Piyasada sayılamayacak kadar robot süpürge var. Uygun robot süpürge seçimi yaparken zorlanabiliyoruz. Çünkü robot süpürgelerin markasına göre farklı özellikleri bulunuyor. Daha önce hiç robot süpürge almadıysanız, piyasadaki seçenekler arasında seçim yapmanız oldukça zorlaşabiliyor. Bazen seçim aşamasında yanlış kararlar alınabiliyor. Peki robot süpürge seçiminde yapılan hatalar neler? Bu yazımızda sizler için bir robot süpürge seçimi sırasında en fazla gözden kaçırılan noktaları ve yapılan hataları listeledik.

Robot Süpürge Satın Alırken Yapılan 9 Hata:

Robot süpürgeler hızlı bir şekilde çoğalıyor ve yakın zamanda diğer elektrik süpürgelerine göre sayıları daha hızlı artacak gibi duruyor. Herkes robot süpürgelerin evde kullanımında ne kadar faydalı, verimli ve etkili olduğunu gün geçtikçe anlıyor. Robot süpürgeler sayesinde yaşamaya daha fazla zaman kalıyor. Temizlik yapma sırasındaki yorgunluklar, bitkinlikler azalıyor. Bununla birlikte, çok az sayıda kişi robot süpürge seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor.

1- Robot Süpürgelerin Kapasitesini Kontrol Etmeyi Unutmak

Robot süpürgelerdeki toz kapasitesi markasına göre değişebiliyor. Bazıları çok küçükken, diğerleri birden fazla temizlik seansını kaldıracak kadar büyük olabiliyor. Toz kapasitesi ne kadar büyükse, o kadar az sıklıkta boşaltmanız gerekiyor.

Birkaç dakikada bir eğilip tozları temizlemek istemiyorsanız, çöp kapasitesi yeterli robot elektrikli süpürgeleri seçebilirsiniz. Çok küçük olursa, sık boşaltmaya çalışacaksınız. Ancak gelişen teknolojilerle robot süpürgelerdeki çöp kapasitesi de giderek artıyor.

robot supurge satin alma teknosa

2- Pil Ömrünü Kontrol Etmemek

Robot süpürgelerinin çöp kapasitesi kadar pil ömrü de önemli. Robot süpürgelerin 75 dakikadan 180 dakikaya kadar çalışma süreleri mevcut.. Uzun süre çalışabilirse tek seferde daha fazla zemini temizleyebileceği anlamına geliyor. Bu da size temizlik anlamında verim sağlıyor. Cihaz otomatik olarak şarjının biteceğini anlıyor. Şarjlı şekilde çalışabilir süreleri azaldığında cihazlar istasyonuna daha sık dönüyor. Bu da temizlik sırasında kesilmelere yol açıyor.  Pil ömrü iyi olan robot süpürgeler kesilmeden uzun sure çalışma sağladığından iyi bir temizleme performansı sağlıyor.

3- Kalitesiz ya da Çok Düşük Fiyata Sahip Olanı Seçmek

Paranızı bir robot süpürgesi almak için ayırdıysanız, alacağınız ürünün kalitesinden de emin olmanız gerekiyor. Sadece ucuz diyerek kalitesiz bir marka seçtiğinizde kısa sürede yeniden değiştirmek zorunda kalınabiliyor. Unutmayın ki robot süpürge çok sık alınan bir cihaz değil. Aldığınızda uzun yıllar kullanıyorsunuz. Bu nedenle kaliteli markalardan seçmek oldukça önemli hale geliyor. Tabi marka seçimi yaparken teknik servis ağı geniş ve güçlü markalardan almak da büyük avantaj sağlıyor. Çoğu kişi alım sırasında garanti sürelerine ve teknik servis ağına çok dikkat etmediğinden, cihaz ilk arızalandığında muhatap bulunamayabiliyor. Bir robot süpürge seçimine yapılan hataların en başında bu hususlara dikkat etmemek geliyor. Belki fiyat olarak biraz daha yüksek ancak bilinirliği olan kaliteli ve markalara yönelin.

3- Renk Seçimi

Çoğu kişi robot süpürge satın alırken rengine pek önem vermiyor. Robot süpürgede renk seçimi konusu kulağa komik gelse de satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken konulardan biri.

Siyah robot süpürgeler genelde en fazla tercih edilenler arasında. Tabi zevkinize göre açık renkli bir robot süpürge de tercih edebilirsiniz. Ancak koyu saçlarınız veya bolca dökülen koyu tüylü bir evcil hayvanınız varsa, bu saç ve kıllar muhtemelen açık renkli robot süpürgenizin dışına yapışacak ve cihazın kötü görünmesine neden olacaktır. Bazı robot süpürgeler kırmızı, mavi ve gri gibi çeşitli renklerde üretiliyor. Satın alma işleminizi yapmadan önce, kirliyken çirkin görünmeyecek bir ünite seçmek uzun vadede işinizi kolaylaştırabilir. Robot süpürgenizin dışının kirlenmesine çok odaklanmıyorsanız beyaz da oldukça şık duracaktır

4- Haritalama İşlemi Yapmayan Robot Süpürge Seçmek

Robot süpürge seçerken evinizin haritasını çıkarabilecek bir robot süpürge almanız size avantaj sağlıyor. Haritalama özelliği sayesinde cihazınız evinizin haritasını zamanla öğrenmeye başlıyor. Siz komut vermeden kendi kendine doğru yerlere ulaşıyor. Haritalama özelliği olmayan bir robot süpürge nesnelere rastgele çarparak algılama yapıyor. Bu da temizlenme süresini arttırabiliyor. Bu nedenle haritalama özelliğine sahip bir robot süpürge alırsanız cihazın kendisi size gerek kalmadan silme işlemini yapıyor olacaktır.

5- Süpürge Ünitesininin Yüksekliğini ve Boyutunu Dikkate Almamak

Mobilyaların altındaki ulaşılması zor alanlara girebilecek bir robot süpürge istiyorsanız, boyutuna da çok dikkat etmelisiniz. Robot süpürgelerin boyutları genelde kutuları üzerinde yazar. Eğer internetten alacaksanız ilgili ürünün detay sayfasında da görebilirsiniz. Süpürgenin yüksekliği, kanepelerinizin veya diğer mobilyalarınızın altına ulaşıp ulaşamayacağını belirler.

Evdeki en kısa ayaklara sahip mobilya üniteleri ile zemin arasındaki “boş alanı” ölçmelisiniz. Bazıları 9-10 cm yüksekliğinde bazıları 7-8 cm yüksekliktedir. Mobilyanın tasarımına göre 10 cm’nin de üzerine çıkanlar bulunabiliyor. Cihazın herhangi bir yere takılmaması bu yüksekliklere uygun robot süpürge almanız gerektirdiği unutmayın. Aksi halde cihazınız temizleme sırasında ilgili mobilyanın altına giremeyecek ve o bölge kirli kalacaktır.

Robot süpürgenin çapı da kontrol etmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Robot süpürgenin evinizde dolaşacağı alanları hayal edin. Ölçtüğünüz uzunluklara girebilecek robot süpürgeleri tercih edin. Bazı odalarda mobilyalarınız arası çok fazla darlık varsa bu mesafeleri de açabilirsiniz.

6- Köşeli Robot Süpürge de Tercih Edebilirsiniz

Robot süpürgelerinin şekli genellikle yuvarlak oluyor. Tasarım olarak da güzel görünüyor. Ancak kare robot süpürgeler de piyasada mevcut. Bu robot süpürgeler köşeleri daha iyi temizlemek için tasarlanmış oluyor. Kare derken aslında köşeleri yuvarlatılmış olanları ifade ediyoruz. Köşeleri yuvarlatılmış olan robot süpürgeler köşe noktalarda daha rahat hareket ediyor.

robot supurge satin al teknosa

7- Fırçalar ve Emiş Gücü Önemli

Temizleme performansı için her şey cihazın şekli ile ilgili değil. Fırçalarının uzunluğu ve emiş gücü de yanlış seçim yapmamak için bakmanız gereken diğer noktalar. Fırçaları kısa seçerseniz bazı noktalara ulaşamıyor olabilirsiniz. Emiş gücü düşük bir robot süpürgede ise ağırlığı nispeten daha fazla olan cisimleri çekmekte zorlanabilirsiniz.  Bu durum da temizlik performansınızı olumsuz etkileyebilir.

8- Alternatiflerine Bakmamak

Robot süpürge seçiminde yapılan hatalardan biri de diğer marka alternatiflerine bakmadan ilk görülen robot süpürgenin alınması oluyor. İhtiyacınıza uygun özellikleri çok iyi araştırdıktan ve belirledikten sonra, mutlaka size o özellikleri sağlayan farklı markaların ürünlerini de incelemeniz faydanıza oluyor. Bu şekilde farklı markaların ürünlerini inceleyerek kendinize en uygun robot süpürgeye karar verebiliyorsunuz.

9- İnternetten Alacaksanız Dikkat

Bir robot süpürge seçiminde ve alımında en fazla hata yapılan konulardan biri de yanlış internet sitesi seçimleri oluyor. Robot süpürgenizi internetten alacaksanız mutlaka büyük ve bilinen bir web sitesinden almanız gerekiyor. Robot süpürgenizi bilinmeyen bir siteden alırsanız paranızı kaybedebilirsiniz. Bu kötü web siteleri ürününüzü size göndermeyebilir. Ya da kırılmış, dökülmüş bir ürünle karılaşabilirsiniz. Garanti sürelerini asla işleme koyamazsınız. Paranızı asla geri alma şansınız olmayabilir. Bilinen ve büyük bir web sitesinden robot süpürge alırsanız, bu kötü durumların hiçbiri ile karşılaşmazsınız. Ürününüz garanti altında olur. Bir sıkıntı yaşadığınızda müşteri ilişkileri ile iletişim kurarak sorununuzu hemen çözersiniz. Bu nedenle mutlaka büyük ve bilinen web sitelerinden alışveriş yapın.

En iyi robot süpürgeleri incelemek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
guvenli mod nedir nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Güvenli Mod Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınızı başlatmanın alternatif yollarından biri de güvenli mod oluyor. Bu şekilde bilgisayarınızı başlatmanın en önemli farkı, bilgisayarınız sadece…
kahve makinesi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Kahve Makinesi Nasıl Temizlenmeli?

Kahve makineniz düşündüğünüz kadar temiz olmayabilir. Kirli bir kahve makinesi bazı uyarı işaretleri verir. Örnek olarak kahve makinenizin…