2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı modeller piyasaya süren Oppo, ciddi bir kullanıcı kitlesi edinmeyi başarıyor. Yılın sonlarına doğru çıkardığı uygun fiyatlı geniş ekranlı ve iyi bir pil ömrüne sahip Oppo A15 telefonla 2020 yılını tamamlıyor.

Markanın şu ana kadar çıkardığı en uygun fiyatlı telefon olduğu için beklentilerin de buna yönelik olması gerekiyor. Tamamen plastik malzeme kullanılarak üretilen gövdesi, bunu hissetmeyeceğiniz şekilde tasarlandığı için güven veriyor. Arkaya yüzeye konmuş olan parmak izi sensörü eski bir teknoloji olarak görülse de, hızlı ve güvenilir olması memnuniyet veriyor.

Güvenilir bir markadan uygun fiyatlı bir telefon düşünmek cazip gelse de, bir akıllı telefondan beklentinize göre asıl kararınızı veriyorsunuz.

Oppo A15 Tasarımı

Oppo A15’in tamamen plastikten oluşan ve neredeyse hiçbir süslemesinin olmaması uygun fiyatlı telefon sınıfına girdiğinin önemli bir göstergesi oluyor. Arka yüzeyinde sol üst köşede bulunan kare tasarımlı kamera modülü hemen dikkatleri üzerine çekiyor. Hemen altında bulunan parmak izi sensörü ise eski bir teknolojisi havası veriyor. Ancak parmak izi sensörünün hem hızlı hem de güvenilir sonuç vermesi onu ayrı bir sınıfa sokuyor.

Oppo A15’in ön yüzüne baktığımızda günümüzdeki ince çerçeveli tasarımlara uzak kalın bir çerçeve bizi karşılıyor. Özellikle üst ve alt kenarlarındaki kalınlık son dönemde piyasaya sürülen telefonlara göre oldukça kalın gelebiliyor. Bunun yanı sıra ön yüzde bulunan gözyaşı çentiği şeklindeki selfie kamerası ile de eski tip telefon havasını korumaya devam ediyor.

oppo a15 daha yakindan taniyalim teknosa

Oppo A15 Ekranı

Oppo A15’in ekranının daha çok sosyal ağlar ve eğlence amaçlı tasarlandığı belirtiliyor. Yapılan bu açıklama 6,52 inç büyüklüğündeki LCD ekranın varlığını daha net açıklıyor. Ekran parlaklığı üst segment telefonlara göre pek tatmin etmese de kendi segmentine göre oldukça iyi sonuç veriyor. Görüntü renkleri de makul sayılabilecek şekilde dengeli olarak görünüyor.

Oppo A15’in ekranının günümüz teknolojisine göre en büyük dezavantajlarından biri Full HD video izlenememesi oluyor. HD+ çözünürlüğe sahip olduğu için görüntü kalitesi Full HD ve üzerinde bir teknolojiyle çekilmiş videoları tam anlamıyla izleyemiyorsunuz. Ancak video izlerken çok büyük bir görüntü kalitesi beklentiniz bulunmuyorsa tatmin edici bir deneyim sunuyor.

Oppo A15 Kamerası

Oppo A15 telefonların kare şeklinde tasarlanmış arka kameralarında 2 MP makro, 2 MP derinlik sensörü ile desteklenen 13 MP ana kamerası bulunuyor. Makro kameralar orta ve alt segment telefonlarda düşük tutulduğu için makro çekim yapmak istediğinizde kaliteli fotoğraflara ulaşamıyorsunuz.

Ancak ana kamerası ile çektiğiniz fotoğraflar cihazın fiyatını da düşündüğünüzde tatmin edici sonuçlar veriyor. Fotoğraflardaki renklerin dağılımı da dengeli olduğu için göze çarpan herhangi bir olumsuzluğu olmuyor. Sadece çektiğiniz fotoğrafları fazla yakınlaştırmamanız gerekiyor. Düşük çözünürlüklü kameraya sahip olduğu için çekilen fotoğrafları yakınlaştırdığınızda elde ettiğiniz görüntü çok da hoşunuza gitmeyebiliyor.

Oppo A15 Performansı

Oppo A15, bir akıllı telefondan beklediğiniz belirli bir minimum standart varsa onu ancak karşılayabiliyor. 3 GB RAM’i ve MediaTech MT6765 işlemcisi, düşük bütçeli telefonlara göre en alt seviyede bulunuyor. Bu nedenle uygulamalar arasında geçiş yaparken ya da web sitelerinde gezinirken az da olsa gecikmeler yaşanabiliyor.

Dijital platformlarda film izlemek istediğinizde uygulama diğer telefonlara göre biraz daha geç açılabiliyor. Hatta kendi uygulamalarını bile açarken günümüzde alıştığımız hızdan daha yavaş gerçekleşiyor.

Oppo A15 Pil Ömrü

Oppo A15, kendi segmentinin en uygun fiyatlı telefonları arasında yer alıyor olsa da, pil ömrü bakımından çok daha iyi bir performans sergiliyor. Orta düzeyde bir telefon kullanımınız varsa Oppo A15 ile bir günü rahatça geçirebiliyorsunuz. Video ve film izlemek pil ömründen en fazla payı alıyor olarak görünse de diğer telefonlara göre bu oran çok daha az gerçekleşiyor. Akıllı telefondan çok fazla bir beklentiniz bulunmuyorsa Oppo A15 telefonlar ortalama görüntü kalitesi ve yüksek pil ömrü ile belli bir seviyede beklentinizi karşılayabiliyor.

Yukarıda Oppo A15 telefonu yakından tanıdık.

Siz de bütün Oppo telefonları bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xiaomi telefonlarda bilinmeyen ozellikler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Telefonlarda Bilinmeyen Özellikler

Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek…
xiaomi cep telefonlarini yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Cep Telefonlarını Yakından Tanıyın

Teknolojik cihazlar günümüzde çok hızlı gelişiyor. Bu gelişmelerin en büyüğü cep telefonlarında yaşanıyor. Hiç bir zaman yanımızdan ayırmadığımız…
icloud giris nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

iCloud Giriş Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesi ve ulaşılabilir hale gelmesiyle daha farklı ihtiyaçlarımız ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçlarımızın çözümü de ortaya çıkan yeniliklerle…