Saç sakal tıraş makinesi, evinizde kendi kendinize kolayca tıraş yapabilmemizi sağlıyor. Özellikle de berbere gitmeye fazla vakti olmayanlar için çok faydalı olabiliyor. Üstelik saç sakal tıraşınızı evde kendi kendinize yaparak çok daha farklı modeller de deneme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Görünüş olarak çok farklı saç ve sakal modelleri deneyerek; kendiniz için en iyi görünümünüze ulaşabiliyorsunuz.

Artık herkes görünümüne eskisinden çok daha fazla dikkat ediyor. Bir çok kişi kendi görünümünden zaman zaman sıkılabilir ve elbette ki değişiklik yapmak isteyebilir. Ancak bu gibi durumlarda her zaman berbere sıkça gitme şansınız olmayabilir. Saç sakal tıraş makineleri de bu gibi durumlar yaşayanların imdadına yetişiyor, diyebiliriz.

Bir saç sakal tıraş makinesi almaya karar verdiğinizde önünüze çok fazla alternatif çıkıyor. Bu alternatifler arasından sizin için en doğru olanı seçmek ise zorlaşıyor. Biz de sizler için karar verme aşamasında saç sakal makineleri için bilmeniz gerekenleri listeledik. Bu önerilerimizden faydalanarak kendiniz için en doğru saç sakal tıraş makinesine sahip olabilirsiniz.

Saç Sakal Tıraş Makinesi Alırken Bilmeniz Gereken 6 Şey:

1- Makine Tipi Nasıl Seçilmeli?

Saç sakal tıraş makinesi almaya karar verdiğinizde piyasada iki çeşit makine tipi ile karşılaşıyorsunuz. Bunlardan ilki, düz ızgaraya sahip tıraş makineleri, diğeri ise döner başlıklı tıraş makineleridir.

Eğer sakal tıraşı yapmaya ek olarak saç tıraşı da yapmak istiyorsanız düz başlıklı olan modellerden seçmeniz gerekiyor. Düz ızgara başlıklı tıraş makineleri uzunluk ayarı yapabilmenize olanak sağlıyor. Bu ayarı yaparak sakallarınızı farklı uzunluklarda bırakabiliyorsunuz. Kirli sakal yapabiliyorsunuz. Aparatları yardımıyla yapacağınız ayarlar ile saçlarınızı istediğiniz şekilde ve modelde kesebiliyorsunuz.

Döner başlıklı tıraş makineleri ise sadece sakal tıraşı için kullanılıyor. Bu makinelerin avantajlarından biri, suratınızdaki kıvrımlara daha iyi uyum sağlayabilmesi. Yüzünüzdeki farklı noktalarda daha kolay hareket ediyor. Döner başlıklı tıraş makinelerinin bir diğer avantajı da diğer modellere göre daha kısa sakal tıraşı yapabiliyor olması. Ancak döner başlıklı tıraş makineleri ile boy ayarı yapamadığınızı da hemen belirtelim. Düz ızgaraya sahip tıraş makinelerini eğer sakallarınız tek bir yönde çıkıyorsa tercih edebilirsiniz. Ancak sakallarınız yüzünüzün farklı noktalarında farklı yönlerde çıkıyorsa; döner başlıklı tıraş makinesi sizin için daha iyi bir alternatif olabilir.

sac sakal tiras makinesi teknosa

2- Islak Tıraş Makinesi mi Kuru Tıraş Makinesi mi?

Bir tıraş makinesi alırken alternatiflerden biri de karşınıza ıslak ve kuru tıraş makinesi olarak çıkacaktır. Islak tıraş makineleri adından da anlaşılacağı üzere sulu olarak tıraş yapabilmektedir. Bu cihazlar her ne kadar su ile temas eden elektronik cihazlar olsa da; sudan etkilenmediğini hemen paylaşalım. Hatta ıslak tıraş makineleri suyun altında tutarak dahi temizleyebiliyorsunuz.

Islak tıraş makineleri cildi hassas olanlar için daha fazla tavsiye ediliyor. Diğer taraftan uzun süre tıraş bıçağı kullanıp ilk defa makine kullanacaklar için de faydalı olabilir. Çünkü bu makineler cildinizde çıkabilecek tahriş sorunlarını en aza indiriyor.  Kuru tıraş makineleri ise cildi çok da hassas olmayanlar için bir alternatif olabilir. Su ve sabun değdirmeden yaptığınız için daha hızlı tıraş olursunuz. Cildiniz çok hassas değilse ve hızlı tıraş olmak istiyorsanız kuru tıraş makinelerini tercih edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak hem kuru hem de ıslak tıraş yapabilen makineler de piyasada mevcut. Eğer farklı zamanlarda tıraşınızı ıslak ya da kuru olmak istiyorsanız; bu her iki özelliğe de sahip tıraş makinelerini tercih edebilirsiniz.

3- Şarjlı mı Yoksa Pilli mi Tercih Etmelisiniz?

Tıraş makinelarında pilli veya şarjlı olarak farklı modeller mevcut. Pilli modellerde makinenin pilleri bittikçe değiştirmeniz gerekir. Şarjlı modellere göre bunlar, genelde biraz daha az ısınırlar. Ancak pilleri bittiğinde sürekli değiştirmeniz gerektiğini hatırlatalım. Pilli tıraş makineleri özellikle uzun süre elektrik olmayan ve şarj edemeyeceğiniz ortamlarda kullanmak için idealdir.

Şarjlı tıraş makineleri ise elektriklerin kesildiği anlarda bile kullanma imkanı sağlar. Bu makineler arasında da bir kırılım mevcut. Şarjlı tıraş makinelarinde kablo ile kullanıma imkan veren modeller de bulunuyor. Yani bazı modellerde şarjlı tıraş makinesi hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabiliyor. Örneğin geceden tıraş makinenizi şarj etmeyi unuttunuz. Sabah kalktığınızda da çok acele işe yetişmeniz gerekiyor. Bu durumda sıfırdan tıraş makinesı şarj etmeniz biraz zaman alabilir. Dolayısıyla da siz gideceğiniz yere gecikebilirsiniz. Bu gibi durumlarda kablolu kullanıma imkan veren şarjlı tıraş makineleri hemen kullanmanızı sağlar. Bu sayede zamandan da kazanabilirsiniz.

4- Elinize İyice Oturan Tıraş Makinelerini Tercih Edin

Saç sakal tıraş makinelarının tasarımı da gün geçtikçe gelişiyor. Burada en önemli unsurlardan biri saç sakal tıraş makinesinin tasarımının elinize kolayca oturması. Çünkü tıraşınızı olurken hareketlerinizi kolayca yapmanız gerekiyor. Ele uygun şekilde oturmayan tıraş makineleri saç ve sakalınızın zor noktalarında size sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle elinize oturabilecek, ergonomik tıraş makinesi modellerini tercih edebilirsiniz.

sakal tiras makinesi teknosa

5- Tıraş Makinesinin Ağırlığı Önemli

Tıraş makineleri modelleri farklı farklı ağırlıktadır. Eğer tıraş makinenizi seyahat ederken kullanacaksanız daha hafif modelleri tercih edebilirsiniz.

6- Tıraş Makinesinin Sahip Olduğu Ek Özelliklere Dikkat Edin

Saç sakal tıraş makineleri, teknolojinin gelişmesi ile kendilerine bir çok yeni özellik ekliyor. Makine alırken dikkat edebileceğiniz ek özelliklerden bazıları ise şunlar:

Yuvarlak başlıklı bazı markalarda favori düzeltmek için kullanabileceğiniz ekstra bir mekanizma bulunuyor. Favorilerinizi kolay düzeltmek isterseniz bu özellik sizin için önemli olabilir.

Eğer şarjlı bir saç sakal tıraş makinesi seçecekseniz şarj ve dolum süreleri bu noktada önemli oluyor. Şarj dolum sürelerini inceleyerek karar vermenizde fayda var.

Bazı modellerde kesilen kıllar dışarı atılmayıp bir haznede toplanabiliyor. Bu özelliğe sahip tıraş makinelerini seçerek daha rahat kullanabilirsiniz.

Titanyum başlığa sahip tıraş makineları biraz daha uzun ömürlü kullanımı vaad ediyor. Eğer makinenizi uzun süreler kullanmayı düşünüyorsanız bu özelliğe sahip modelleri almaya özen gösterebilirsiniz.

Tıraş makinesının sesi bazen çok yüksek olabiliyor. Bu nedenle sese karşı hassassanız, tıraş makinesı seçerken sesi az olan modelleri de tercih edebilirsiniz.

Bazı tıraş makinelerinin vücudumuzun hassas bölgelerinde de kullanabilmeniz için farklı aparatları mevcut. Çünkü yüzünüzde kullandığınız bıçak seviyesini vücudunuzun hassas noktalarında kullandığınızda tahriş edici olabiliyor. Eğer makinenizi vücudunuzun farklı bölgeleri için de kullanmayı düşünüyorsanız bu özelliğinin olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Tıraş makinelerinin bazılarında nemlendirici jeli yüzünüze dağıtan modeller de yer alıyor. Nemlendirici ile kullanılabilen tıraş makinesi seçtiğinizde, yüzünüz daha az tahriş olabilir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz bu özelliğe makine seçerken dikkat edebilirsiniz.

Tıraş makinesi alırken kaliteli markalardan alın ve garanti süresine dikkat edin. Çünkü tıraş makineleri en fazla kullandığımız cihazlardan biri. Dolayısıyla diğer cihazlara oranla daha çabuk bozulabiliyor. Bu nedenle kendinize bir saç sakal tıraş makinesı seçerken; marka kalitesine ve teknik servis gücüne de mutlaka dikkat edin. Size garanti süresi veren markalardan saç sakal tıraş makinesi almaya özen gösterin.

Kendinize en uyan tıraş makinesi hangisi öğrenmek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi drone önerileri
Devamını Oku

En İyi Drone Önerileri

Son yıllarda hızla popülerlik kazanan droneler, teknoloji tutkunları ve doğa severler için vazgeçilmez birer araç haline geldi. Hem…
telegram gruplari nasil aranir teknosa
Devamını Oku

Telegram Grupları Nasıl Aranır

Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil…
lg televizyonlarin ozellikleri teknosa
Devamını Oku

LG Televizyonların Özellikleri Neler?

Yaşam alanlarımızın olmazsa olmaz cihazlarının başında televizyon geliyor. Çoğu evde televizyon ailenin fertlerinden biri gibi oluyor. Özellikle son…