Ebeveyn olmak hayatta yaşanabilecek nadir güzellikteki deneyimlerden biri olarak görülüyor. Ancak bu güzel deneyimin zaman zaman aşırı stresli anları olabiliyor. Bebeğin sağlığı ve bakımıyla ilgilenmek anne ve babayı uykusuz ve yorgun bırakıyor. Bebek uyuyorken bile birkaç dakikada bir kontrol etmek ya da bebek yalnızken onu gözetimsiz bırakmamak tüm hayat rutininizi etkiliyor. Çoğu ebeveyn, bebekleriyle ilgilenmekten evin ve kendilerinin temel ihtiyaçlarını karşılarken bile zorlanıyor. Ancak bu sorun, iyi bir araştırma ve teknolojinin yardımıyla hafifletilebiliyor. Artık ebeveynler günlük işlerini halledebilmek için biraz zaman istediğinde ve kendileri için alan yaratmak istediklerinde teknolojiden destek alabiliyorlar. Bebek başka bir odadayken diğer odada biraz zaman geçirip az da olsa kendilerine zaman ayırabiliyorlar. Bebek kameralarının bulunup yaygınlaşması, ebeveynlerin bu konudaki işlerini oldukça kolaylaştırıyor. Bu aslında basit bir cihaz olmasına rağmen farklı bir odadayken bebeğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor. Bebeğin uyanıp uyanmadığını ya da ağlayıp ağlamadığını görmek için sürekli odaya koşmak zorunda kalmıyor, evdeki tüm sesleri susturup odasını dinlemekle uğraşmıyorsunuz. Bu yazımızda dijital bebek kamerası seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Dijital Bebek Kamerası Nedir?

Dijital bebek kamerası kiti, bebeğinizin odasına giren bir vericiye ve evde yanınıza alabileceğiniz bir monitöre sahip oluyor. Böylece bebeğiniz uyandığında duyabiliyor, hareketlerini takip edebiliyorsunuz. Bebek kameralarıyla ilgili çok fazla seçeneğiniz oluyor. Bütçenize ve aradığınız özelliklere sahip kamera setine daha kolay ulaşabiliyorsunuz.

Bebeğinizi her an gözlemlemek ve onun güvenliğini sağlamak için bir bebek kamerası almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı özellikleri bulunuyor.

dijital bebek kamerasi secerken dikkat edilmesi gerekenler teknosa

Video ve Ses Kalitesi

Bebek kamerasının video kalitesi, dikkate alınması gereken en önemli özelliklerin başında yer alıyor. Ses kalitesi de en az video kalitesi kadar önem taşıyor. Bu nedenle bir bebek kamerası almadan önce mutlaka test etmeniz tavsiye ediliyor. Düşük ışıklı ya da karanlık ortamlarda video kalitesi önemli ölçüde azalıyor. Bebeğinizin de böyle bir ortamda uyuduğunu düşündüğünüzde kameranın oldukça kaliteli görüntü çekiyor olması gerekiyor. Ayrıca ses konusunu test ederken de bebeğinizin ve çevresindeki tüm sesleri rahatlıkla duyabildiğinizden emin olacak şekilde denemeler yapıyorsunuz. Arka plan gürültüsünü almayıp doğrudan bebeğinizin sesini alan bebek kameraları, diğerlerine göre daha kullanışlı oluyor ve tavsiye ediliyor.

Işık Aktivasyonu

Bebek kameralarında bulunan bu özellik son derece kullanışlı olan özelliklerden biri olarak dikkat çekiyor. Çünkü bebek kamerası sessiz modda kullanıldığında ya da sesi çok düşük tutulmuşsa, bebeğin uyanık olup olmadığını anlamak oldukça zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek için geliştirilen seste ışık aktivasyonu olan bebek kameraları hayatınızı oldukça kolaylaştırıyor. Normal sessiz bir ortamda bir sorun olmadığı için size herhangi bir uyarı vermiyor. Ancak her durumda odadan bir ses alındığında, monitördeki ışık otomatik olarak açılıyor ve kameranın daha net görüntü vermesi sağlanıyor. Ayrıca odadaki sesi de vererek bebeğinizin durumunu ve ne yaptığını görmenizi sağlıyor.

Gece Görüşü

Özellikle bebeğinizi artık kendi odasında uyutmaya karar verdikten sonra bebek kamerasında gece görüşü ayrı bir önem kazanıyor. Genellikle karanlık bir odada bebekler daha rahat uyudukları için ebeveynler, durumu hakkında bilgi alamıyor ve kapısını açmak zorunda kalabiliyor. Bu da içeri ışık girmesine neden oluyor. Çoğu zaman bebekler bu ışıkta hemen uyanabiliyor. Bu nedenle bebek kamerasında gece görüşünün olması oldukça önemli bir ayrıntı haline geliyor. İyi bir gece görüş sistemi olan bebek kamerası ile bebeğinizi ve çevresini karanlıkta bile rahatlıkla görebilmenizi sağlıyor.

Wi-Fi İnternet Bağlantısı

Bazı bebek monitörleri sadece Bluetooth bağlantısı ile değil aynı zamanda Wi-Fi ve 4G ya da 4,5G ağlarına bağlanarak çalışıyor. Bebek kamerasını akıllı telefonunuz ya da tabletinizle eşleştiriyorsunuz. Ardından bebeğinizi gözlemleyebilmek için evde olmanıza gerek kalmıyor. Özellikle bebeğinizi bir bakıcıya bırakıyorsanız, siz evde değilken neler olup bittiğini kontrol etmek konusunda en büyük yardımcınız oluyor. Wi-Fi bağlantıya sahip bebek kameraları sadece internet bağlantısıyla çalışıyor. Bu nedenle evden çıktığınızda internetin olmadığı bir yerlere gitme konusunda ikinci kez düşünmeniz gerekebiliyor.

Bebek Monitörleri Nasıl Çalışır?

Bebek monitörleri kendi içerisinde ses ve video olarak iki geniş kategoriye ayrılıyor.

Ses

Aslında onlarca yıldır bebeğinizle sizin arasında bağlantı kurmaya yarayan bebek telsizi sistemi kullanılıyordu. Ancak bebeğinizin nasıl olduğu ile ilgili bir bilginiz olmuyordu. Gelişen teknoloji ve kullanıcı ihtiyacı da göz önüne alındığında, telsiz sistemlerinin yerini artık video sistemleri alıyor. Yeni bebek kameralarında ses, video ile birlikte aktarılmaya devam ediyor.

Video

Bebek kameralarında bir kameradan monitör ya da akıllı telefon benzeri bir görüntüleme cihazına gönderilen görüntü sistemlerinin bütünü olarak geçiyor.

Bebek kameraları ses ve videoyu bir sinyal, radyo dalgası, Wi-Fi ya da mobil bir ağ kullanarak bağlı olduğu monitörlere iletiyor. Son yıllarda bazı markalar kendi uygulamalarını üretiyorlar ve bu uygulama üzerinden bildirimlerini yapıyor. Bu tarz üreticilerin ürünlerini kullandığınızda kamera sistemini yerleştirdikten sonra tek yapmanız gereken akıllı telefon ya da tabletinizi kullanarak uygulamaya bağlanmak oluyor. Bebek kameraları, bebeğiniz huzursuz uyku sırasında ses çıkardığında ya da ağlamaya başladığında aktif hale geliyor. Size ses ve görüntü olarak aktarım yapmaya başlıyor. Bazı kameralar hareketle tetikleniyor. Bunlar uzun süre bir hareket olmadığında ya da farklı bir hareket algıladığında uyarıyor.

Yukarıda dijital bebek kamerası seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler anlattık.

Siz de bebeğinizin güvenliği için gerekli güvenlik ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En İyi 10 Yüz Temizleme Cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Yüz Temizleme Cihazı

Günlük cilt bakım rutininin vazgeçilmezlerinden olan temizleme cihazları, farklı markalarla ve birçok modelle satışa sunulur. Her marka ve…
Fotoğraflarımı Bulutta Nasıl Saklarım?
Devamını Oku

Fotoğraflarımı Bulutta Nasıl Saklarım?

Günümüzde akıllı telefon kullanımının artması, kamera çözünürlüklerinin yükselmesi ve uygulamaların çoğalmasıyla birlikte fotoğraf ve video çekimi yapmak en…
yapay zekanin tarihcesi teknosa
Devamını Oku

Yapay Zekanın Tarihçesi

Bilgisayar ve internet teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte, birçok işte hem zaman kazanmaya hem de yapamayacağımız şeyleri yapabilmeye başlıyoruz.…
windows-11-neler-iceriyor-teknosa
Devamını Oku

Windows 11 Yeni Neler İçeriyor?

Microsoft, 5 Ekim tarihinden itibaren Windows 11’i bir önceki sürümü olan Windows 10 kullanıcılarına ücretsiz bir yükseltme olarak…