Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler televizyon yayınlarına da yansımaya başlıyor. Standart yayınlar tamamen ortadan kalkarken yerlerini dijital yayınlar aldı. Görüntü kalitesini artıran HD ve 4K yayınlar da bizler için normal olmaya başlıyor. HD ve 4K özelliklerine sahip bir cihaz, görüntü kalitesi yüksek uydu alıcısı anlamına geliyor. Teknolojinin gelişmesi ve yayın kalitesinin artmasıyla uydu alıcısı seçiminde artık daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu yazımızda uydu alıcısı seçiminde dikkat etmeniz gerekenlere değinerek, uydu alıcısı tavsiyeleri vermeye çalışacağız.

Uydu Alıcısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çoğu kişi biliyordur ancak bilmeyenler için uydu alıcısı nedir ne işe yarar açıklayarak başlayalım. Uydu alıcısı, anteninizden gelen sinyalleri işleyerek görüntüye çeviren ve televizyonunuza yansıtan cihazlardır. Gelişen teknoloji sayesinde içerlerinde yazılımlar da gelişmiştir. Uydu alıcısı olarak tercih etmeniz gereken en temel özellik ise yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi sunan HD özellikli dijital uydu alıcıları olmalı. Her uydu alıcısının çok fazla farklı teknik özelliği var. Şimdi diğer bazı özelliklerine değinmeye çalışalım.

Linux İşletim Sistemi

En fazla kullanılan beyaz eşyaların başında televizyon geliyor. Bu nedenle piyasada bir hayli uydu alıcısı çeşidi bulunuyor. Bu uydu alıcılarının bazılarında açık kaynak kodlu Linux işletim sistemi bulunuyor.

Linux işletim sistemine sahip uydu alıcılarının en büyük faydası akıllı fonskiyonlara sahip olması ve televizyonunuzu bir multimedya merkezine dönüştürmesi oluyor. Televizyonda sevdiğiniz filmleri kaydetmek ya da televizyonunuzdan internet keyfi yaşamak istiyorsanız Linux işletim sistemli uydu alıcıları sizin bu ihtiyaçlarınızı karşılıyor olabilir. Ayrıca bu uydu alıcılarının kanal değiştirme hızının yüksek olması televizyon izleme keyfinizi bir kat daha da artırıyor.

Kaydetme Özelliğinin Önemi Artıyor

Televizyon kanalları arttıkça izleyecek içerikler de fazla oluyor. Ancak bazen izlemek istediğiniz şeyler aynı saatte yayınlanabiliyor. Aynı saatte izlemek istediğiniz iki filmin yayınlanması ya da beğendiğiniz diziyle aynı saatte maç olması çoğu zaman can sıkıcı oluyor.

Böyle durumlarda dijital uydu alıcınızın kaydetme özelliği tüm sorunları çözüyor. Siz istediğiniz kanalı izlerken diğer kanaldaki izlemek istediğiniz yayını kaydedip daha sonra izleme şansını buluyorsunuz.

Bu özelliğe ihtiyaç duyuyorsanız uydu alıcınıza bir harici bellek takmanız gerekebilir. USB bağlantı noktası bulunan uydu cihazlarını tercih ederek televizyonda izlemek istediğiniz hiçbir şeyi kaçırmazsınız.

Televizyonunuzu Multimedya Cihazına Dönüştürüyor

Bir uydu alıcısı almayı düşünüyorsanız televizyonunuzun daha geniş özellikler kazanmasını istersiniz. Bu nedenle dijital uydu alıcısı seçerken multimedya özelliklerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Multimedya özelliğinin olması sayesinde sadece televizyon kanallarıyla kendinizi sınırlamak zorunda kalmıyorsunuz. Birçok video formatını desteklediği için internetten istediğiniz videoları izleyebiliyor, müzik dosyalarını çalıştırabiliyor ve resimleri televizyonunuzun büyük ekranında görebiliyorsunuz.

Multimedya özelliğinden en iyi şekilde faydalanabilmek için yazılım güncellemelerinin düzenli yapılıyor olmasına da dikkat etmelisiniz. Böylece en güncel formatlarda tüm multimedya dosyalarını televizyonunuzda çalıştırabilirsiniz.

uydu alici tavsiye teknosa

Kullanımı Basit Fonksiyonel Özellikler

Teknolojik gelişmelerin en önemli yanı, cihazların kullanımının daha kolaylaşması oluyor. Tercih edeceğiniz uydu alıcılarında da öncelikle basit kullanıma sahip olup olmadığını incelemeniz gerekiyor.

Uydu alıcısının en önemli ayrıntılarından biri de kullanımının basit olması. Bu basit kullanım, ara birim de denilen menüsünde kendini hissettiriyor. İlk başlarda pek fark etmeseniz de bir süre sonra menüleri karışık bir uydu alıcısı rahatsızlık vermeye başlayabiliyor. Bu nedenle menüleri sade ve anlaşılır olması kullanırken hem daha hızlı olmanızı sağlar, hem de daha az zamanınızı harcar.

Kullanım kolaylığını sağlayan özelliklerden biri de menüler arasında geçişin hızlı olmasıdır. Aralarda gecikme süresi yaşanıyorsa çoğu zaman televizyon izleme keyfiniz can sıkıntısına dönüşebiliyor.

Geniş Bağlantı Seçenekleri

Uydu alıcıları sayesinde televizyonunuz sadece kanalları izleyeceğiniz bir eşya olmaktan çıkıyor. Farklı elektronik cihazları bağlayarak daha geniş kullanım alanına sahip olabiliyorsunuz.

Bir kanalı izlerken diğerindeki yayını kaydedebilmeniz için çift tuner desteği olmasına dikkat edebilirsiniz. Bunun yanı sıra uydu alıcısını sadece televizyonunuzla sınırlandırmayıp bilgisayarınıza da bağlayabiliyorsunuz. Bunun için HDMI yuvasının da birden fazla olması kullanım kolaylığı sağlıyor.

Yayınları kaydetmek ya da kendi harici diskinizdeki filmleri izleyebilmek için USB bağlantı noktalarına ihtiyacınız bulunuyor. Seçeceğiniz uydu cihazında ne kadar fazla USB noktası varsa kullanımınız da o kadar rahat oluyor.

Yukarıda uydu alıcısı seçiminde dikkat etmeniz gerekenlere değinerek uydu alıcısı tavsiyeleri vermeye çalıştık.

Siz de en iyi uydu alıcılarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
akilli saat nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Akıllı Saat Nasıl Kullanılır?

Günlük hayatımızın vazgeçilmez teknolojik cihazlarının başında akıllı telefonlarımız geliyor. Daha önce sadece iletişim için kullandığımız cep telefonlarımız artık…
En İyi 10 Oyuncu Koltuğu
Devamını Oku

En İyi 10 Oyuncu Koltuğu

Oyuncuların en vazgeçilmez ekipmanlarından biri gamer koltuklarıdır. Göz alıcı ve konforlu tasarımları ile ön plana çıkan oyuncu koltuğu…
Stanley Termosun Bilinmeyen Özellikleri
Devamını Oku

Stanley Termosun Bilinmeyen Özellikleri

Doğa tutkunlarının zorlu koşullarına elverişli niteliklerde geliştirilen Stanley termos, teknoloji ve tasarım bütünlüğü yönünden beklentileri karşılayan bir performansa…