Ütü yapmak birçok kişi için sıkıntılı bir süreç. Ütüyü seven bir azınlık olsa da; genelde ütü yapmak pek de sevilmeyen ev işlerinden biridir. Ütü yaparken fiziksel olarak yorulmanın yanı sıra, yarattığı sıcaklık da bunaltıcı olabiliyor. Üstelik ütünüzü yaparken yaşayabileceğiniz minik ev kazaları riski de var. Yanlışlıkla ütüye dokunduğunuzda yanma riski de maruz kalınabilecek istenilmeyen bir diğer durum. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, ütü yapmak zorunda olduğumuz da bir gerçek. Peki ütü süreci daha kolay hale nasıl getirilebilir? Nasıl kolay ütü yapılır? 6 pratik ipucu, yazımızda…

Kolay Ütü Yapmak İçin Öneriler: 

Günümüzde çok farklı teknolojilere sahip ütüler piyasaya sürmeye başladı. Birçok ütünün kendine özel farklı özellikleri bulunuyor. Piyasadaki mevcut ütülerin bu gelişmiş özelliklerine ek olarak; biz de ütü yapma düzenimizde bazı farklılıklar yaparak bu süreci daha kolay bir hale getirebiliriz.

1- Çamaşırlarınızı Yıkarken Yumuşatıcı Kullanın

Çamaşırlarınızın kolay ütülenmesi için önerilerimizden ilki, yıkama sırasında yumuşatıcı kullanmanızdır. Çünkü böylece çamaşırlarınız çok daha yumuşak olur ve daha kolay ütülenir. Üstelik kokusu da daha uzun süreli olur.

2- Çamaşırlarınızı Kuru Ya Da Kuruya Yakın Ütüleyin

Kolay ütü yapabilmek için, çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra mümkün olduğunca kuru şekilde ütülemeye gayret edin. Çünkü çok nemli çamaşırlar ütünün sıcaklığı ile daha geç düz hale gelir. Bu sebeple de ütü süreniz uzayabilir ve güçleşebilir. Ayrıca, ıslak giysilerdeki buharlaşan nemler sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle çamaşırlarınızı fazla zarar vermeyecek şekilde kuru ya da kuruya yakın olarak ütülemeniz, ütü sürecinizi sizin için daha kolay hale getirecektir.

kolay utu teknosa

3- Kolay Ütü İçin Çamaşırlarınızı Gerdirerek Asın

Kolay ütü yapmak için önemli olan şeylerden biri de, çamaşırlarınızı kuruturken astığınız noktaya mümkün olduğunca gerdirerek asmaktır. Eğer çamaşırlarınızı ip veya çamaşırlıkta kurutuyorsanız; mümkün olduğunca düzgün ve gergin şekilde asmaya özen gösterin. Düzgün olarak ipe yerleştirdiniz çamaşırlarınız kuruduktan sonra da silkeleyin. Bu sayede çok daha kolay ütülenecektir. 

Kurutma sonrası çamaşırlarınızı hemen ütülemeyecekseniz düzgün katlamaya özen gösterin. Çünkü dağınık olarak çamaşırlarınızı bekletirseniz daha zor ütülenecektir.

4- Alüminyum Folyo Serin

Biraz daha kolay ütü yapabilmek için, ütü masanızın üzerine bir alüminyum folyo sermenizde fayda var. Böylece, ütüyü değdirdiniz çamaşırın alt tarafından da ısı çamaşıra doğru yansıyacak ve çift taraflı bir ütüleme yapmış gibi olacaksınız. Bu durumda hem ütü süreniz kısalacak, hem de ütünüzü daha kolay yapabileceksiniz.

Ütü süreniz kısaldığında elektrik masrafının da azalacağını göz önünde bulundurun. Unutmayın ütü, uzun kullanımlarda hatırı sayılır bir miktarda elektrik yakar. Bu nedenle ütü sürenizi kısaltmanız cebiniz için de, dünya için de fayda sağlar.

5- Ütüyü Oturarak Yapın

Ütü yaparken vücudunuzun pozisyonu da kolay ütü için önemli. Örneğin ayakta ütü yapmak sizi daha fazla yoracaktır. Bu nedenle eğer ütülenecek çamaşırınız fazla ise, mümkünse ütü masasının seviyesini oturma seviyenize ayarlayın. Bir sandalyeye oturarak ütünüzü yapın.

Oturarak ütü yapmanın bir diğer avantajı da, oturduğunuz sırada ütü hareketlerini ayakta olmaya göre daha kolay yapmanızdır. Oturdunuz sırada kol hareketleriniz ve vücudunuz ütüyü hareket ettirme noktasında daha rahat hareket edecektir.

6- Ütüyü Keyifli Hale Getirin

Kolay ütü yapmak için önemli olan şeylerden biri de ütü sırasındaki psikolojik durumunuzu güçlü tutmanız olacaktır. Ütünüzü yaparken sevdiğiniz bir içeceği içmek ya da sevdiğiniz bir müziği dinlemek sizi mutlu edecektir. Böylece çok daha uzun süre ütüyü, fazla sıkılmadan keyifle yapabileceksiniz.

Tüm bu önerilerimize ek olarak; elbette ki ütünün kalitesi de çok önemli. Kalitesiz, ucuz ve eskimiş ütü makineleri ile ütü yapmak size çok yorabilir. Daha kaliteli ütü, daha iyi bir ütü deneyimi anlamına da geliyor. Bu nedenle ütünüzü seçerken bilinen ütü markalarından ve özellikleri iyi olan alternatiflerden seçim yapmaya özen gösterin.

En iyi ütü deneyimi yaşatacak alternatifleri incelemek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
camasir kurutma teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Kurutma Dert Olmaktan Çıkıyor

Hepimiz çamaşırlarımızı yıkadıktan sonra temiz havada, rüzgarda uçuşarak kurumasını istiyoruz. Ancak değişen dünyamız ne bunun için yeterli bir…
Evde Pofuduk Pankek Yapımı
Devamını Oku

Evde Pofuduk Pankek Yapımı

Pankekler hem kahvaltıların hem de beş çayının mükemmel eşlikçilerinden biridir. Özellikle klasik bir kahvaltıyı zenginleştirmenin en iyi yoludur.…
Devamını Oku

İlk Kez Alacaklar İçin Robot Süpürge Markaları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler genellikle hayatımızı kolaylaştırmak için fırsatlar sunuyor. Yoğunlaşan günlük yaşantımızı teknolojik cihazlarla biraz daha rahat geçirebiliyoruz.…