bir akşam yemeği sonrası eğlencemize devam edebilmemiz, hem sevdiklerimize hem de kendimize daha fazla zaman ayırabilmemiz için bize yardım eden bulaşık makinelerimiz hayatımızdaki konforu da artırıyor. Ancak tüm teknolojik beyaz eşyalarda olduğu gibi bulaşık makineleri de bazen arızalanabiliyor. Tam verimli olarak çalışıyorken bir gün aniden çalışmayabiliyor. Bu tarz durumlarda biriken bulaşıkları bizim yıkamamız gerekebiliyor. Hem zaman kaybetmemiz hem de üzerimize ek bir yorgunluk yaratması oldukça can sıkıcı oluyor. Bulaşık makinelerinde en çok yaşanan sorunlardan biri su almaması oluyor. Bulaşık makinesinin su almamasının birden fazla nedeni olabiliyor. Böyle bir sorunla karşılaştığımızda servis çağırmadan önce bazı kontrolleri yaparak problemi kendiniz çözme imkanına da sahip olabiliyoruz. Bu yazımızda bulaşık makinesi su almıyor nedeni ne olabilir anlatacağız.

Bulaşık Makinesinin Bağlı Olduğu Muslukta Sorun Olabilir

Bulaşık makinesinin su almamasının en sık karşılaşılan nedeni, bağlı olduğu musluktan kaynaklı olabiliyor. Muslukta yaşanan bir sorundan dolayı su gelmeyebiliyor. Bazı durumlarda da şebeke suyu kesilebiliyor.

Bu nedenle bulaşık makinemiz su almıyorsa ilk önce şebeke suyunun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer evimizin şebekesinde su bulunuyorsa o zaman bulaşık makinesinin bağlı olduğu musluğa bakmamız gerekiyor.

Musluktan su akıp akmadığını doğru bir şekilde kontrol etmek için ilk başta musluğu kapatıyoruz ve makineye bağlı olan hortumu çıkarıyoruz. Musluğun altına bir kap yerleştirip tekrar açıyoruz. Suyun akışında bir problem yoksa bulaşık makinesinin diğer noktalarını kontrol etmemiz gerekiyor.

Bulaşık Makinesi Su Giriş Filtresi Tıkalı Olabilir

Bulaşık makinem su almıyor diye düşünürken sebeplerden biri de su filtresinin tıkalı olması olabiliyor. Bulaşık makinesinin su giriş filtresinde çeşitli partikül seviyesindeki maddeler birikebiliyor. Bu maddeler zaman içerisinde filtreyi tıkayabiliyor ve en sonunda bulaşık makinesine suyun girişini engelleyebiliyor. Filtredeki tıkanmayı engellemek için düzenli aralıklarla filtrenin temizlenmesi gerekiyor.

Eğer sorun giriş filtresinin tıkanmasından kaynaklanıyorsa birkaç adımda filtreyi kendimiz de temizleyebiliyoruz.

Bunun için öncelikle suyu vanadan kapatarak borudan su gelmesini engelliyoruz. Ardından bulaşık makinesinin arkasındaki su giriş hortumunu çıkartıyoruz. Hortumun içerisinde kalan tüm suyu lavaboya boşaltıp filtrenin temizliğine geçiyoruz.

Bulaşık makinesinin filtresi su giriş vanasının içinde yer alıyor. Filtreyi vanadan bir pense yardımıyla çıkarabiliyoruz. Penseyle filtrenin ucunu yakaladıktan sonra nazik hareketlerle yavaş yavaş çıkartıyoruz. Bu adımda çok dikkatli olup hassas davranıyoruz. Filtreye zarar verip daha büyük sorunlara yol açmamamız gerekiyor.

Filtreyi çıkardıktan sonra musluğu çok tazyikli olamayacak şekilde açıyoruz ve suyun altında yine nazik hareketlerle yıkıyoruz. Temizlendiğinden emin olana kadar yıkama işlemine devam ediyoruz.

Filtre tamamen temizlendikten sonra tekrar aynı şekilde vanasına geri yerleştiriyoruz ve hortumu tekrar bağlıyoruz. Bir süre bekledikten sonra artık bulaşık makinemizi tekrar çalıştırıyoruz.

bulasik makinesi su almiyor teknosa

Bulaşık Makinesi Su Giriş Hortumu Tıkanmış Olabilir

Bulaşık makinesinin su almamasının en yaygın sebeplerinden biri su giriş hortumunun tıkanması oluyor.

Eğer giriş hortumunun tıkanmasından kaynaklanıyorsa bunu kolayca kontrol edip tıkanıklığı giderebiliyoruz. Bunun için giriş filtresini temizlerken yaptığımız gibi öncelikle suyu kapatıyoruz. Daha sonra arkadaki su giriş hortumunu hem bulaşık makinesinden hem de şebeke vanasından çıkartıyoruz.

Ardından hortumun içerisinde bulunan suyu boşaltıyoruz. Suyu, bulaşık makinesinin yanına hazırladığımız bir kaba ya da lavabo yakındaysa lavaboya boşaltıyoruz. Hortumun içerisinde bir tıkanıklık olup olmadığını bu aşamada anlayabiliyoruz ancak emin olmak ve hortumun içini de temizlemek için musluğun altına tutuyoruz. Akan suyla tüm hortumun içini iyice temizliyoruz.

Hortumun içerisinden su rahatlıkla akıyor ve diğer ucundan boşalıyorsa hortumda bir sorun kalmadığını anlıyoruz. Bu işlemden sonra hortumu tekrar şebeke vanasına ve bulaşık makinesine aynı şekilde takıyoruz. Hortumu takarken aşırı kuvvet uygulamamamız gerekiyor. Aksi halde vanaya zarar verebiliyoruz. Contaların doğru yerleştiğinden emin olarak hortumu sağlam bir şekilde takıp bulaşık makinemizi yerinden başlatıyoruz.

Su giriş hortumuyla ilgili dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta da hortumun sıkışması oluyor. Bulaşık makinemiz duvara çok yakın olduğunda ya da duvardaki herhangi bir şeyden kaynaklı olarak hortum sıkışabiliyor. Bu da suyun geçişini engelliyor. Hortumu takıp bulaşık makinesini yerine yerleştirirken hortumun sıkışıp sıkışmadığını da kontrol etmemiz gerekiyor.

Bulaşık Makinesi Su Giriş Valfi Arızalı Olabilir

Su giriş valfi, bulaşık makinesinin içinde ayrı bir vana olarak bulunuyor. Çalışma prensibi olarak suyun makineye alınmasını ve durdurulmasını otomatik olarak sağlıyor. Çoğu zaman su giriş filtresinde tutulamayan kir parçaları nedeniyle bu valf hasar görüp çalışmayabiliyor.

Eğer su giriş valfinden kaynaklı olarak bulaşık makinesi su almıyorsa teknik servis de çağırabiliriz ya da kendimiz de değiştirebiliyoruz.

Yukarıda bulaşık makinesi su almıyor nedeni ne olabilir anlattık. Belki de artık bulaşık makinenizi değiştirmenizin zamanı gelmiş olabilir.

Siz de en iyi bulaşık makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
outdoor sporlari neler teknosa
Devamını Oku

Outdoor Sporlar Neler?

Günümüz modern yaşantısında günümüzün çoğunu oturarak ve bir ekrana bakarak geçiriyoruz. Günlük hayattaki sorunları ve sosyal iletişimi hep…
bahce bakimi icin puf noktalari teknosa
Devamını Oku

Bahçe Bakımı İçin Püf Noktaları

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için bahçe, rahatlatıcı bir kaçış noktası anlamına geliyor. Gün içerisinde bahçede vakit geçirmek stres…