Orta segment akıllı telefon piyasasında lider olan Samsung, yerini sağlamlaştırmak için her yıl daha kullanışlı telefonlar çıkarmaya devam ediyor. 2020 yılında piyasaya sürdüğü Samsung Galaxy A71 modeli, uygun fiyatı ve teknik özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Tek elle kullanılabilecek boyutuyla ve Note serisine ait bazı özellikleriyle orta segment telefon kullanıcılarının gönlünü fetheden Galaxy A71 modeli, genel olarak Samsung’un üst segment telefonlarını aratmayan bir tasarıma sahip. Telefonun plastik malzemeden yapılmış olması da şık duruşundan bir şey kaybettirmiyor. Bu yazımızda Samsung A71 özellikleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Samsung Galaxy A71 Tasarımı Nasıl?

Samsung A71 model akıllı telefonun tasarımındaki en dikkat çekici özellikler hafifliği ve tek elle kullanılabilir olması. Boyutları orta üst segment bir akıllı telefona yakın olsa da ince ekran çerçevesi sayesinde tek elle tutabiliyor ve çoğu işimizi halledebiliyoruz. Diğer telefonlara göre daha hafif olduğu için uzun süre kullandığımızda elimizin ağrımasına neden olmuyor.

Samsung, Galaxy A serisi telefonlarda kullanmaya başladığı “prizma” tasarımını A71 telefonda da kullanmaya devam etmiş görünüyor.  Telefonunuzu ışığa tuttuğunuzda arka yüzüyde ışığın kırıldığını görüyoruz. Ayrıca yine arka yüzeyde yukarıdan aşağıya doğru desenli bir tasarımı olması telefona ayrı bir hava katıyor.

Samsung A71 renk seçenekleri arasında siyah, prizma gümüş ve prizma mavi yer alıyor.

Samsung Galaxy A71 Kamerası Nasıl?

Samsung A71 özellikleri nelerdir diye düşünürken kamerası da merak ediliyor. Samsung Galaxy A71 telefonun arka yüzünde dört adet kamerası bulunuyor. Bu kameralar bir domino taşı tasarımına sahip ve kamera yuvasında L harfi şeklinde konumlanıyor.

Kameraların her birinin farklı bir özelliği var. Bu özellikler, kaliteli fotoğraf ve videolar çekmemizi sağlıyor. Bir tane ana kameranın dışında bir ultra geniş açılı kamera, bir yakın çekim için makro kamera ve bir derinlik algılama sensörü bulunuyor. Özellikle akıllı telefonunuzla kaliteli videolar çekmeyi seviyorsanız, Samsung Galaxy A71 telefonlarla 4K kalitesinde videolar çekebiliyor olacaksınız.

Düşük ışıkta yeteri kadar parlak fotoğraf çekebiliyorsunuz. Işığın yeterli olduğu ortamlarda da canlı ve doyurucu renklerde fotoğraflar çekmeniz mümkün.

Ön yüzde ise bir adet selfie kamerası yer alıyor. Ekranın üstünde ve tam ortasında bulunan bu kamerayı sadece kaliteli fotoğraflar çekmek için kullanmıyoruz. Aynı zamanda yüz tanıma özelliği için de bu kamerayı açıyoruz.

samsung a71 ozellikleri teknosa

Samsung Galaxy A71 Ekran Kalitesi Yeterli mi?

Samsung Galaxy A71’in yüksek çözünürlüğe sahip ekranı ile görüntüleri zengin renklerde ve canlılıkta izleyebiliyoruz. Ekranın yüksek parlaklığa sahip olması, HDR özelliğe sahip videoları en iyi şekilde izleyebilmemizi sağlıyor.

Ekran camının yansıtma özelliğinin biraz fazla olması bazı ortamlarda izleme deneyiminizi olumsuz etkileyebilecek özelliğe sahip duruyor. Işıklı bir ortamda ekran parlaklığını sonuna kadar artırdığınızda ekranda yansıma olması görüşünüzü biraz etkileyebiliyor. Ancak bu yansıma çok büyük sorun yaratmayacak seviyede oluyor.

Samsung Galaxy A71 Telefonlarda Oyun Performansı Nasıl?

Samsung Galaxy A71 ile mobil oyunları takılmadan sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. İşlemcisi kendi segmenti arasında iyi bir seviyede bulunuyor. Son yılların fenomen oyunu PUBG Mobile tarzı oyunları oynarken bile herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

Yüksek seviyeli oyunlarda telefonun biraz ısındığı görülse de aşırı ısınmıyor ve telefonun performansını etkileyecek bir sorun yaratmıyor.

Samsung Galaxy A71 Şarjı Ne Kadar Gidiyor?

Samsung tüm telefonlarında olduğu gibi Galaxy A71 model kullanıcılarını da pil ömrü konusunda yarı yolda bırakmıyor. Bataryası kendi segmentindeki akıllı telefonlara göre daha büyük olması nedeniyle kısa sürede yüzde yüz şarj olmuyor. Ancak dolu batarya ile bir günü rahatlıkla geçirebiliyorsunuz. Telefonu idareli kullandığınızda ve şarj azalınca güç tasarruf moduna geçerek ikinci günü bile çıkarabiliyorsunuz.

Yukarıda Samsung A71 özellikleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

Siz de Samsung Galaxy A71 telefonu daha yakından incelemek için hemen buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iPhone garanti sorgulama nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, ürettiği birbirinden gelişmiş cihazlarla kullanıcılarını memnun etmek çalışıyor. Apple’ın dünya…
iphone 13 ne zaman teknosa
Devamını Oku

iPhone 13 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, yeni ürün lansmanlarında en çok söylentiye maruz kalan ve bu konuda en sıkı güvenlik önlemleri alan markaların…
Devamını Oku

Akıllı Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Cep telefonlarının yavaşlamaya başlaması pek çok kullanıcıyı meşgul eden bir problem. Günlük mesajlaşma trafiğinden önemli bir dosyanın gönderimine,…