Güne güzel başlamanızı ve gün boyu aynı enerjinizi korumanızı sağlayan en önemli faktörlerin başında saçlarınız geliyor. Her sabah uyandığınızda evden çıkmadan önce saçlarınıza nasıl şekil vermeniz gerektiğini düşünüp, istediğiniz modeli oluşturduğunuzda kendinize daha çok güveniyor, daha mutlu güne başlıyorsunuz. Kuaföre gidip profesyonel ellerle yapılan yeni saç modelinizin hiç bozulmamasını istiyorsunuz. Ancak çoğu zaman kendimiz yaptığımızda istediğimiz şekli veremiyoruz. Bunun için çok uzun zaman harcayabiliyor ve sonunda ortaya çıkan şekilden memnun kalmıyoruz. Her zaman kuaföre gidemediğimiz için istediğimize en yakın modelle idare etmek zorunda kalıyoruz. Her üründe yeni teknolojiler geliştirme konusunda en başarılı firmalar arasında bulunan Dyson, kadınların yaşadığı bu problemin çözümü için önemli geliştirmeler yapıyor. Özellikle aşırı ısıyla şekil verilen saçlarda oluşan hasarı önlemek için hava akımı ile çalışan şekillendiriciler alanında bir devrim niteliği taşıyor. Dyson tarafından üretilen ve saçlarınızı şekillendirebileceğiniz üç farklı modeli bulunsa da bunlara ek olarak kullanabileceğiniz farklı aparatlarla sanki birden fazla şekillendiriciye sahipmiş gibi oluyorsunuz.

Dyson Airwrap Saç Şekillendirici

Dyson Airwrap, piyasada bilinen şaç şekillendiricilerden farklı çalışıyor. Sahip olduğu teknoloji sayesinde saçlarınızı aşırı ısıyla değil hava akımıyla şekillendiriyor. Coanda etkisi olarak adlandırılan bu sistem aerodinamik olguyu kullanıyor. Saçınızı önce kendine doğru çekiyor, sarıyor ve 10 ya da 15 saniye bu şekilde kaldıktan sonra şekil verme işlemini tamamlıyor.

Eğer uzun ve yumuşak saçlarınız varsa istediğiniz dalgalı şekli vermek oldukça zor oluyor. Diğer saç şekillendiricilerle aşırı ısı verdiğinizde ancak istediğiniz modele ulaşabiliyorsunuz ancak bu durum saçlarınıza fazlasıyla zarar veriyor ve bir süre sonra saçlarınızın kırılmaya başladığını görebiliyorsunuz. Dyson Airwrap saç şekillendirici sayesinde bu sorunları yaşamıyorsunuz. Fırça başlığını kullanarak saçlarınızı düzelttikten sonra silindir başlığı takıyorsunuz ve saçlarınızı başlıkta gösterilen ok yönünde tutarak başlığa yaklaştırıyorsunuz. Airwrap saçlarınızı önce kendine çekip daha sonra sarmaya başlıyor. Tamamını sardıktan sonra yaklaşık 15 saniye belirtilen ayarda beklediğinizde istenen dalgayı yakalamış oluyorsunuz. Saçlarınızın her bölümüne bu işlemi tekrarlıyorsunuz. Ardından saçlarınızdaki gruplaşmış olan bukleleri yumuşak hareketlerle dağıttığınızda hacimli ve dalgalı saç modelinize ulaşmış oluyorsunuz.

Dyson Airwrap saç şekillendiriciyi sadece uzun saçlarda kullanmıyorsunuz. Eğer saçlarınız kısaysa ve kahkülünüz de varsa yine istediğiniz dolgun görünümlü ve saçınızın boyuna uygun dalgalı şekline sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca Airwrap’ın özel başlığını kullanarak kıvrık ve muhteşem görünen kahkülünüzle kendinizi daha iyi hissediyorsunuz.

Dyson Supersonic Saç Kurutma Makinesi

Dyson’ın sadece Airwrap modeliyle değil aynı zamanda Supersonic saç kurutma makinesi ile de istediğiniz saç modelini oluşturabiliyorsunuz. Geliştirilen son teknolojiyle aşırı ısı olmadan hızlı kurutma imkanı sağlarken elektriklenmeyi önleyen Flyaway başlığı ile saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz.

Her saç tipi ve vereceğiniz şekil için ayrı başlıkları bulunan Dyson Supersonic saç kurutma makinelerinde başlıklar manyetik alan yardımıyla kolayca çıkartılıp takılabiliyor. Aynı zamanda Dyson teknolojisiyle geliştirilen küçük ama güçlü dijital V9 motoru ile içerisinde çok hızlı bir dönme kuvveti oluşturuyor. Hızlı kurutmayı ve doğru şekil vermeyi sağlamak için Air Multiplier teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede hem zamandan kazanıp hem de saçlarınıza istediğiniz şekli kolayca verebiliyorsunuz.

Dyson Supersonic saç kurutma makinelerinin her amaç için kullanılabilen ayrı başlıkları bulunuyor. Bu başlıklardan geniş alanlı başlığı kullanarak önce saçınızı kurutabiliyor, ardından dar ağızlı başlıkla saçlarınıza istediğiniz şekli vermeye başlayabiliyorsunuz. En son elektriklenmeyi önleyici başlıkla birlikte son halini verebiliyorsunuz. Uzun ve düz saçlarınız varsa bu adımlarla saçlarınızın nasıl pürüzsüz bir görünüme sahip olduğunu görebiliyorsunuz.

Dyson Supersonic saç kurutma makinelerinin kıvırcık saçlara özel de aparatları bulunuyor. Bu aparatlar sayesinde kıvırcık saçlarınızda dokulu kıvrımlar yaratabiliyor ya da farklı şekiller vermek için kullanabiliyorsunuz.

Dyson Corrale Düzleştirici

Saçlarınızı etkili bir şekilde düzleştirmek için klasik saç düzleştiriciler çok fazla ısı kullanıyor. Aynı zamanda düzleştirme işlemi oldukça uzun sürüyor. Dyson Corrale saç düzleştirici, geliştirdiği teknoloji sayesinde hem daha az ısı kullanıyor hem de daha kısa sürede düzleştirme işlemini tamamlamanızı sağlıyor. Kablosuz kullanım kolaylığı sayesinde 30 dakikaya kadar şekillendirme yapabiliyorsunuz.

dyson sac sekillendirici oneriler teknosa

Dyson Corrale saç düzleştiricisinde esnek bakır plakalar kullanılıyor. Bu sayede daha az ısı kullanmasına rağmen elektriklenmeyi azaltacak şekilde saçlarınızı düzleştirmeyi ya da istediğiniz bazı şekilleri verebilmenizi sağlıyor.

Dyson Corrale ile sadece düz ve keskin saç modeli yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Bunun yanı sıra özgürce hareket eden hacimli ve hareketli dalgalar yaratabiliyor, dağınık görünümlü su dalgasıyla etrafınızı büyüleyebiliyorsunuz. Düz ve orta kesim saçlarınız varsa C dalga yaparak saçlarınızın uçlarına hareket kazandırabiliyorsunuz.

Dyson Saç Şekillendiricilerde Hangi Teknolojiler Kullanılıyor?

Dyson ürünlerinde kendi geliştirdiği dijital motor V9 kullanılıyor. Küçük ve çok güçlü olması bu motorun en önemli özelliği oluyor. 13 kanatlı pervanesinin çok hızlı dönmesiyle coanda olarak adlandırılan etkiyi yaratacak kadar yüksek bir basınç oluşturuyor. Dyson saç şekillendiricilerin kısa sürede saçlarınıza zarar vermeyecek şekilde etkili sonuçlar çıkarmasının başında bu güçlü motor sistemi bulunuyor.

Saçlarınıza zarar vermemek için geliştirilen bir diğer geliştirme ise akıllı ısı kontrolü oluyor. Cihazlar hava akışı sıcaklığını saniyede 40’dan fazla kez ölçüyor. Saçlarınıza zarar verecek ısıya ulaşmaması için çalıştığı süre oyunca bunu yapıyor ve eğer ısı fazla yükselirse hemen olması gereken seviyeye çekiyor. Dyson saç şekillendiricilerin son dönemde en çok söz edilen özelliği olan aşırı ısı kullanmadan saçları şekillendirme özelliği ise Coanda etkisi yaratmasına bağlı oluyor. Bu etkiyi yaratan en önemli etmen güçlü motoru oluyor. Düz bir saç şekli için kullanılan fırçanın üzerinde saç telleri boyunca havayı itmesiyle  Coanda etkisi yaratılıyor.

Yukarıda Dyson saç şekillendirici hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de birçok markanın en iyi saç şekillendirici modellerini toplu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yapay zekanin duygulari olabilir mi teknosa
Devamını Oku

Yapay Zekanın Duyguları Olabilir mi?

İnsanların en temel özellikleri arasında farklı türde fikirlere, ifadelere ve duygulara sahip olması, onları hissetme yetenekleri geliyor. Duygularımız…