Kablosuz kulaklık olarak bilinen Bluetooth kulaklıklar, son yıllarda hızlı gelişim gösteren teknolojinin bizlere sunduğu en büyük yeniliklerden biri sayılabilir. İletişimde önce telsiz telefonlarla kablo karmaşasından kurtulan insanlar, Bluetooth kulaklık teknolojisi sayesinde kablo kullanımına tamamen son verebildi. Sunduğu büyük konfor ve pratiklik nedeniyle Bluetooth kulaklıklar günümüzün vazgeçilmez ürünlerinden biri haline geldi. Özellikle uzun ve sık telefon görüşmeleri yapan kişiler için Bluetooth kulaklık hem konfor hem de sağlık anlamında önemlidir. Günümüzde kullandığımız akıllı telefonların yaydığı radyasyondan korunmak adına cihazları biraz uzağımızda tutabilmek önemlidir. Bluetooth kulaklık sayesinde bu mümkün olur. Ayrıca spor ve yürüyüş yaparken veya başka herhangi bir fiziksel aktivite halindeyken kablosuz kulaklığınızı takabilirsiniz. Siz de kablosuz kulaklık almayı planlıyorsanız, Bluetooth kulaklık alırken dikkat edilecekler listesine göz atabilirsiniz.

Güçlü Ses Performansı

Bluetooth kulaklık özellikleri cihazın performansını ve verimliliğini etkiler. Bu nedenle çok sayıdaki kablosuz kulaklık modelleri arasından ürünlerin özelliklerini göz önüne alarak tercih yapmanız gerekir. Ayrıca Bluetooth kulaklığı hangi amaçla kullanacağınızı da net bir şekilde belirlemeli ve model tercihinizi bu kapsamda yapmalısınız. İhtiyacınıza uygun özelliklere sahip bir cihaz tercih ettiğiniz zaman Bluetooth kulaklık kullanımı veriminiz artar.

Örneğin, iş yerinde veya dışarıda sık sık müşterilerle telefon görüşmeleri yapan bir kişinin aradığı özelliklerle yalnızca yürüyüş yaparken müzik dinlemek için kablosuz kulaklık sahibi olmak isteyen bir kişinin ihtiyaç duyduğu ürün özellikleri doğal olarak birbirinden farklı olur. Müşterilerle yapacağı görüşmeler için Bluetooth kulaklık arayan kişiler için cihazın gürültülü ortamlarda dahi ses performansının yüksek olması önemlidir. Oysa ki yalnızca yürüyüş yapan kişiler için cihazın ses performansının yanı sıra ürünün suya ve terlemeye karşı dayanıklılığı da önem taşır.

Bluetooth kulaklık seçiminde dikkat edilmesi gereken özelliklerin bir listesi yapıldığında en önemlilerin başında ses performansı geliyor diyebiliriz. Cihazın ses performansı her türlü kullanım alanında önem taşır. Bluetooth ses standardı her geçen yıl gelişir ve daha başarılı hale gelir. Kullandığınız üründeki Bluetooth sürümü cihazın ses performansını doğrudan etkiler. Bu nedenle cihazın Bluetooth 5.1 standardına sahip olduğundan emin olunmalı.

Bluetooth kulakların ayrıca işlemci özellikleri ve sürücü performansı da ses kalitesini etkiler. Örneğin, oyun oynarken kullanacağınız kulaklıklarda 3D surround ses desteği olması gerekir. Bu sayede oyundaki tüm ses efektlerini net şekilde duyabilir ve oyun oynarken maksimum eğlenceyi yakalayabilirsiniz. Ayrıca ürünün frekans ve desibel değerlerine de dikkat etmeniz gerekir. Yüksek desibel değerlerine sahip Bluetooth kulaklıklar ile müzik dinlemenin kalitesi farklıdır.

Gürültü Engelleme Özelliği

Şehir hayatının belki de en büyük sorunu ortam gürültüsüdür. Trafikte, dükkanlarda, sahilde veya herhangi bir yerde genellikle bir insan kalabalığı söz konusu olur. Bu durum özellikle telefon görüşmelerini olumsuz yönde etkiler. Gürültülü bir ortamın içinde hem karşı tarafın sesini duymak hem de kendi sesinizi karşı tarafa duyurabilmek zorlaşır. Karşı tarafın sesini duyabilme konusu cihazın ses performansıyla ilgiliyken, sizin sesinizin karşı tarafa etraftaki gürültüden bağımsız şekilde ulaşabilmesi cihazın gürültü engelleme özelliği ile sağlanır.

Bluetooth kulaklıklarda bulunan aktif gürültü engelleme özelliği sayesinde metroda, restoranda, çarşıda veya benzeri herhangi bir gürültü ortamda rahatlıkla telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz. Kablosuz kulaklıklar bu teknolojileriyle ortamdaki gürültüleri analiz etme ve ayrıştırma imkanına sahiptir. Böylece sizin sesiniz ortamdaki diğer seslerden ayrıştırılarak tek başına karşı tarafa aktarılır. Ayrıca bu teknoloji sayesinde size ulaşan çevre gürültüleri de azaltılır. Bu sayede çok daha konforlu bir şekilde kulaklığınızdan faydalanabilirsiniz.

Göz Alıcı Tasarım Detayları

Hem rahat bir kullanım hem de şık bir görünüm için Bluetooth kulaklığınızın tasarımı da son derece önemlidir. Kulaklığın kulak yapınıza rahat oturması dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan biridir. Aksi takdirde kulaklık sürekli kulağınızdan çıkabilir veya çıkmasa dahi kulağınızı acıtıp rahatsızlık verebilir. Ayrıca kulaklığın hafif olması da kullanım kolaylığı sağlayan diğer bir özelliktir.

Kablosuz kulaklıklarda kulak içi veya kulak üstü cihaz modellerini tercih edebilirsiniz. Kulak içi Bluetooth kulaklıklarda cihazın kulağınıza tam oturması önemlidir. Kulağın iç yapısına uyum sağlayan bu modeller dışarıdan gelen gürültüleri izole etme konusunda maksimum kapasiteye sahip olur. Daha modern bir görünüm için ise dilerseniz kulak üstü cihazları da deneyebilirsiniz. Kulağı çevreleyen yumuşak yastıkları sayesinde kolay kullanım imkanını yakalayabilirsiniz.

Kulaklığı taktığınızda kulaklarınızın rahat etmesi dışında ses performansına yönelik de tasarımlar mevcut. Örneğin, dokunmatik kontrol edebilme özelliği mobil haldeyken kullanımlarda büyük kolaylık sağlar. Bu sayede hareket halindeyken yaptığınız aktiviteye ara vermeksizin telefonunuza gelen bir çağrıyı cevaplayabilir veya müzik dinlerken çalma listesinde gezinebilirsiniz. Bunlara ek olarak Bluetooth kulaklığın şarj çantasının kablosuz şarj edilebilme özelliğinde tasarlanmış olması da diğer bir önemli özelliktir.

Senkronizasyon Şekli

Bluetooth kulaklıklar cep telefonlarına veya diğer akıllı cihazlara bağlanarak senkronizasyon (eşleştirme) yapabilme özelliğine sahiptir. Cihazlarla kolay eşleşebilen ve içerik senkronizasyonunu pratik şekilde yapabilen modeller kullanımınızı kolaylaştırır. Şarj kutusunu açtığınız zaman otomatik şekilde yakındaki en son bağlanılan cihaza hızla bağlanabilen kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Ayrıca içerik eşleştirme kullanımı pratik olan kulaklıklarda ayar kısmından kullanım özelliklerini kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Üstün Çağrı Kalitesi

Bluetooth kulaklıkların ses işlemcileri güçlü olduğu zaman hem cihaza gelen hem de cihazdan karşı tarafa giden sesler daha yüksek kalitede iletilir. Sesinizin karşı tarafa kaliteli ve net şekilde ulaşmasını sağlayan cihazın mikrofon özellikleridir. Mikrofon açısından kulaklığın teknik özelliklerinin yeterli olduğundan emin olmalısınız. Çevre gürültülerini ve rüzgar sesinin engelleme özelliği bulunan mikrofonlar telefon görüşmelerinizin kalitesini artırır. Ayrıca kaliteli bir mikrofon tasarımı sizin sesinizin de karşı tarafa gürültülü şekilde gitmesini engeller.

Uzun Süre Dayanıklı Pil Ömrü

Bluetooth kulaklık alırken genellikle cihazın bir cep telefonu sıklığında kullanılmayacağı düşünülerek pil ömrü konusu üzerinde çok fazla durulmaz. Oysa ki telefon görüşmelerinizi yapacağınız, müzik dinleyeceğiniz ve daha birçok işlemi kulaklık vasıtasıyla yapacağınız düşünüldüğünde Bluetooth kulaklıkların kullanım alanının da çok fazla olduğu fark edilir. Bu nedenle pili uzun süre dayanan bir cihaz almanız size kullanım kolaylığı sağlar.

Kulaklığın pil ömrünün yanı sıra şarj kutusunun da kulaklıklara ne kadar süre boyunca pil sağlayabildiği konusuna da dikkat edilmesi gerekir. Uzun süreli şarj edebilme ve kablosuz şarj özellikleri size pratik kullanım sağlar. Ayrıca pil bittiği zaman kısa zamanda şarj edilebilmesi de önemlidir. Uzun pil ömrü olan bir cihaz satın aldığınız zaman uzun yıllar kulaklığınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız püf noktalara dikkat ederek çok sayıdaki Bluetooth kulaklık modeli arasından kendinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz!

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
islemci nedir teknosa
Devamını Oku

İşlemci Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar ve elektronik dünyası büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Hayatımıza giren yeni akıllı cihazlar sonrasında teknolojik cihazların…
Doğru Barbekü Seçimi Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Doğru Barbekü Seçimi Nasıl Yapılır?

Sıcak yaz günlerinin ve keyif dolu anların vazgeçilmezi barbekü, sevdiklerinizle birlikte lezzetli yiyecekler eşliğinde eğlenmenin en iyi yollarından…
nofrost derin dondurucu nedir teknosa
Devamını Oku

No Frost Derin Dondurucu Nedir?

Buzdolaplarında ve derin dondurucularda otomatik buz çözme veya kendi kendine buz çözme işlemi, evaporatör isimli buharlaştırıcı aletle gerçekleşiyor.…