Yaşadığımız mekanların temizliği başta sağlık olmak üzere birçok açıdan önemli oluyor. Geçmişten günümüze üretilen farklı temizlik araçları; evlerin, ofislerin, arabaların temizliklerinde kullanılıyor. Temizlik yaparken kullandığımız araçlar, teknolojinin gelişimiyle birlikte birçok özellik kazanmış durumda. Son yıllarda buharlı temizlik yapan buharlı temizleyiciler de bu teknolojik gelişmelerden nasibini aldı. Su buharının temizleyici etkisini kullanarak dezenfekte ve temizlik işlemi yapan buharlı temizleyiciler, evlerimize kadar ulaşmış durumda. Buharlı temizleyiciler sayesinde buharlı temizlemenin avantajlarını yaşayabiliyoruz.

Peki, sıcak su buharının basınç gücünü kullanan buharlı temizleyici nasıl kullanılıyor?

Yağ, Kir ve Kirece Karşı Buharlı Temizlik

Yaşadığımız mekanlarda birçok konuda temizliğe ihtiyaç duyuluyor. Yerlere dökülen gıdalar, zamanla oluşan kirler, ıslak mekanlarda ve özellikle musluk çevrelerinde oluşan kireçler, mutfaktaki yağ lekeleri derken birçok konuda temizlik yapmak gerekiyor. Geçmişte her biri için farklı araçlar ve temizlik ürünleri kullanmak gerekiyordu. Fakat buharlı temizlik ile tüm bunlara karşı tek çözüm uygulayabiliyoruz. Buharlı temizleyicilerin farklı ortamlar için geliştirilmiş özellikleri sayesinde farklı alanlarda temizlik yapmak mümkün. Mutfaktaki yağ lekelerini yüksek buhar basıncı ile temizleyebiliyorsunuz. Salon zeminini, özellikle parkelere zarar vermeden kısa sürede kirlerinden arındırabiliyorsunuz. Banyo muslukları ve duşakabinler gibi suyla temas eden yüzeylerdeki tüm kireç ve kireç artıklarını buharın gücüyle ortadan kaldırabiliyorsunuz. Buharlı temizleyiciler sayesinde her türlü kire karşı tek bir araç yeterli oluyor. Hatta pencerelerinizde ve kapılarınızda dahi buharlı temizleyicileri kullanabiliyorsunuz.

buharli temizlik teknosa

Sinmiş Kokuları Buharlı Temizleyici ile Ortadan Kaldırın

Temizlik sonrasının en güzel taraflarından biri de temizlik yapılan alandaki kötü kokuların gitmesi oluyor. Çeşitli temizlik ürünleri ile evde oluşturacağınız temizlik kokusu bir süre sonra gidebiliyor. Bu nedenle evinizin temizliğinde yapay kokular ile evinizin kötü kokusunu bastırmak yerine kötü kokuları kaynağında yok etmelisiniz. Buharlı temizleyiciler, koltuklar, perdeler gibi evinizde kötü koku sinmiş eşyalarınızın derinlerine kadar iniyor ve kötü kokuları kalıcı olarak engelliyor. Buhar gücü sayesinde kumaşların derinlerine kadar ulaşıyor.

Buharlı Temizleyici ile Küf ve Alerjenlere Son

Bazı evlerde küf kokusu olabiliyor.  Küf mantarlarının yol açtığı bu koku,  insan sağlığı için de sıkıntı yaratabiliyor. Küflere ek olarak, bazı evlerde alerjisi bulunan bireylere zararlı olabilecek alerjenler yer alabiliyor. Küf mantarı, evcil hayvan tüyleri, dışarıdan gelen polenler gibi sağlığınıza kötü etki edebilecek herşeye karşı klasik temizlik yöntemleri her zaman yeterli olmayabiliyor. İşte buharlı temizleyiciler ile tüm bu olumsuzluklara son verebiliyorsunuz. Küf, alerjen, tüy, polen gibi evinizde size sağlık açısından zarar verebilecek şeylere karşı buharın gücünü kullanabiliyorsunuz. Çocuklar, bebekler, alerjisi bulunan bireyler ve hatta tüm ev halkı için temiz bir ortamı sağlayabiliyorsunuz.

Deterjansız Temizliği Keşfedin

Deterjan ve temizlik ürünleri, içeriğinde bulunan kimyasallar yardımıyla temizlik işlemini gerçekleştiriyor. Bunlar her ne kadar temizlik için yeterli olsa da; özellikle sağlık açısından kimyasal kullanımı uzun vadede bazen problem yaratabiliyor. Deterjan ve temizlik ürünlerine alerjisi olanları da düşündüğümüzde, evlerde temizlik için alternatif yöntemlere yönelmek durumunda kalınabiliyor. İşte buharlı temizleyiciler de tam olarak bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Sadece su buharı ile çalışan buharlı temizleyiciler, buharın yüksek sıcaklığının sunduğu dezenfekte işlevini kullanıyor. Buhar ile temizlik sağlayan bu cihazlar, ekstra olarak hiçbir kimyasala ihtiyaç duymuyor. Suyun yüksek sıcaklıktaki buhar halini yüzeylere uygulayarak temizlik yapmanızı sağlıyor. Bu sayede kimyasal kullanımını azaltıyor ve olası sağlık problemlerinin de önüne geçebiliyorsunuz.

En iyi buharlı temizleyicilere bakmak için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
utu nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Ütü Nasıl Temizlenir?

Kıyafetlerimizin şık ve temiz görünmesini sağlamanın en etkili yolu, onları ütülemekten geçiyor. Üzerimizdeki kıyafetler ne kadar temiz ve…
Derin dondurucu nasıl temizlenir
Devamını Oku

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Yaz sebzelerini kış aylarında tüketmeye devam etmek, etleri depolamak ve kışlık erzak hazırlığını saklamak için derin dondurucular fazlasıyla…