Sevdikleriyle birlikte, tertemiz havada doğayla iç içe olmayı kim sevmez? El yapımı güzel yiyecekler ve içecekler, şehrin gürültüsünden ve çoğunlukla teknolojinin baş döndürücülüğünden uzakta geçirilen saatler insana muazzam zevk verebilir. Birlikte oynanan oyunlar, yapılan geziler, çay eşliğinde edilen sohbetler hatta belki de havanın kararışını izlemek herkes için güzel bir dinlenme zamanı olabilir. Bu anların güzelliği kadar yanınızda götürecekleriniz de oldukça önemli olabiliyor. Bazen unutulan şeylere ulaşmak çok zor olduğu için can sıkıcı durumlar yaşanabiliyor. Çünkü bazı durumlarda en yakın market ya da ihtiyacınızı tedarik edebileceğiniz yer metrelerce uzakta kalabiliyor. Bunun için piknik öncesinden yanınıza alacaklarınızı yazdığınız bir liste hazırlamak işinizi görebilir. Bizler de listenizde eksik olmaması için sizlere piknik öncesinde yanınıza almanız gereken beş şeyi derledik. Gelin hep birlikte bakalım!

Taşınabilir Şarj (Powerbank) ya da Yedek Şarj Aletleri

Evet yukarıda bu pikniklerin, teknolojinin baş döndürücülüğünden uzakta bir zaman dilimi olduğunu belirttik fakat yaşadığımız bu çağda teknolojiden tamamen kopabilmek mümkün değil. Bizlere sağladığı bunca kolaylığı düşündüğünüzde ondan ayrı kalmayı istemeyebilirsiniz. Tam olarak bu yüzden pikniğe giderken yanınızda bir taşınabilir şarj götürmek isteyebilirsiniz! Sevdiklerinizle geçirdiğiniz bu güzel anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmek ya da videoya kaydetmek için bir telefona, kameraya ya da kayıt yapan herhangi bir cihaza ihtiyaç duyabilirsiniz. Fakat bu cihazların şarjları, her zaman istediğiniz kadar dayanamayabiliyor. Bu sayede belki de ölümsüzleştirmek istediğimiz bazı anları telefonunuz ya da kameranızın durumundan ötürü kaçırabilirsiniz. Böyle anlar yaşamamak için yanınızda bulunduracağınız bir taşınabilir şarj ya da yedek şarj aleti işinizi görebilir. Aynı zamanda gittiğiniz bu pikniklerde eğlencenize eğlence katmak için sevdiğiniz müziklerin sizlere eşlik etmesini isteyebilirsiniz. Hareketli şarkılar eşliğinde dans etmek, sandalye kapmaca oynamak gibi eğlenceli aktiviteler için arkaya bir şarkı açmak güzel olabiliyor. Bu tarz durumlarda da hayal kırıklığına uğramamak için ya da oyunun tam ortasındayken müziğinizin kesilmemesi için teknolojik aletinizin yeterli şarj seviyesinde olması gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda da yardımınıza bir powerbank koşabilir.

Böcek İlacı

Doğayla iç içe olmak, çimlere yayılmak ve ağaçların arasında koşturmak çok güzel aktivitelerdir. Hatta çocuklar bu aktiviteleri bir üst seviyeye taşıyıp yerlerde yuvarlanabilir ve ağaçlara bile tırmanabilir. Bütün bunları yaparken eğlencenizin bazı haşereler tarafından kesilmesini istemeyebilirsiniz. Evet, dışarıdaki böceklerden bahsediyorum! Hepsi birbirinden tatlı ve gerekli canlılar muhakkak. Ama gittiğiniz pikniklerde onların ayrı sizlerin ayrı bir yerde durmasını isteyebilirsiniz. Oturduğunuz yerde sürekli sinekleri savmak ya da fark etmeden böcekler tarafından ısırılmak biraz can sıkıcı olabiliyor. Bütün bu durumların canınızı sıkmaması ve eğlencenizi bölmemesi için bunlara hazırlıklı bir şekilde gitmek işinize yarayabilir. Bunun için yanınıza vücuda sıkılabilen ya da direkt kullanılabilen bir böcek ilacı almanız oldukça faydalı olabilir. Bu sayede gününüz tüm güzelliğiyle devam ederken böcekler tarafından rahatsız edilme ihtimaliniz oldukça azalır. Böcek ısırmaları tarafından yaşanan sorunlardan (kaşıntılar, kızarıklar ve alerjik reaksiyonlardan vb.) da böylece korunabilirsiniz.

Yedek Kıyafetler

Sırada yedek kıyafetler var! Piknikler genellikle açık hava aktiviteleri olduğu için ve piknik alanlarının yanında kapalı yerler az bulunabildiği için istenmeyen durumlarla karşılaşılabiliyor. Çoğu piknik alanı evlerimizden uzakta olabiliyor, olmayan bir yerde olsak da kıyafet için eve geri dönmek zor gelebiliyor. Bu yüzden istenmeyen veya beklenmedik durumlar için yanınızda yedek kıyafet taşımakta fayda var. Bu istenmeyen durumlardan birisi yapılan aktivitelerin yoğunluğuna göre fazla terleme olabilir. Bu yüzden üzerinizdekileri değiştirmek isteyebilirsiniz. Ya da geç saatlere kalınan pikniklerde hava soğuyabilir. Üşüyüp hasta olmamak için yanınıza alacağınız yedek bir hırka veya ceket oldukça iş görecektir. Veya gittiğiniz yerde bir dere ya da benzeri su kaynağı varsa oraya girmek isteyebilirsiniz. En azından paçalarınızı sıvayıp girdiğiniz bir durumda bile üzeriniz ıslanabilir. Bunlar içinse yedek bikini, çorap veya kurularıyla değiştirebileceğiniz herhangi bir kıyafet iş görebilir. Beklenmedik bir yağmur da aynı şekilde sizleri sırılsıklam edebilir. Bunun için ıslanan kıyafetlerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Kısacası açık havada ve şartların kısıtlı olduğu bu ortamda yanınıza alacağınız yedek kıyafetler, geçirdiğiniz zamanın kalitesini arttırarak fiziksel açıdan daha konforlu konumda kalmanızı sağlayabilir. Bütün bu beklenmeyen ve istenmeyen durumlar için yanınızda birer parça yedek kıyafet bulundurmakta fayda var bizden söylemesi!

Basit İlkyardım Malzemeleri

Pikniklerin vaz geçilmezlerinden birisi de orada hazırlanan yiyecekler. Mangallar, taze kesilmiş meyveler ve daha bir sürü lezzet… Fakat bunları hazırlayan kişilerin oldukça dikkatli davranması gerekebiliyor. Aksi halde bir yerlerini incitmeleri çok mümkün. Sadece yemek hazırlarken değil orada otururken bile elinizi yere koyarak kendinize yara alabilirsiniz. Koşup oynarken düşebilirsiniz ya da bu tarz aktivitelerde küçük yaralar alabilirsiniz. Bunlar hastaneye gitmeyi gerektirmeyecek boyutta olduğu sürece çok büyük problemler oluşturmayabilirler. Yine de her ihtimale karşı, küçük de olsa yaraları temiz tutmak önemlidir. Bu gibi durumlar için yanınıza alacağınız küçük bir yara bandı bile iş görebilir. Ya da güneşin altında geçirilen onca saat maalesef bazen zararlı olabilir ve burnunuzun kanaması gibi yan etkiler oluşturabilir. Bunun için küçük tampon malzemeleri oldukça önemli olabiliyor. Olası bir baş ağrısı için ağrı kesici almak benzer şekillerde marketlerden ya da eczanelerden uzak olabilen piknik yerlerinde oldukça işinizi görebilir. Bu gibi durumlar yaşandığında gününüzün kötüleşmemesi daha da önemlisi zarar görmemeniz ya da zararı en aza indirmeniz için yanınızda basit ilkyardım malzemeleri taşımak gününüzü kurtarabilir.

Hijyen Malzemeleri (peçete, ıslak mendil, havlu, sabun, deterjan)

Son olarak ise yanınızdan eksik etmemeniz gereken hijyen malzemeleri var! Pikniklerde getirilen güzel yemekler bittiğinde geriye kirli tabaklar, bardaklar ve diğer bulaşıklar kalır. Bunları kirli bir şekilde çantalarınıza koymak tercih edeceğiniz bir durum olmayabilir. Bu yüzden yanınıza alacağınız küçük bir deterjan günü kurtarabilir. Elleriniz ise piknik esnasında kirlenebilir ya da yemekleri hazırlamadan önce ve sonra yıkamak isteyebilirsiniz. Piknik bölgelerindeki çeşmelerde de her zaman sizleri bekleyen sabunlar olmayabiliyor. Bunun içinse yanınızda taşıyacağınız küçük sabunlar sizlere güzel bir temizlik sağlayabilir. Bunlara ek olarak yanınıza alacağınız peçeteler, ıslak mendiller ya da bezler karşılaşacağınız birçok istenmeyen durumu engellemekte ve düzeltmekte sizlere yardımcı olacaktır. Ayrıca yanınıza alacağınız bir havlu da oldukça iş görecektir. Etraftaki mikroplardan arınmak ve güzel bir günün ardından hasta olmamak için de yanınızda kolonyalarınızı veya anti bakteriyel el temizleyicilerinizi eksik etmeyin! Ve ellerinizi sık sık dezenfekte edin. Yemeklerinizi koyacağınız yeri temizlemek için de götürebileceğiniz hijyen malzemeleri mevcut. Fakat bu çok uğraştırıcı olabileceği için iyisi mi siz masaya ya da yemekleri koyacağınız yere sermek için birer bez alın. Böylesi sizler daha ekonomik ve kolay olabilir. Piknik sepetinizi hazırlarken yanınıza mutlaka almanız gerektiğini düşündüğümüz beş şeyi sıraladık. Fakat bunların yanında ve en önemlisi sevdiklerinizle güzel zaman geçirmeyi ve bolca eğlenmeyi unutmayın! Hepinize güzel günler dileriz!

Yukarıda piknik öncesinde yanınıza almanız gereken beş şey neler olabilir sizler için derledik.

Siz de

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
x-y-z kusagi nedir teknosa
Devamını Oku

X, Y ve Z Kuşağı Nedir?

Tipik özelliklerin atfedildiği farklı nesiller veya nüfus grupları için kuşak tanımları sıklıkla kullanılıyor. Sosyoloji, demografi ve istatistikte kohort…