Saç düzleştiricisi denilince çok sayıda alternatif karşımıza çıkıyor. Bu sebeple saçınız için en iyi saç düzleştiricisini seçmek konusunda kararsız kalabilirsiniz. Peki kendinize en uygun en iyi saç düzleştiriciyi nasıl seçebilirsiniz? Pratik ipuçları, haberimizde…

Saç Düzleştiricisi Seçerken Göz Önüne Almanız Gerekenler:

Bir saç düzleştiricisini satın almaya karar verirken; farklı modellerdeki cihazların farklı sonuçlar yaratabileceğini bilmeniz oldukça önemli. Saç düzleştiricilerinin birincil işlevi saçı düz hale getirmek olsa da kullanımınıza bağlı olarak saçlarınıza farklı şekiller de verebilirsiniz.

sac duzlestiricisi teknosa

1- Saç Düzleştiricinin Plaka Özelliği ve Boyutu

Saç düzleştiricisini alırken dikkat edilmesi gereken başlıklardan ilki; saçınıza birebir temas edecek olan kısmının plaka özelliği ve boyutu olacaktır. Çünkü saç düzleştirici plakanın genişliği, iletkenliği gibi detayları göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir.

Eğer saçlarınızda düzleştirmeye ek olarak zaman zaman dalgalı bir görünüş de yapmak istiyorsanız kavisli plakaya sahip saç düzleştirici modellerinden birini seçebilirsiniz. Örneğin eğer saçlarınız orta uzunluktaysa ve kalın telli değilse; orta boy genişliğe sahip düzleştiriciler sizin için uygun olabilir.

2- Saç Boyunuz

Saç düzleştiricisi alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise saçınızın boyudur. Kısa saçlara sahipseniz 19 mm saç düzleştiricisi seçebileceğiniz gibi, hem kısa hem de kalın saçlarınız varsa 22 mm de sizin için uygun olabilir. Omuzunuza yakın uzunlukta ve normal kalınlıkta saçlarda ise 25 mm tercih edilebilir. Telleri biraz daha kalın ve kıvırcık saçlarınız varsa 28 mm sizin için iyi sonuçlar verecektir. Oldukça uzun saçlara sahip kişiler ise 32 mm ve üzeri saç düzleştiricileri kullanabilirler.

3- Isı Derecesi

Isı derecesi de saç düzleştirici alırken bakmanız gereken bir diğer başlık. Günümüzde çoğu cihaz 230 üst derece sınırına yakın ve satın aldığınızda bu özellik ile size geliyor. Kullanırken de saçlarınızı yakmamak için en üst sınır olan 230 dereceyi değil biraz daha aşağıdaki dereceleri tercih edin.

4- Kaplama Malzemesi:

Alacağınız düzleştiricinin kaplama malzemesi de bir o kadar önemli. Kaplama malzemeleri arasında en çok bilinenleri: Seramik, turmalin, keratin ve titanyum olarak karşımıza çıkıyor.

sac duzlestirici teknosa

  • Seramik plakalı saç düzleştiriciler:

Seramik kaplama saç düzleştiricilerin piyasada en fazla bulunan tür olduğunu söyleyebiliriz. Bu saç düzleştiriciler çok hızlı ısınmayı ve yüzeyde eşit ısı dağılımı sağlamasına izin verirler. Hemen hemen birçoğu iyon teknolojisine de sahiptir. Bu özelliği de içeren seramik saç düzleştiriciler, saçların elektriklenmesini ortadan kaldırmayı da amaçlar. Isı eşit olarak dağıtıldığında ise saç yanmalarının da önüne geçilmiş olurlar.

  • Turmalin plakalı saç düzleştiriciler:

Turmalin plakalar, saçtaki nemi ve parlaklığı koruyan negatif iyonlardır. Kızılötesi ısı yayarlar ve özellikle saçlardaki kabarmalara karşı koruma sağlarlar. Turmalin plakalı saç düzleştiriciler ile daha düşük sıcaklık değeriyle daha hızlı iyi sonuç elde edebiliyorsunuz.

  • Keratin plakalı saç düzleştiriciler:

Popülerliği giderek artan keratinli saç düzleştiriciler saçın içerisindeki proteinini kaybetmeden saçınızı düzleştirmeyi vaad eder. Bu sayede saçlarınızı daha sağlıklı düzleştirebilirsiniz.

  • Titanyum plakalı saç düzleştiriciler:

Saç düzleştirici modellerinden bir diğeri ise titanyum saç düzleştirici olanlar. Özellikle saçlarınızı çok sık düzleştirmeyi planlıyorsanız, bu modeli seçecekleriniz arasında değerlendirebilirsiniz. Titanyum saç düzleştiricileri, özellikle kıvırcık saç sahibi kişilerin daha çok tercih ettiği modellerden biridir. Yüksek oranda parlaklık ve düz görünüm oluşturmak amacıyla tasarlanmıştır. Titanyum özellikli olanların ısıyı oldukça hızlı ve iyi ilettiği unsurunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Çok sayıda kişi saçına şekil vermeye çalışırken küçük kazalar yaşayabiliyor. Yüksek ısı nedeniyle yüzünün ya da ellerinin bazı noktalarını yakabiliyor. Bu nedenle saç düzleştiricileri kullanırken lütfen çok dikkatli olun.

Saç düzleştiricilerinden çok sayıda model arasından size en uygun olanına karar vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kablosuz hoparlorlerin faydalari teknosa
Devamını Oku

Kablosuz Hoparlörlerin Faydaları

Teknolojinin gelişmesi hareket halindeyken de tüm akıllı cihazlarımızı ve ekipmanlarımızı kullanabilmemizi sağlıyor. Hem işlerimizi her yerden yapabilmemizi sağlarken…
En Hafif Gaming Mouse Önerileri
Devamını Oku

En Hafif Gaming Mouse Önerileri

Gaming dünyasında zafer, saniyelerin ve milimetlerin arasındaki farklarla belirlenir. Oyun sırasında hızlı tepki vermek, doğru nişan almak ve…
En İyi 10 Kondisyon Bisikleti
Devamını Oku

En İyi 10 Kondisyon Bisikleti

Evde çıkmadan, hızlı ve kısa sürede yağ yakmanın en etkili yollarından biri kondisyon egzersizleridir. Aynı zamanda kondisyon egzersizleri…
nesnelerin interneti nedir teknosa
Devamını Oku

Nesnelerin İnterneti Nedir?

Basit bir şekilde tanımlamak gerekirse nesnelerin interneti, internet üzerinden iletişim kuran, birbirine bağlı fiziksel cihazlardan oluşan bir sistem…
Stanley Termosun Bilinmeyen Özellikleri
Devamını Oku

Stanley Termosun Bilinmeyen Özellikleri

Doğa tutkunlarının zorlu koşullarına elverişli niteliklerde geliştirilen Stanley termos, teknoloji ve tasarım bütünlüğü yönünden beklentileri karşılayan bir performansa…
apple airpods mackbook nasil baglanir teknosa
Devamını Oku

Apple Airpods Macbook’a Nasıl Bağlanır?

Apple AirPods kulaklık, alışılmışın dışında bir kulaklık deneyimi sunuyor. Apple AirPods, şarj olduğu kutudan çıkartıldığında çalışmaya başlıyor. iPhone,…