Bahar ayları geldiğinde hepimiz çıkacağımız tatilin hayalini kurmaya başlıyoruz. Yurt içi ya da yurt dışında yapacağımız tatilin planlarını aylar öncesinden yapmaya başlıyoruz. Tarih yaklaştıkça tatilde neler yapacağımızı planlıyor ve ihtiyaçlarımızı netleştirip onları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu ihtiyaçlarımızdan biri de yolculuk kısmı oluyor. Hangi ulaşım aracıyla seyahat edersek edelim ister uzun bir yolculuk olsun isterse de kısa, tatilin belki de en sıkıcı zamanı genellikle yollarda yaşanıyor. Bunu değiştirmenin bir yolu bulunuyor. Seyahatiniz için alacağınız iyi bir çift kulaklık ile oyunun kurallarını değiştirebiliyorsunuz. Mükemmel ses yalıtımına sahip, konforlu bir kulaklığa sahip olduğunuzda seyahatleriniz çok daha kolay ve hatta çoğu zaman eğlenceli hale geliyor. Bu yazımızda kulaklık önerileri vereceğiz.

Yolculuk için en iyi kulaklığı ararken gün boyu yetecek kadar uzun pil ömrüne sahip ve kullanımı kolay olmasını istiyorsunuz. Birçok kişi uzun uçuşlar ya da karayolu yolculukları için kulak üstü kulaklıkları tercih ederken, kulak içi kulaklıklar da kolay taşınabilir olmaları nedeniyle oldukça popüler oluyor. Ayrıca otobüs, tren ya da uçakların hareketlerinde derinden gelen bir gürültü oluyor. Aynı zamanda bunlar birer toplu ulaşım araçları oldukları için sadece motorlarında değil içerisindeki insanların da gürültüleri oluyor. Bu nedenle aktif gürültü önleme özelliğine sahip kulaklık modelleri, dışarıdan gelen sesleri azaltma konusunda en iyi işi çıkartıyor. Bazı kulak içi kulaklıklar böyle bir özellikleri olmamasına rağmen pasif olarak da gürültüyü engellemesiyle öne çıkıyor.

Sony WH1000XM4 Kulak Üstü Kablosuz Kulaklık

Sony WH1000XM4 kulaklıklar seyahat kulaklıkları arasında öne çıkan en iyi kulaklık modeli olarak görülüyor. Bu konforlu ve iyi tasarlanmış kulaklıklar, otobüs ve uçak motorları gibi arka plan sesleri engelleme konusunda olağanüstü iş çıkaran bir ANC özelliğine sahip olarak üretiliyor. 37 saatten fazla kesintisiz pil ömrü sayesinde, en uzun seyahatlerinizde bile sizi yolda bırakmıyor.

Ayrıca dinleme deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak için Sony Headphones Connect uygulaması da bulunuyor. Sevdiğiniz şarkılara ekstra bas ekleyebiliyor ya da farklı sesleri duymak istiyorsanız istediğiniz şekilde değişiklikler yapabiliyorsunuz. Çoklu cihaz eşleştirme özelliği sayesinde hareket halindeyken ses kaynağınızı dizüstü bilgisayarınızdan telefonunuza ya da tabletinize kolayca geçirebiliyorsunuz.

Sony WH1000XM4 kulaklıklar, çoğu kulak üstü kulaklık gibi, çok taşınabilir olmayan biraz hantal bir tasarımı  sahip oluyor. Bunu biraz olsun engelleyebilmek için kompakt bir formatta katlanabiliyor. Ayrıca düşme ve çizilmelere karşı korunmasına yardımcı olmak için bir taşıma çantasıyla birlikte geliyor.

Bunların yanı sıra Sony WH1000XM4 kulaklıklarda hayatınızı kolaylaştıran ek özellikler de bulunuyor. Örneğin yolculuk sırasında biriyle konuşmanız gerektiğinde mikrofonu sesinizi tanıyor ve müziği durdurarak ortam sesine izin veriyor. Kulaklığınızı çıkarmak zorunda kalmadan sohbetinizi yapabiliyorsunuz. Bittiğinde ise müzik kaldığı yerden devam ediyor. Kulaklık üzerinde bulunan yakınlık sensörleri ile kulaklığınızı çıkardığınızda otomatik olarak müzik duraklatılıyor. Böylece pil tasarrufu da sağlıyor.

Sahip olduğu çok yönlü fonksiyonlarla en iyi kulaklıklar arasında yer alan Sony WH1000XM4 kulak üstü kulaklıklar pek çok kullanıcıyı fazlasıyla tatmin ediyor.

tatile giderken yolda sikilmamaniz icin kulaklik onerileri teknosa

Preo MS94 Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

Hem akıllı cihazlarınızda hem de bilgisayarınızda kullanabileceğiniz Preo MS94 kablosuz kulaklık, sahip olduğu teknoloji ve zarif tasarımıyla öne çıkıyor. Yeni nesil Bluetooth teknolojiyle donatılmış olan bu kulaklıklar çekim mesafesi ve ses aktarım kalitesi konusunda sınıfının en iyi kulakları arasında gösteriliyor. Bluetooth 5.0 teknolojisi ile iletişim kuran Preo MS94 Kablosuz kulaklıklar 10 metrelik çekim mesafesiyle yolculuklarınızda daha özgür olmanızı sağlıyor. Kulaklık önerileri arasında fiyat kalite olarak öne çıkıyor.

Pilini tam olarak doldurduktan sonra ortalama 6 saatlik kesintisiz müzik dinleme imkanınız oluyor. 100 saate kadar bekleme süresi olduğu için kullanmadığınız zamanlarda pil kaybınız minimum seviyede oluyor. Ayrıca şarjınız azalmaya başladığında ve tekrar şarj etme olanağınız bulunmadığında kablolu kullanma şansına da sahip oluyorsunuz. Üzerinde 3,5 mm jak girişi bulunuyor. Bağlantı kablosu kullanarak kulaklığınızı cihazınıza kolayca bağlayıp kablolu kulaklık haline getirebiliyorsunuz. Böylece seyahatiniz sırasında müzik dinleme keyfinizin yarıda kesilmesini engellemiş oluyorsunuz.

Seyahatiniz sırasında kullanmak için çok fonksiyonlu kulaklık arayışınız bulunuyorsa Preo MS94 Kablosuz kulaklıklar pek çok özelliği ile ilk tercihler arasında yer alıyor.

Apple AirPods Max MGYH3TU/A Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

Kulaklık önerileri içerisinde Apple AirPods’un özel bir yeri var. Apple AirPods Max, AirPods’un büyüsünü kablosuz ve kulağı çevreleyen kulak üstü kulaklık tasarımıyla buluşturuyor. Ergonomik yapısı, kulaklığın kafanıza tam olarak oturmasını sağlıyor ve her zaman yüksek ses kalitesi sunuyor.

Ayrıca Apple AirPods Max, piyasadaki en iyi aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip olarak kabul ediliyor. Böylece dışarıdan gelen sesleri duymayıp tamamen dinlediklerinize odaklanabiliyorsunuz. Bu özelliği ile seyahatlerde dışarıdan gelen her türlü ses karşı önleminizi almış oluyorsunuz. İhtiyaç duyduğunuzda ANC özelliğini kapatıp Şeffaf Mod’a hemen geçiş yaparak ortam seslerini duymaya başlayabiliyorsunuz.

Apple tasarımı H1 kulaklık çipi sayesinde mükemmel bir dinleme deneyimi yaşıyorsunuz. Tüm özellikleri etkin haldeyken tek bir şarjla 20 saat kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Böylece uzun yolculuklarınızda müzik keyfiniz yarım kalmıyor. Şarj etmek zorunda kaldığınızda ise, sadece 5 dakikalık bir şarj, size yaklaşık 1,5 saatlik dinleme süresi veriyor.

Apple AirPods Max, seyahatlerinde uzun pil ömrü, yüksek ses kalitesi ve teknolojisi arayanların ilk tercihi oluyor.

Anker SoundCore Life P2 Kablosuz Kulak İçi Kulaklık

Seyahatleriniz için daha taşınabilir bir kulaklık arıyorsanız Anker SoundCore Life P2 kulak içi kulaklıklar ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor. Önemli ölçüde daha kısa bir kesintisiz çalma süresine sahip olsalar da, çoğu cebe veya çantaya sığması kolay olan çok daha hafif bir tasarıma sahip olarak üretiliyor. Aynı zamanda, kulak üstü benzerleri kadar rahat ve iyi yapılandırılmış bir tasarıma sahip olarak üretiliyor. Gürültü önleme teknolojisi ile araç motor gürültüsünü ve yolcuların konuşmalarını önemli miktarda engelleyebiliyor. Ayrıca ses profillerini de kendinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz. Bas sesleri seviyorsanız bas ağırlıklı sesleri öne çıkarabiliyorsunuz. Yaklaşık 7 saat kesintisiz dinleme performansı sunsa da, taşıma çantasında bulunan ekstra şarj ile ortalama dört kez prize ihtiyaç duymadan şarj edebiliyorsunuz. Sahip olduğu hızlı şarj ile 10 dakikalık bir şarjla 1 saatlik dinleme süresi kazanabiliyorsunuz.

Anker SoundCore Life P2 kulaklıkları her defasında cihazınıza bağlamanız da gerekmiyor. Kulaklığı taktığınızda en son eşleştirilen cihaza otomatik olarak bağlanıyor. Böylece daha çok telefonunuzdan müzik dinliyorsanız her defasında Bluetooth bağlantısı yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

Anker SoundCore Life P2, gerçek kablosuz kulaklık özelliği sunmasıyla kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Piyasada kablosuz kulak içi kulaklıkların pek çoğunda ensede birleşen bir bağlantı kablosu bulunuyor. Anker SoundCore Life P2 gerçek kablosuz kulak deneyimi ile sınırsız bir hareket özgürlüğü sunuyor. Müziğinizi dinlerken herhangi bir cihaza bağlı kalmadan istediğiniz şekilde hareket alanına sahip olabiliyorsunuz.

Sennheiser CX True Wireless Kulak İçi Kulaklık

Kulaklık önerileri içerisinde son tavsiyemize geldik. Sennheiser, ses kalitesi konusunda piyasada bulunan kulaklıklar arasında tartışmasız en öndekilerden biri olarak yer alıyor. Seyahat esnasında ses deneyiminizden hiçbir şekilde ödün vermek istemiyorsanız Sennheiser CX True Wireless kulaklıklar sizi birçok açıdan memnun bırakıyor. Kristal ses yapısı ve bass tepkimesi ile müzik zevkinize çok iyi uyum sağlıyor.

Ergonomik tasarımı sayesinde kusursuz konfor sağlıyor. Kulağınıza kusursuz bir şekilde oturması ve farklı boylardaki kulak uçları kulaklığınızı günlük kullanımınıza en uygun hale getiriyor. Kablosuz kulaklığını telefonunuzda kullanıyorsanız müziği ve çağrıları kolayca yönetebiliyorsunuz. Hem telefonda konuşurken hem de müzik dinlerken birinci sınıf bir dinleme deneyimi yaşıyorsunuz. Sennheiser CX True Wireless kulaklıklarda pasif gürültü engelleme özelliği bulunuyor. Bu sayede seyahatiniz esnasında sadece müziğinize ya da telefon görüşmenize odaklanabiliyorsunuz. Çevrenizdeki sesleri ve gürültüyü bir anda unutabiliyorsunuz.

Yukarıda tatile giderken yolda sıkılmamanız için kulaklık önerileri sunmaya çalıştık.

Siz de seyahatlerinizde yanınızdan ayırmayacağınız en iyi kulaklıkları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xiaomi mi note 10 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Mi Note 10 Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi Note 10, üst segment özellikleri içerisinde barındıran orta segmentteki bir akıllı telefon olarak dikkatleri üzerine çekiyor.…
ankastre set satin alma rehber teknosa
Devamını Oku

Ankastre Set Satın Alma Rehberi

Yeni bir eve taşınıyorsanız veya mutfak aletlerinizi yükseltmeniz gerekiyorsa, ankastre mutfak aletlerini düşünebilirsiniz. Mutfağınızı yenilemeyi planlıyorsanız, muhtemelen en…
Jeneratör Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Jeneratör Nedir? Nasıl Çalışır?

Modern yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen jeneratörler elektrik üreten cihazlardır. İç ve dış mekanları aydınlatmaktan cihazları şarj…