Evinizin rahatlığında mangal keyfi yaşamak istemez misiniz? Bunun için pratik bir yol var. Evlerimizde en çok kullanılan elektrikli ev aletlerinin başında tost makineleri geliyor. Sabahları işe ya da okula yetişmek için evden erken çıkmamız gerektiğinde, hızlı bir kahvaltıya ihtiyaç duyduğumuzda çoğunlukla tost makineleri yardımımıza yetişiyor. Tost makinelerinin pişirme yüzeylerinin gelişmesiyle birlikte artık sadece tost hazırlamak için kullanmak zorunda kalmıyoruz. Izgara işlevi gören yüzeyler artık daha çok kullanılmaya başlıyor. Bu sayede tost makinelerini kahvaltının dışında akşam yemeklerini hazırlarken de kullanabiliyor olmaya başladık. Bu yazımızda evde mangal nasıl yapılır fikirler vereceğiz.

Evde Mangal Yapmak İçin Nasıl Bir Tost Makinesine İhtiyacımız Var?

Öncelikle tost makinemizin pişirme yüzeyinin ızgara için uygun olması gerekiyor. Yani her tost makinesinin ızgara özeliği yok.

Yeni ızgaralı tost makinesi modellerinin ızgara kısımlarının kolay takılıp çıkarabiliyor olması bizim işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Çünkü ızgara yapmak makineyi çok çabuk kirletiyor. Yemekleri pişirdikten sonra temizlik kısmı için çok zahmete girmemek açısından kolayca çıkarıp temizledikten sonra hemen takabiliyor olmamız işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Bunun yanı sıra tost makinemizin atık toplayabilir özellikte olmasına da işimizi rahatlatıyor. Ne kadar yağsız şeyler pişirsek de ızgarada pişirdiğimiz yiyecekler, içindeki yağlarını ve sularını bırakıyor. Bu atıklar ızgaranın yüzeyinden sıcağın da etkisiyle hızlı bir şekilde akarak mutfağımızı batırmaya başlıyor.

Ayrıca tost makinesinin yüzeyinin ne olduğu da hem pişirme kalitesi hem de sağlığımız açısından önemli oluyor. Teflon, döküm ya da seramik yüzeyleri ısıyı daha kolay dağıttığı için tercih edebiliyoruz.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken özellik ısıtma gücü oluyor. Hem tost makinesi hem de mangal olarak kullanmak istiyorsak yüksek ısı gücünde olan makine seçeneklerini değerlendiriyor olmalıyız.

Tost makinemizin durduğu zemin de önemli noktalar arasında yer alıyor. Sert bir zeminde ve düz durabileceği bir yerde tost makinesini çalıştırmalıyız. Bu sayede ısı, pişirme yüzeyinin her yerine eşit bir şekilde dağılıyor ve yaptığımız ızgaranın daha sağlıklı olmasını sağlıyor.

Tost Makinesinde Mangal Nasıl Yapılır?

Köfte, tavuk, kırmızı et gibi mangalda yemekten hoşlandığımız yiyecekleri evimizde genellikle tavada ya da fırında yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak evde mangal keyfini yaşamak için artık tost makinelerimizi de kullanabiliyoruz.

Evde mangal yapmak için ilk önce tost makinemizi ısıtmamız gerekiyor. Etlerimizi pişirmek için hazırlarken makineyi açarsak bu sürede ızgaramız da ısınmış oluyor.

Eğer kırmızı et ya da tavuk yapmak istiyorsanız pişirme öncesi etleri marine etmek lezzetini bir kat daha artıyor. Zeytinyağı, limon, sirke ve isteğinize göre baharat karışımları kullanarak eti dinlendirerek marine işlemini tamamlayabiliyorsunuz.

Tost makinesinde mangalın hem daha lezzetli hem de daha az zahmetli olması için yağsız etleri tercih edebilirsiniz. Tavuk yaparken de derilerini temizlemeniz pişirirken yağların akmasını engelliyor olacaktır.

Izgaramız ısındıktan ve etlerimizi de hazırladıktan sonra artık pişirme aşamasına geliyoruz. Etlerimizi ızgaranın üzerine dizdikten sonra kapağını da kapatarak altının ve üstünün eşit derecede ve daha çabuk pişmesini sağlayabiliyoruz. Etlerin yanmaması için sık sık kontrol etmemiz ve arada çevirmemiz de gerekiyor.

Tost makinesinde yapılan ızgara sayesinde etleri kurumadan ve sağlıklı bir şekilde pişirmiş oluyoruz.

Mangala Sebzeleri Ekleyerek Lezzeti Artırıyoruz

Izgarada pişirdiğimiz etlerin yanına birkaç sebze eklediğimizde lezzeti daha da artırmış oluyoruz. Patates, soğan, domates ve biber gibi sebzeler hem sağlıklı ve besleyici oluyor hem de mangalın yanına çok yakışıyor.

Tost makinenizin üzerinde yeriniz varsa etlerinizin pişmeye yakın bir zamanında yanına dizebilirsiniz. Yeriniz olmasa da sebzeler ızgarada çabuk pişiyor. Etlerinizi aldıktan sonra hemen sebzelerinizi dizerek çok kısa bir sürede pişirebiliyorsunuz.

Çeşitliliği artırarak mükemmel bir mangal sofrası kurabilir, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle evinizden çıkmadan keyifli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Yukarıda evde mangal nasıl yapılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi ızgara özeliğine sahip tost makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
toz torbasiz supurge nedir teknosa
Devamını Oku

Toz Torbasız Süpürge Nedir?

Ev eşyaları alanında yaşanan teknolojik gelişmeler hem işimizi kolaylaştırıyor hem de daha kaliteli yaşamamızı sağlıyor. Evimizdeki yaşam kalitemizi…
yayincilar icin web kamera onerileri teknosa
Devamını Oku

Yayıncılar İçin Web Kamera Önerileri

Gelişen teknolojik cihazlar ve internetin yaygınlaşması sayesinde artık herkes istediği içerik paylaşımlarını kolayca yapabiliyor. Yakın bir geçmişte fotoğraf…
utu nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Ütü Nasıl Temizlenir?

Kıyafetlerimizin şık ve temiz görünmesini sağlamanın en etkili yolu, onları ütülemekten geçiyor. Üzerimizdeki kıyafetler ne kadar temiz ve…
Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?

Ankastre setler, mutfakların modern ve işlevsel parçalarıdır. Fırın, ocak, davlumbaz gibi parçalardan oluşan setler, mutfağın dekorasyon stilini tamamlamanın…