Teknolojinin hız kesmeden devam etmesi, onu herkes için daha ulaşılabilir hale getiriyor. Bu sayede artık teknolojik cihazlar hayatlarımızın birer parçası oluyor. Özellikle akıllı telefon teknolojisi geliştikten sonra dokunmatik telefonlar yanımızdan ayırmadığımız ve her anımızı paylaştığımız teknolojik cihazlar arasında yer alıyor. Dokunmatik ekranların keyfine ve kullanım kolaylığına vardıkça üzerinde daha fazla şey yapmaya başlıyoruz. Bu nedenle her geliştirilen üründe ekran boyutları biraz daha büyüyor, kullanım alanı daha da genişliyor. Akıllı telefonların yanında en fazla kullandığımız teknolojik cihazların başında; sanki bilgisayarlardan işlem yapıyormuş gibi hissedebileceğimiz, eğlenceli aktivitelerimizde daha fazla keyif alabileceğimiz tabletler geliyor. Ayrıca büyük ve dokunmatik ekranlı cihazlarımızı sadece bir şeyler tüketmek için değil aynı zamanda teknolojik ürünler üretmek için de kullanıyoruz. Onlar üzerinde yazılar yazıp çizimler yapabiliyoruz. Bir şeyler okurken notlar alıyor aynı zamanda bazı önemli cümlelerin altını çizebiliyoruz. Ekranlarda bu tarz hareketleri daha kolay ve yorulmadan yapmak için dokunmatik kalemler bulunuyor. Çünkü hem kullanırken kalem hissi yarattığı için kolay kullanıyoruz hem de daha ince noktalara dokunup çizebildiğimiz için parmağımızla tekrar tekrar uğraşmıyoruz. Ancak tablet kullanırken bir de tablet kalemine ekstra bir bütçe ayırmak istemeyebiliyoruz. Çünkü kalemi tabletimiz ya da telefonumuz gibi iyi koruyamayabiliyor ve kaybedebiliyoruz. Aslında böyle bir kalemi evde kendimiz de çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Bu yazımızda evde tablet kalemi yapımı tarifi vereceğiz.

Dokunmatik Ekran Kalemi Nasıl Yapılır?

Evde tablet ve telefonumuz için dokunmatik ekran kalemi yaparken öncelikle bir kaleme ihtiyacımız bulunuyor. Aslında bunun için kurşun kalem, tükenmez kalem gibi her türlü kalemi rahatlıkla kullanabiliyoruz. Ancak güzel çizimler yapmak ve bir noktaya tıklarken yanlış yerlere dokunmamak için kalemin ucunun biraz ince olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.

Tablet kalemi yapmak için ikinci ihtiyacımız olan malzeme alüminyum folyo oluyor. Alüminyum folyo elimizdeki statik elektriğin kalemin ucunda kullanacağımız pamuğa iletilmesini sağlıyor. Bu nedenle önemli malzemelerimiz arasında yer alıyor.

Bir diğer kullanacağımız malzememiz de pamuk oluyor. Pamuğu kalemimizin ucu olarak kullanıyoruz. Dokunmatik ekranla teması pamuk sağlıyor. Eğer kalemi yapmak istediğimizde evde pamuk bulunmuyorsa makyaj temizleyicinin içindeki bir miktar pamuğu ya da kulak çubuğunu da kullanabiliyoruz.

Kalem, alüminyum folyo ve pamuk ana malzemelerimizi oluşturuyor. Yardımcı malzeme olarak ise bant ve bir miktar su kullanıyoruz.

Tablet ve Telefon Kaleminin Evde Yapılışı

Öncelikle bir miktar pamuğu alıp elimizle bastırarak sıkılaştırıyoruz. Daha sonra bu pamuğu kalemimizin ucuna sarıyoruz. Kalemin kalın olmasını istemeyeceğimiz için burada çok fazla bir pamuk kullanmıyoruz. Kalemin ucunu tamamen saracak kadar kullanmamız yeterli oluyor.

Pamuğun kalemin ucuna iyi sarılması ve sıkı durması için parmağımızla suya dokunup pamuğun hafifçe ıslanmasını sağlıyoruz. Biraz ıslattıktan sonra pamuğu kalemin ucunda iyice sıkılaştırıyoruz. Ardından sağlamlık için pamuğun kalemin gövdesiyle birleştiği yeri bir bantla yapıştırıyoruz.

Bir sonraki aşamada kalemi alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Bunun için kalemin çevresini bir kat saracak boyutta küçük bir alüminyum folyo yeterli oluyor. Alüminyum folyonun, elektriği pamuğa iletebilmesi için bir kısmının pamuğun üzerine gelmesine dikkat ediyoruz. Elimizle sıkıca sardığımızdan emin olduktan sonra alüminyum folyonun açılmaması için alt, orta ve üst noktalarından bantla sarıyoruz.

Bu kısımda tablet kalemimiz hazır oluyor. Ancak kalemimizin biraz daha güzel görünmesini ve kendi tarzımızı yansıtmasını istiyorsak kalemi birkaç farklı renke sahip bantlarla süsleyebiliyoruz. Kendimize ait çizimlerin olduğu ya da bizi yansıtan resimleri kaleme sarıp üzerini şeffaf bant kullanarak farklı tarzda tasarımlar yapabilme imkanımız da bulunuyor.

evde tablet kalemi yapimi teknosa

Eğer Evde Pamuk Yoksa Kulak Çubuğu Kullanarak Tablet Kalemi Nasıl Yapılır?

Bazı günler evimizde pamuk olmayabiliyor. Sadece tablet kalemi yapmak için pamuk almamızın gereği bulunmuyor. Eğer evde bir kulak çubuğu varsa onu kullanarak da tablet kalemimizi rahatlıkla yapabiliyoruz.

Bunun için kulak çubuğunu pamuklu kısmından çubuğuna doğru biraz mesafe bırakarak kesiyoruz. Çubuk kısmının içinde ince bir boşluk bulunuyor. Daha sonra kalemimizin ucunu bu boşluğa iyice geçiriyoruz. İlerleyen günlerde kullanırken sorun yaşamamak için iyice içine girdiğinden emin oluyoruz. Gerekli görürsek kurşun kalemin ucunu açmayı ya da daha ince uçlu bir kalem kullanmayı da düşünebiliyoruz.

Kulak çubuğunu yerleştirdikten sonra kalemle birleştiği noktayı bantlayarak tam olarak sabitliyoruz. Ardından daha önce yaptığımız şekilde alüminyum folyoyu pamuğa temas edecek şekilde kaleme sarıyoruz ve birkaç noktasından bantlıyoruz.

Böylece tablet kalemimiz kullanıma hazır oluyor.

Tablet Kalemi Dokunmatik Ekran Algılamadığında Ne Yapmalıyız?

Evde kendi yaptığımız tablet kalemi bir süre kullandıktan sonra dokunmatik ekran algılayamayabiliyor. Bu tarz bir durumda parmağımızı biraz suyla ıslattıktan sonra kalemin ucundaki pamuğu hafifçe nemlendiriyoruz. Ekranın algısına göre pamuktaki ıslaklığı yavaş yavaş artırabiliyoruz.

Böylece kalemimizi eskisi gibi kullanmaya devam edebiliyoruz.

Tablet kalemimizi yaptıktan hemen sonra kullanmaya başlayabiliyoruz. Daha sonra sorun olmaması için yapar yapmaz denememiz zaman kaybetmemek için fayda sağlıyor. Hemen tabletimizin ya da telefonumuzun çizim ekranını açarak farklı şekillerde denemeler yapıyoruz.

Bu arada tablet kullanırken parmağımızı hiç kullanmak istemiyor ve daha hızlı bir şeyleri tamamlamak istiyorsak ikinci bir kalemi de hazırlayabiliyoruz. İki kalemi tıpkı iki parmağımız gibi kullanabiliyoruz. Bu sayede hem tuşlara basarak yazdığımızda zamandan kazanmış oluyoruz hem de ekranı büyütüp küçültürken iki parmağımızla hareket ettiriyormuş gibi davranıyoruz.

Yukarıda evde tablet kalemi yapımı tarifi verdik.

Siz de en iyi tablet alternatiflerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi 10 projeksiyon cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Projeksiyon Cihazı

Projeksiyon cihazları özellikle ofiste sunum yaparken sıkça kullanılan ekipmanlardan biridir. Ayrıca son dönemlerde evlerde sinema keyfi yapmak için…
hangi bebek telsizini almaliyim teknosa
Devamını Oku

Hangi Bebek Telsizi Almalıyım?

Bebeğinizin uyku saatinde ne yaparsanız yapın onu yakından takip etmeniz gerekir. Bu nedenle kaliteli bir bebek monitörü almak…
En iyi 10 koşu bandı önerileri
Devamını Oku

En İyi 10 Koşu Bandı Önerisi

Sağlıklı bir yaşam herkesin en öncelikli hedeflerinden ve sağlıklı yaşama ulaşmanın olmazsa olmaz şartlarından biri de düzenli egzersiz…
telegram gruplari nasil aranir teknosa
Devamını Oku

Telegram Grupları Nasıl Aranır

Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil…