Evlerimizde ve ofislerimizde en çok kullandığımız eşyaların başında televizyonlar geliyor. Kullanımı yıllar içinde hiç azalmadığı gibi teknolojik gelişmeler sayesinde artmaya devam ediyor. Televizyonların hem görüntü kalitesi hem de teknolojik özellikleri geliştikçe sadece televizyon kanallarını izlemek için değil hemen her eğlenceli aktivitemizde ihtiyaç duymaya başlıyoruz. Televizyon markalarının en önemli oyuncularından biri de Sony markası. Yenilikçi bakış açısı ve teknolojiye verdiği önem sayesinde televizyon almaya karar verdiğimizde modellerine bakacağımız markaların ilk sıralarında Sony yer alıyor. Sony televizyon modelleri, özellikleri bakımından sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Hadi gelin, Sony televizyonlara yakından bakalım.

4K Teknolojisine Yeni Bir Bakış

Son geliştirilen teknolojiyle birlikte Sony televizyonlar 4K ile HDR teknolojisini birleştiriyor. Böylece daha geniş ekran parlaklığının yanı sıra daha yüksek kontrast sunuyor.

En son piyasaya sürülen Playstation modeli ile birlikte artık televizyonların görüntü kalitesi daha önemli olmaya başladı. Bu konuda liderliği de yine Sony televizyonlar yapıyor.

Oyunların kusursuz oynanabilmesi için doğru görüntü işleme tekniklerinin kullanılması gerekiyor. Sony televizyonların görüntülerde kusursuz doku ve derinlik vermesi, doğru renk ve kontrastı ile gerçek yaşamı aratmıyor. Hem televizyon izlerken hem de oyun oynarken kendinizi olayların içinde gibi hissediyorsunuz.

Sony 4K HDR OLED televizyonları daha ayırdedici olması açısından Bravia OLED olarak piyasaya sunuyor. OLED kalitesi ile büyük ekranlı televizyonlarda yepyeni bir görsel deneyimi bizlerle buluşturuyor.

OLED televizyonlarda görüntü 8 milyonu aşkın piksel tarafından veriliyor. Bu durum Sony teknoljisiyle birleştiğinde ise ortaya kusursuz siyahlar ve gerçek renkler çıkıyor. Bunların yanı sıra televizyonların hiçbir noktasında herhangi bir bulanıklık oluşmuyor ve çok geniş açılardan sanki karşısındaymış gibi izleme imkanı sunuyor.

Televizyon Dünyasının En Kaliteli Seslerinden Biri

Sony televizyonlara yakından bakalım derken sıra ses konusuna geldi. Sony televizyonların sunduğu yaratıcı değişiklikleri, eşsiz görüntü teknolojiyle sınırlı kalmıyor. Dünyanın büyük ekranlı televizyonlar arasındaki en kaliteli ve gerçekçi sesini de sunuyor.

Sony, televizyonlarında arkadan aydınlatma kullanmadığı için sesi doğrudan ekrandan yayabilen Acustic Surface teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde görüntü ve ses, diğer televizyonlarda elde edilemeyecek kadar kusursuz bir şekilde bize geliyor. Aynı zamanda televizyonun kenarlarında bile mükemmel görüntü ve ses uyumu sağlıyor.

OLED televizyonlarda daha geniş açıda televizyon izleyebilirken Sony bu özelliği bir adım daha öteye taşıyor. Hem görüntü hem de sesi her açıdan aynı kalitede alabilmemize imkan tanıyarak benzeri olmayan bir görsel ve işitsel deneyim yaşamamızı sağlıyor.

Ayrıca Acustic Surface teknolojisi, televizyonun çevresindeki klasik hoğarlörlerden de bizleri kurtarıyor. Böylece televizyonların yaratıcı tasarımlarına katkıda bulunuyor.

Geliştirilen bu teknoloji, görüntüden dikkatimizi dağıtmadan her şeyi izleyebilme şansı sunuyor.

Playstation 5 ile Uyumlu Televizyonlar

Sony, herkesin merakla beklediği yeni nesil oyun konsolu Playstation 5’i piyasaya sürdü. Konsol oyunlarında mükemmel deneyim yakalamak için oynadığınız televizyonun da buna uygun olması gerekiyor.

Kullanıcılarına her açıdan en iyisini yaşatmaya çalışan Sony, Playstation 5 ile uyumlu televizyonlar üreterek farkını ortaya koyuyor. Bu televizyonların 4K olmasının dışında 8K seçeneğinin olması da ayrı bir önem kazandırıyor.

Konsol oyunlarını televizyonda oynarken ihtiyacımız olan en önemli özellik tepkime süresi ve yenileme hızı oluyor. Görüntü kalitesi çok iyi olsa da bu özellikler olmadığında oyundan aldığımız keyif yarım kalıyor.

Sony, Playstation uyumlu televizyonlarda saniyede 120 kare yenileme hızı sunuyor. Bu sayede oyunun hiçbir anında takılma ya bulanıklık gibi durumlar yaşamıyoruz. Tepkime süresi yani gecikme süresi de olabilecek en alt seviyede gerçekleşiyor. 8,5 milisaniye gecikme süresi ile yaptığımız hareketleri anında oyunda görüyor olacağız. Böylece yarış ya da aksiyon gibi yüksek performans isteyen oyunlarda hem daha çok keyif alıyoruz hem de online oyunlarda rakiplerimize karşı çok daha avantajlı duruma geliyoruz.

Ayrıca konsol oyunlarının oynama kalitesini doğrudan etkileyen bir diğer faktör bağlantı hızı oluyor. Konsol oyunları televizyona HDMI kablo ile bağlanıyor. Sony, Playstation uyumlu televizyonlarında bu iki cihaz arasındaki bağlantıyı da son teknolojiye uyumlu yapıyor ve HDMI 2.1 teknolojisini sunuyor. Genellikle dizüstü bilgisayarlarda sunulan bu teknolojinin televizyonlara da gelmesi diğer cihazları bağladığımızda daha üst düzey bir deneyim yaşayacağımızı gösteriyor. Bu bağlantı hızı sayesinde Playstation oynarken daha hızlı, daha akıcı ve net hareketler görüyor olacağız.

Bu televizyonlara özel oyun modu seçeneği bulunuyor. Televizyon oyun moduna geçtiğinde en iyi görüntüyü alabilmemizi sağlıyor. Oyun moduna geçmek için bizim yapacağımız ekstra bir şey bulunmuyor. Sony bunu düşünerek Playstation’ı HDMI kablo ile televizyona bağladığımız an otomatik olarak oyun moduna geçiyor.

Google TV Artık Sony Televizyonlarda

Android TV’yi ilk kullanan televizyon üreticilerinden biri de Sony olmuştu. O dönemde teknoloji devrimine imza atan markalarından biriydi.

Günümüze gelindiğinde ise Google TV’ye geçiş yapan yine ilk televizyonlardan biri oluyor. Google TV sayesinde izleyecek bir şeyler bulma konusunda hiç sıkıntı yaşanmıyor.

Google TV deneyimi ile birlikte çeşitli dijital platform abonelikleri ve video içerik uygulamaları bir araya geliyor. Diğer akıllı televizyonlardan farkı ise burada ortaya çıkıyor. Google TV sayesinde aradığımız film ya da programları Google TV üzerinden arıyoruz. Filmleri türlerine göre ya da ismiyle arattığımızda abone olduğumuz platformlara girmeye gerek kalmadan karşımıza çıkarıyor. Böylece hem zaman kazanıyoruz hem de izleyecek içeriklerin hepsini bir arada görüyoruz.

Ayrıca yapay zeka teknolojisi ile Google TV kişiselleştirilebiliyor. Yani beğenilerimize ve izlediğimiz şeylere göre bize film ya da program da önerebiliyor. Bu da zevkimize uygun içerikleri yakalamamız konusunda en büyük yardımcımız oluyor.

Sony televizyonlara yakından bakalım diyerek sizlere birçok bilgi verdik.

Siz de Sony televizyonları daha yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
adsl hiz testi nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

ADSL Hız Testi Nasıl Yapılır?

Dijital dünyanın hayatımızın tamamen içine girmesiyle birlikte internet bağlantısı vazgeçilmezlerimiz arasında hızla yerini alıyor. Merak ettiğimiz konular olduğunda,…
En İyi 10 Kondisyon Bisikleti
Devamını Oku

En İyi 10 Kondisyon Bisikleti

Evde çıkmadan, hızlı ve kısa sürede yağ yakmanın en etkili yollarından biri kondisyon egzersizleridir. Aynı zamanda kondisyon egzersizleri…
izoelektronikler nedir teknosa
Devamını Oku

İzoelektronik Nedir?

İzoelektronik, aynı elektronik yapıya ve aynı sayıda elektrona sahip iki atom, iyon veya molekülü ifade eden bir terim…